Σύντομα μηνύματα από την Αγία Γραφή

Ο Λόγος του Θεού, είναι τροφή, διδασκαλία και Πνεύμα και Ζωή!

Πάντα έχει κάτι να δώσει στον άνθρωπο, οποιαδήποτε στιγμή και αν τον αναζητήσει

ΑλληλούιαΗ Θύρα για την αιώνια ζωή

Η Θύρα για την αιώνια ζωή
Ιωαν 10:9 Εγώ είμαι η θύρα· δι' εμού εάν τις εισέλθη, θέλει σωθή και θέλει εισέλθει και εξέλθει και θέλει ευρεί βοσκήν.

11 Εγώ είμαι ο ποιμήν ο καλός. Ο ποιμήν ο καλός την ψυχήν αυτού βάλλει υπέρ των προβάτων·

Ο Κύριος μας Ιησούς Χριστός η πύλη για την αληθινή και αιώνια ζωή .
Σε υχαριστούμε  Πατέρα Ουράνιε που μας έλκυσες  στο Υιό Σου για να σωθούμε.
Ιωαν 6:44 Ουδείς δύναται να έλθη προς εμέ, εάν δεν ελκύση αυτόν ο Πατήρ ο πέμψας με, και εγώ θέλω αναστήσει αυτόν εν τη εσχάτη ημέρα.

Σε Ευχαριστούμε Κύριε και Θεέ μας Ιησού Χριστέ για το τέλειο έργο που έκανες για εμάς και μας ποιμένεις εδώ στην γη για να επιβιώσουμε και να καταλήξουμε στην αιωνιότητα που έχεις για εμάς στην Νέα Γη !

Β' Πετρ  3:13 Κατά δε την υπόσχεσιν αυτού νέους ουρανούς και νέαν γην προσμένομεν, εν οις δικαιοσύνη κατοικεί.
 3:14 Διά τούτο, αγαπητοί, ταύτα προσμένοντες, σπουδάσατε να ευρεθήτε άσπιλοι και αμώμητοι ενώπιον αυτού εν ειρήνη,

Καλημέρα αγαπητά αδέλφια,  αυτή είναι η μεγάλη μας παρηγορεί και ελπίδα που μας έχει δώσει ο Ουράνιος Θεός μας που έγινε Πατέρα μας πλέον από τότε που μας αναγέννησε!
Αρα  ότι και αν περνάμε εδώ στην γη δεν μπορεί να συγκριθεί με αυτά τα θαυμάσια που μας έχει ετοιμάσει ο Κύριος μας Ιησούς Χριστός για εμάς.
Αυτό να κυριαρχεί μέσα μας ώστε να μην αποκάμουμε!
Αλληλούια

ΟΧΙ ΜΕΡΙΜΝΑ ΒΙΟΠΟΡΙΣΤΙΚΗ - Ο ΚΥΡΙΟΣ ΜΕΡΙΜΝΑ ΓΙΑ ΕΜΑΣ

ΟΧΙ ΜΕΡΙΜΝΑ ΒΙΟΠΟΡΙΣΤΙΚΗ - Ο ΚΥΡΙΟΣ ΜΕΡΙΜΝΑ ΓΙΑ ΕΜΑΣ

ΜΑΤΘ 6:25  ΔΙΑ ΤΟΥΤΟ ΣΑΣ ΛΕΓΩ, ΜΗ ΜΕΡΙΜΝΑΤΕ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΣΑΣ ΤΙ ΝΑ ΦΑΓΗΤΕ ΚΑΙ ΤΙ ΝΑ ΠΙΗΤΕ, ΜΗΔΕ ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΣΑΣ ΤΙ ΝΑ ΕΝΔΥΘΗΤΕ΄ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΖΩΗ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΤΗΣ ΤΡΟΦΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΩΜΑ ΤΟΥ ΕΝΔΥΜΑΤΟΣ;

26  ΕΜΒΛΕΨΑΤΕ ΕΙΣ ΤΑ ΠΕΤΕΙΝΑ ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ, ΟΤΙ ΔΕΝ ΣΠΕΙΡΟΥΣΙΝ ΟΥΔΕ ΘΕΡΙΖΟΥΣΙΝ ΟΥΔΕ ΣΥΝΑΓΟΥΣΙΝ ΕΙΣ ΑΠΟΘΗΚΑΣ, ΚΑΙ Ο ΠΑΤΗΡ ΣΑΣ Ο ΟΥΡΑΝΙΟΣ ΤΡΕΦΕΙ ΑΥΤΑ΄ ΣΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΣΘΕ ΠΟΛΥ ΑΝΩΤΕΡΟΙ ΑΥΤΩΝ;

33  ΑΛΛΑ ΖΗΤΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΝ ΤΗΝ ΒΑΣΙΛΕΙΑΝ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΝ ΑΥΤΟΥ ΚΑΙ ΤΑΥΤΑ ΠΑΝΤΑ ΘΕΛΟΥΣΙ ΣΑΣ ΠΡΟΣΤΕΘΗ

ΦΙΛ 4:6  ΜΗ ΜΕΡΙΜΝΑΤΕ ΠΕΡΙ ΜΗΔΕΝΟΣ ΑΛΛ ΕΝ ΠΑΝΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΑΣ ΓΝΩΡΙΖΩΝΤΑΙ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΣΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΘΕΟΝ ΜΕΤ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΑΣ ΔΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΣΕΥΧΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΕΗΣΕΩΣ

Α' ΠΕΤΡ 5:7  ΚΑΙ ΠΑΣΑΝ ΤΗΝ ΜΕΡΙΜΝΑΝ ΥΜΩΝ ΡΙΨΑΤΕ ΕΠ ΑΥΤΟΝ ΔΙΟΤΙ ΑΥΤΟΣ ΦΡΟΝΤΙΖΕΙ ΠΕΡΙ ΥΜΩΝ

Σε ευχαριστούμε Πατέρα μας Ουράνιε για την τέλεια αγάπη σου , δώσε μας έτι χάρη Κύριε μας Ιησού Χριστέ Λυτρωτά μας, να έχουμε πλήρως την διάνοιά μας αφιερωμένη σε σένα ώστε να μην ανησυχούμε για τις δυσκολίες τις ζωής μας και η ειρήνη Σου να κυριαρχεί μέσα της γιατί Εσύ είσαι η Οδός , η Αλήθεια και η Ζωή!
ΑΛΛΗΛΟΥΙΑ!!!


Ο ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΒΡΑΧΟΣ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ Η ΨΥΧΗ ΜΑΣ

Ο ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΒΡΑΧΟΣ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ Η ΨΥΧΗ ΜΑΣ

Ψαλ 42:5 ΔΙΑ ΤΙ ΕΙΣΑΙ ΠΕΡΙΛΥΠΟΣ ΨΥΧΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΔΙΑ ΤΙ ΤΑΡΑΤΤΕΣΑΙ ΕΝΤΟΣ ΜΟΥ ΕΛΠΙΣΟΝ ΕΠΙ ΤΟΝ ΘΕΟΝ ΕΠΕΙΔΗ ΕΤΙ ΘΕΛΩ ΥΜΝΕΙ ΑΥΤΟΝ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟΝ ΑΥΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΩΤΗΡΙΑ.

ΣΑΜ Β' 22:2 ΚΑΙ ΕΙΠΕΝ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΕΤΡΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΦΡΟΥΡΙΟΝ ΜΟΥ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΩΤΗΣ ΜΟΥ

ΨΑΛΜ 18:2 Ο ΚΥΡΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΕΤΡΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΦΡΟΥΡΙΟΝ ΜΟΥ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΩΤΗΣ ΜΟΥ ΘΕΟΣ ΜΟΥ ΒΡΑΧΟΣ ΜΟΥ ΕΠ ΑΥΤΟΝ ΘΕΛΩ ΕΛΠΙΖΕΙ Η ΑΣΠΙΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΚΕΡΑΣ ΤΗΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΜΟΥ ΥΨΗΛΟΣ ΠΥΡΓΟΣ ΜΟΥ

Σήμερα ζούμε στην Καινή Διαθήκη όπου ο Θεός αποκαλύφθηκε στο πρόσωπο του Κυρίου Ιησού Χριστού και Αυτός είναι το στήριγμα μας στις δυσκολίες μας και αυτό έτι να συστήνουμε στην ψυχή μας για να μην αποκάμει.
Επίσης η διαρκής υμνολογία που θα πρέπει να βγαίνει μέσα από την καρδιά μας μας βοηθά πάρα πολύ και έχουμε την παρουσία Του και την κάλυψή Του. Τον ευχαριστούμε που μας έδωσε το Άγιο Πνεύμα Του που μας ενισχύει απόλυτα μέσα μας και ωθεί την ψυχή μας να Τον δοξολογεί και να ορθοποδούμε στον λόγο Του.

Αλληλούια

Ρωμ 15:4 Η ΤΕΛΕΙΑ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΔΥΝΑΜΩΝΕΙ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ ΜΑΣ

Ρωμ 15:4 Η ΤΕΛΕΙΑ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΔΥΝΑΜΩΝΕΙ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ ΜΑΣ
Ρωμ 15:4 Διότι όσα προεγράφησαν, διά την διδασκαλίαν ημών προεγράφησαν, διά να έχωμεν την ελπίδα διά της υπομονής και της παρηγορίας των γραφών.

Ευχαριστούμε τον Κύριο μας και για την τέλεια  διδασκαλία Του που μας παρηγορεί και  μας ενισχύει και την υπομονή μέσα στις δυσκολίες  εφόσον με την χάρη Του υπακούμε σε Αυτόν και κρατάτε ζωντανή η ελπίδα μας στις θαυμάσιες μοναδικές επαγγελίες που μας έδωσε.  


Στον Κύριο το στήριγμα μας και όχι στις ικανότητες μας

Στον Κύριο το στήριγμα μας και όχι στις ικανότητες μας
Παρ 3:5 Έλπιζε επί Κύριον εξ όλης σου της καρδίας, και μη επιστηρίζεσαι εις την σύνεσίν σου·
6 εν πάσαις ταις οδοίς σου αυτόν γνώριζε, και αυτός θέλει διευθύνει τα διαβήματά σου.

Χωρίς τον Κύριο μας Ιησού Χριστό δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα σωστό για αυτό μας προτρέπει ο λόγος Του να τον εκζητάμε ώστε να μας κατευθύνει Αυτός με το Άγιο Πνεύμα Του
 Και μέσα μας να είναι ζωντανή η πίστη,  ελπίδα στην αγάπη Του !
Αλληλούια

2 Κορ 4:6 Φως του Θεού μέσα μας

2 Κορ  4:6  Φως του Θεού μέσα μας
2 Κορ  4:6 Διότι ο Θεός ο ειπών να λάμψη φως εκ του σκότους, είναι όστις έλαμψεν εν ταις καρδίαις ημών προς φωτισμόν της γνώσεως της δόξης του Θεού διά του προσώπου του Ιησού Χριστού.


Ευχαριστούμε Σε Ουράνιε Πατέρα μας για την αναγέννηση μας δια του Υιού Σου Κυρίου μας Ιησού Χριστού και τώρα έχουμε το φως Σου μέσα μας παρόλα τα σκοτάδια που είναι γύρω μας από τον εχθρό της ψυχής μας.
Σε ευχαριστούμε Λυτρωτή μας Ιησού Χριστέ μας που εισαι το φως του κόσμου και κάνεις και εμας φώτα δικά Σου στον κόσμο αυτόν τον σκοτεινό ώστε να σωθούν τα πλανεμένα σου πρόβατα που κάποτε ήμασταν και εμείς.

ΕΥΛΟΓΙΑ ΠΟΛΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ

ΕΥΛΟΓΙΑ ΠΟΛΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ

Β' ΠΕΤΡ : Α: 2  ΧΑΡΙΣ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ ΠΛΗΘΥΝΘΕΙΗ ΕΙΣ ΕΣΑΣ ΔΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΓΝΩΣΕΩΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΗΜΩΝ.
3  ΚΑΘΩΣ Η ΘΕΙΑ ΔΥΝΑΜΙΣ ΑΥΤΟΥ ΕΧΑΡΙΣΕΝ ΕΙΣ ΗΜΑΣ ΠΑΝΤΑ ΤΑ ΠΡΟΣ ΖΩΗΝ ΚΑΙ ΕΥΣΕΒΕΙΑΝ ΔΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΓΝΩΣΕΩΣ ΤΟΥ ΚΑΛΕΣΑΝΤΟΣ ΗΜΑΣ ΔΙΑ ΤΗΣ ΔΟΞΗΣ ΑΥΤΟΥ ΚΑΙ ΑΡΕΤΗΣ.

Οσο περισσότερο εννοούμε το θέλημα και το θαυμάσιο σχέδιο του Πατρός μας Θεού δια του Κυρίου μας Ιησού Χριστού τόσο περισσότερο αναπαυόμαστε και ειρηνεύουμε παρ όλες τις δυσκολίες εδώ στην γη που βιοώνουμε. Γιατί Αυτός μας χάρισε οτι έχουμε ανάγκη για να περπατήσουμε στο θέλημά του με ειρήνα και χαρά και να είμαστε ευάρεστοι σε Αυτόν και να καταλήξουμε στην αιώνια πατρίδα μας.

Β' ΠΕΤΡ : Α: 4  ΔΙΑ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΕΔΩΡΗΘΗΣΑΝ ΕΙΣ ΗΜΑΣ ΑΙ ΜΕΓΙΣΤΑΙ ΚΑΙ ΤΙΜΙΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΙΑΙ ΙΝΑ ΔΙΑ ΤΟΥΤΩΝ ΓΕΙΝΗΤΕ ΚΟΙΝΩΝΟΙ ΘΕΙΑΣ ΦΥΣΕΩΣ ΑΠΟΦΥΓΟΝΤΕΣ ΤΗΝ ΕΝ ΤΩ ΚΟΣΜΩ ΥΠΑΡΧΟΥΣΑΝ ΔΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΘΥΜΙΑΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΝ.

ΑΝΗΚΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΣΩΤΗΡΑ ΜΑΣ ΘΕΟ

Α' ΚΟΡ 6: 19 Η ΔΕΝ ΕΞΕΥΡΕΤΕ ΟΤΙ ΤΟ ΣΩΜΑ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑΟΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΕΝ ΥΜΙΝ ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΕΧΕΤΕ ΑΠΟ ΘΕΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΣΘΕ ΚΥΡΙΟΙ ΕΑΥΤΩΝ

 20  ΔΙΟΤΙ ΗΓΟΡΑΣΘΗΤΕ ΔΙΑ ΤΙΜΗΣ ΔΟΞΑΣΑΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟΝ ΘΕΟΝ ΔΙΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΣΑΣ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΘΕΟΥ

Α' ΠΕΤΡ 1:18  ΕΞΕΥΡΟΝΤΕΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΛΥΤΡΩΘΗΤΕ ΑΠΟ ΤΗΣ ΜΑΤΑΙΑΣ ΠΑΤΡΟΠΑΡΑΔΟΤΟΥ ΔΙΑΓΩΓΗΣ ΥΜΩΝ ΔΙΑ ΦΘΑΡΤΩΝ ΑΡΓΥΡΙΟΥ Η ΧΡΥΣΙΟΥ
19  ΑΛΛΑ ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΙΜΙΟΥ ΑΙΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΩΣ ΑΜΝΟΥ ΑΜΩΜΟΥ ΚΑΙ ΑΣΠΙΛΟΥ

Με την αναγέννησή μας ανήκουμε πλέον στον Θεό ως τέκνα Του και είμαστε ναός Του Αγίου Πνεύματος Του όσο αγωνιζόμαστε στον αγιασμό με την χάρη του Κυρίου Ιησού Χριστού να αφήνουμε να μας κυβερνά Αυτός που έχει τέλειο σχέδιο για εμάς και μας προστατεύει για να μπούμε στην ουράνια πατρίδα μας για πάντα καθώς θα έρθει να μας παραλάβει.
Είναι μεγάλη παρηγοριά ο λόγος Του για εμάς τους ανθρώπους που τον δεχθήκαμε και βρισκόμαστε σε πολλές θλίψεις και δοκιμασίες.

ΠΑΙΔΕΙΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ

ΠΑΙΔΕΙΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ

ΕΒΡ 12:11  ΠΑΣΑ ΔΕ ΠΑΙΔΕΙΑ ΠΡΟΣ ΜΕΝ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΔΕΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΞΕΝΟΣ ΧΑΡΑΣ ΑΛΛΑ ΛΥΠΗΣ ΥΣΤΕΡΟΝ ΟΜΩΣ ΑΠΟΔΙΔΕΙ ΕΙΣ ΤΟΥΣ ΓΥΜΝΑΣΘΕΝΤΑΣ ΔΙ ΑΥΤΗΣ ΚΑΡΠΟΝ ΕΙΡΗΝΙΚΟΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ

ΠΑΡ 10:17 Ο ΦΥΛΑΤΤΩΝ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑΝ ΕΥΡΙΣΚΕΤΑΙ ΕΝ ΟΔΩ ΖΩΗΣ Ο ΔΕ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΩΝ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟΝ ΑΠΟΠΛΑΝΑΤΑΙ

Οτι και αν επιτρέπει ο Ουράνιος Πατέρας μας στην ζωή μας είναι για το καλό μας (ΔΙΑ ΝΑ ΓΕΙΝΩΜΕΝ ΜΕΤΟΧΟΙ ΤΗΣ ΑΓΙΟΤΗΤΟΣ ΑΥΤΟΥ ) και θα πρέπει να μην αποκάμουμε αλλά να εκζητούμε την χάρη του Κυρίου Ιησού Χριστού για να ενισχυόμαστε και να νικήσουμε.
Ο Κύριος μας μας την προμηθεύει πάντα δωρεάν αλλά θα πρέπει να ταπεινωνόμαστε έμπροσθεν Του.
Μας αγαπά με τεράστια και ανεξάντλητη αγάπη που την έχουμε γευθεί όλοι οι αναγεννημένοι! .

ΕΒΡ 12:28  ΔΙΑ ΤΟΥΤΟ ΠΑΡΑΛΑΜΒΑΝΟΝΤΕΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΝ ΑΣΑΛΕΥΤΟΝ ΑΣ ΚΡΑΤΩΜΕΝ ΤΗΝ ΧΑΡΙΝ ΔΙΑ
ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΝΑ ΛΑΤΡΕΥΩΜΕΝ ΕΥΑΡΕΣΤΩΣ ΤΟΝ ΘΕΟΝ ΜΕ ΣΕΒΑΣ ΚΑΙ ΕΥΛΑΒΕΙΑΝ

Αλληλούια

ΠΡΟΣΕΥΧΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

ΠΡΟΣΕΥΧΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

ΤΙΜ 2:1  ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΛΟΙΠΟΝ ΠΡΩΤΟΝ ΠΑΝΤΩΝ ΝΑ ΚΑΜΝΗΤΕ ΔΕΗΣΕΙΣ ΠΡΟΣΕΥΧΑΣ ΠΑΡΑΚΛΗΣΕΙΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΑΣ ΥΠΕΡ ΠΑΝΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ

 2  ΥΠΕΡ ΒΑΣΙΛΕΩΝ ΚΑΙ ΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΟΝΤΩΝ ΕΝ ΑΞΙΩΜΑΣΙ ΔΙΑ ΝΑ ΔΙΑΓΩΜΕΝ ΒΙΟΝ ΑΤΑΡΑΧΟΝ ΚΑΙ ΗΣΥΧΙΟΝ ΕΝ ΠΑΣΗ ΕΥΣΕΒΕΙΑ ΚΑΙ ΣΕΜΝΟΤΗΤΙ
 3  ΔΙΟΤΙ ΤΟΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΝ ΚΑΙ ΕΥΠΡΟΣΔΕΚΤΟΝ ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΟΣ ΗΜΩΝ ΘΕΟΥ
4  ΟΣΤΙΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΣΩΘΩΣΙ ΠΑΝΤΕΣ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΛΘΩΣΙΝ ΕΙΣ ΕΠΙΓΝΩΣΙΝ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ
5  ΔΙΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΙΣ ΘΕΟΣ ΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕΣΙΤΗΣ ΘΕΟΥ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ

Πόσο σημαντικές είναι οι προσευχές των αγίων παιδιών του Θεού !
Έχουν ανταπόκριση από τον Δημιουργό και Κυρίαρχο των πάντων Ουράνιο Θεό δια του Ιησού Χριστού για να έχουμε όμορφη ζωή και εδώ στην γή αλλά και να σωθούν συνάνθρωποι μας

ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΕΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙ ΑΓΙΩ

ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΕΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙ ΑΓΙΩ

ΙΟΥΔ 20  ΣΕΙΣ ΟΜΩΣ ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΕΠΟΙΚΟΔΟΜΟΥΝΤΕΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΕΠΙ ΤΗΝ ΑΓΙΩΤΑΤΗΝ ΠΙΣΤΙΝ ΣΑΣ ΠΡΟΣΕΥΧΟΜΕΝΟΙ ΕΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙ ΑΓΙΩ
 21  ΦΥΛΑΞΑΤΕ ΕΑΥΤΟΥΣ ΕΙΣ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗΝ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΠΡΟΣΜΕΝΟΝΤΕΣ ΤΟ ΕΛΕΟΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΗΜΩΝ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΕΙΣ ΖΩΗΝ ΑΙΩΝΙΟΝ

Προτροπή του λόγου του Θεού μας για να προσευχόμαστε δια του Αγίου Πνεύματος ώστε να ενισχύεται η πνευματική οικοδομή μας με θεμέλιο την πίστη στο πρόσωπο του Κυρίου μας Ιησού Χριστού καθώς έχει τεράστιο έλεος για εμάς τα παιδιά Του την Αιώνια ζωή στην παρουσία Του στον ουρανό.
Στην προσευχή εν Πνεύματι Αγίω, πληρωνόμαστε με την αγάπη του Πατέρα μας Θεού :

ΡΩΜ 5:Η ΔΕ ΕΛΠΙΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΙΣΧΥΝΕΙ ΔΙΟΤΙ Η ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΚΚΕΧΥΜΕΝΗ ΕΝ ΤΑΙΣ ΚΑΡΔΙΑΙΣ ΗΜΩΝ ΔΙΑ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΑΓΙΟΥ ΤΟΥ ΔΟΘΕΝΤΟΣ ΕΙΣ ΗΜΑΣ

Και επίσης και θανατώνουμε και τις πράξεις του σώματος (έργα σαρκικά)
ΡΩΜ 8:12 ΑΡΑ ΛΟΙΠΟΝ ΑΔΕΛΦΟΙ ΕΙΜΕΘΑ ΧΡΕΩΣΤΑΙ ΟΥΧΙ ΕΙΣ ΤΗΝ ΣΑΡΚΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΖΩΜΕΝ ΚΑΤΑ ΣΑΡΚΑ
12 ΔΙΟΤΙ ΕΑΝ ΖΗΤΕ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΣΑΡΚΑ ΜΕΛΛΕΤΕ ΝΑ ΑΠΟΘΑΝΗΤΕ ΑΛΛ ΕΑΝ ΔΙΑ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΘΑΝΑΤΟΝΗΤΕ ΤΑΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΘΕΛΕΤΕ ΖΗΣΕΙ

ΨΑΛΜΟΣ 40:4

ΨΑΛΜΟΣ 40:4

4 ΜΑΚΑΡΙΟΣ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΟΣΤΙΣ ΕΘΕΣΕ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟΝ ΕΛΠΙΔΑ ΑΥΤΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΠΟΒΛΕΠΕΙ ΕΙΣ ΤΟΥΣ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΕΙΣ ΤΟΥΣ ΚΛΙΝΟΝΤΑΣ ΕΠΙ ΨΕΥΔΗ

5 ΠΟΛΛΑ ΕΚΑΜΕΣ ΣΥ ΚΥΡΙΕ Ο ΘΕΟΣ ΜΟΥ ΤΑ ΘΑΥΜΑΣΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΗΜΩΝ ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΥΣ ΣΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΕΚΘΕΣΗ ΤΙΣ ΕΙΣ ΣΕ ΕΑΝ ΗΘΕΛΟΝ ΝΑ ΑΠΑΓΓΕΛΛΩ ΚΑΙ ΝΑ ΟΜΙΛΩ ΠΕΡΙ ΑΥΤΩΝ ΥΠΕΡΒΑΙΝΟΥΣΙ ΠΑΝΤΑ ΑΡΙΘΜΟΝ

Δεν πρέπει να ξεχνάμε τα θαυμάσια που έκανε ο Κύριος μας Ιησούς Χριστός στην ζωή μας για να έχουμε πάντοτε ζωντανή την ελπίδα σε Αυτόν τον Αληθινό Θεό! 
Στήριγμά μας πάντα μόνο ΑΥΤΟΣ! ΑΛΛΗΛΟΥΙΑ!

ΚΑΜΙΑ ΣΑΡΚΑ !

ΙΕΡ 17:5  ΟΥΤΩ ΛΕΓΕΙ ΚΥΡΙΟΣ ΕΠΙΚΑΤΑΡΑΤΟΣ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΟΣΤΙΣ ΕΛΠΙΖΕΙ ΕΠΙ ΑΝΘΡΩΠΟΝ ΚΑΙ ΚΑΜΝΕΙ ΣΑΡΚΑ ΒΡΑΧΙΟΝΑ ΑΥΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ Η ΚΑΡΔΙΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ
7 ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟΣ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ Ο ΕΛΠΙΖΩΝ ΕΠΙ ΚΥΡΙΟΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΠΙΣ

Σε όλα τα αναγεννημένα παιδιά Του μας έδωσε συγχώρεση - λύτρωση και αιώνια ζωή με την σταυρική θυσία Του και την Ανάσταση Του αλλά και στον κάθε ένα μας προσωπικά έχει κάνει πολλές επεμβάσεις και θα κάνει έτι καθώς μεσιτεύει πάντα υπερ ημών!

Αλληλούια, Καλημέρα με την χάρη Του

Ο ΔΙΔΑΣΚΑΛΟΣ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ, ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΚΑΙ ΖΩΗΣ

Ο ΔΙΔΑΣΚΑΛΟΣ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ, ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΚΑΙ ΖΩΗΣ

ΗΣΑ 48:17 ΟΥΤΩ ΛΕΓΕΙ ΚΥΡΙΟΣ Ο ΛΥΤΡΩΤΗΣ ΣΟΥ Ο ΑΓΙΟΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΚΥΡΙΟΣ Ο ΘΕΟΣ ΣΟΥ Ο ΔΙΔΑΣΚΩΝ ΣΕ ΔΙΑ ΤΗΝ ΩΦΕΛΕΙΑΝ ΣΟΥ Ο ΟΔΗΓΩΝ ΣΕ ΔΙΑ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΔΙ ΗΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΥΠΑΓΗΣ

18 ΕΙΘΕ ΝΑ ΗΚΟΥΕΣ ΤΑ ΠΡΟΣΤΑΓΜΑΤΑ ΜΟΥ ΤΟΤΕ Η ΕΙΡΗΝΗ ΣΟΥ ΗΘΕΛΕΝ ΕΙΣΘΑΙ ΩΣ ΠΟΤΑΜΟΣ ΚΑΙ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΣΟΥ ΩΣ ΚΥΜΑΤΑ ΘΑΛΑΣΣΗΣ

Να αφήνουμε τον Κύριο και Θεό μας Ιησού Χριστό να μας οδηγεί για να έχουμε ειρήνη πλούσια και δικαιοσύνη πολύ δυνατή!
Στην Π.Διαθήκη δεν ήταν φανερωμένος ο Κύριος Ιησούς Χριστός όπως φανερώθηκε στην Καινή Διαθήκη και για αυτό είμαστε πολύ ευλογημένοι που μπορούμε να επικαλούμαστε Αυτόν που μας ξεχρέωσε από τις αμαρτίες μας και μας έκανε παιδιά Του Ουράνιου Πατέρα μας με την αναγέννηση μας.
Αλληλούια


α' Κορ 1:26 Απλότητα ταπεινότητα φέρνει την δύναμη του Θεού στον άνθρωπο

α' Κορ 1:26 Απλότητα ταπεινότητα φέρνει την δύναμη του Θεού στον άνθρωπο

26  ΕΠΕΙΔΗ ΒΛΕΠΕΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΙΝ ΣΑΣ ΑΔΕΛΦΟΙ ΟΤΙ ΕΙΣΘΕ ΟΥ ΠΟΛΛΟΙ ΣΟΦΟΙ ΚΑΤΑ ΣΑΡΚΑ ΟΥ ΠΟΛΛΟΙ ΔΥΝΑΤΟΙ ΟΥ ΠΟΛΛΟΙ ΕΥΓΕΝΕΙΣ

27  ΑΛΛΑ ΤΑ ΜΩΡΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΕΞΕΛΕΞΕΝ Ο ΘΕΟΣ ΔΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΙΣΧΥΝΗ ΤΟΥΣ ΣΟΦΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΣΘΕΝΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΕΞΕΛΕΞΕΝ Ο ΘΕΟΣ ΔΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΙΣΧΥΝΗ ΤΑ ΙΣΧΥΡΑ

28  ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΕΝΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΕΞΟΥΘΕΝΗΜΕΝΑ ΕΞΕΛΕΞΕΝ Ο ΘΕΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΗ ΟΝΤΑ ΔΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΑ ΟΝΤΑ

29  ΔΙΑ ΝΑ ΜΗ ΚΑΥΧΗΘΗ ΟΥΔΕΜΙΑ ΣΑΡΞ ΕΝΩΠΙΟΝ ΑΥΤΟΥ

Οι άνθρωποι που έχουν δυνάμεις κοσμικές μεγάλες , πχ. πλούτη , γνώσεις επιστημονικές , εξουσίες στις κοινωνίες , πολύ δύσκολα ταπεινώνονται για να εκζητήσουν τον αληθινό Δημιουργό των Πάντων και Κριτή και Βασιλέα Αιώνιο, Ιησού Χριστό .
Ο Κύριος μας Ιησούς Χριστός ο αληθινός Θεός, ως άνθρωπος εδώ στην γη πήρε την τελευταία θέση στις ανθρώπινες εξουσίες , ως δούλος - υπηρέτης καθώς τον απέστειλε ο Πατέρας μας Θεός για να σώσει την ανθρωπότητα από την αιώνια καταδίκη. Μας έδωσε τον εαυτό Του παράδειγμα για να τον μοιάσουμε .

ΜΑΤΘ 5:3  ΜΑΚΑΡΙΟΙ ΟΙ ΠΤΩΧΟΙ ΤΩ ΠΝΕΥΜΑΤΙ ΔΙΟΤΙ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΤΩΝ ΟΥΡΑΝΩΝ

ΗΣΑΪΑΣ 29:19 ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΑΕΙΣ ΘΕΛΟΥΣΙΝ ΕΠΑΥΞΗΣΕΙ ΤΗΝ ΧΑΡΑΝ ΑΥΤΩΝ ΕΝ ΚΥΡΙΩ ΚΑΙ ΟΙ ΠΤΩΧΟΙ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΘΕΛΟΥΣΙΝ ΕΥΦΡΑΝΘΗ ΔΙΑ ΤΟΝ ΑΓΙΟΝ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ

16  ΙΔΟΥ ΕΓΩ ΣΑΣ ΑΠΟΣΤΕΛΛΩ ΩΣ ΠΡΟΒΑΤΑ ΕΝ ΜΕΣΩ ΛΥΚΩΝ ΓΙΝΕΣΘΕ ΛΟΙΠΟΝ ΦΡΟΝΙΜΟΙ ΩΣ ΟΙ ΟΦΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΛΟΙ ΩΣ ΑΙ ΠΕΡΙΣΤΕΡΑΙ

 

ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΑΔΕΛΦΙΑ

ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΑΔΕΛΦΙΑ

ΙΩΑΝ 5:16  ΕΑΝ ΤΙΣ ΙΔΗ ΤΟΝ ΑΔΕΛΦΟΝ ΑΥΤΟΥ ΑΜΑΡΤΑΝΟΝΤΑ ΑΜΑΡΤΙΑΝ ΟΥΧΙ ΘΑΝΑΣΙΜΟΝ ΘΕΛΕΙ ΖΗΤΗΣΕΙ ΚΑΙ Ο ΘΕΟΣ ΘΕΛΕΙ ΔΩΣΕΙ ΕΙΣ ΑΥΤΟΝ ΖΩΗΝ ΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΜΑΡΤΑΝΟΝΤΑΣ ΟΥΧΙ ΘΑΝΑΣΙΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΜΑΡΤΙΑ ΘΑΝΑΣΙΜΟΣ ΔΕΝ ΛΕΓΩ ΠΕΡΙ ΕΚΕΙΝΗΣ ΝΑ ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΗ

17  ΠΑΣΑ ΑΔΙΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΜΑΡΤΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΜΑΡΤΙΑ ΟΥΧΙ ΘΑΝΑΣΙΜΟΣ

Το θανάσιμος εννοεί οτι μπορεί να συγχωρηθεί καθώς πλήρωσε ο Κύριος μας Ιησούς Χριστός με την ζωή Του για όλες τις αμαρτίες των ανθρώπων. Υπάρχει όμως αμαρτία θανάσιμος που ανέφερε ο ίδιος ο Ιησούς Χριστός που είναι η βλασφημία του Αγίου Πνεύματος. Αυτή δεν μπορεί να συγχωρεθεί!

Μας προτρέπει ο λόγος του Θεού εδώ να προσευχόμαστε για όλους και ιδιαίτερα για τα αδέλφια τα πνευματικά που μπορεί να πέσουν ώστε να καθορισθούν από τις αμαρτίες τους και να τους δώσει ο Θεός ζωή .
Αλώστε όλοι μας έχουμε πτώσεις ΙΑΚ 3:2  ΔΙΟΤΙ ΕΙΣ ΠΟΛΛΑ ΠΤΑΙΟΜΕΝ ΑΠΑΝΤΕΣ..
ΙΩΑΝ 1:8  ΕΑΝ ΕΙΠΩΜΕΝ ΟΤΙ ΑΜΑΡΤΙΑΝ ΔΕΝ ΕΧΟΜΕΝ ΕΑΥΤΟΥΣ ΠΛΑΝΩΜΕΝ ΚΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝ ΗΜΙΝ 9  ΕΑΝ ΟΜΟΛΟΓΩΜΕΝ ΤΑΣ ΑΜΑΡΤΙΑΣ ΗΜΩΝ ΕΙΝΑΙ ΠΙΣΤΟΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΣΥΓΧΩΡΗΣΗ ΕΙΣ ΗΜΑΣ ΤΑΣ ΑΜΑΡΤΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΣΗ ΗΜΑΣ ΑΠΟ ΠΑΣΗΣ ΑΔΙΚΙΑΣ

Άρα δεν πρέπει να κρίνουμε και να καταδικάζουμε κανένα αντίθετα να προσευχόμαστε να λάβει συγχώρεση έλεος ζωή από τον άρχοντα της ζωής τον Ιησού Χριστό!
ΙΑΚ 5:9  ΜΗ ΣΤΕΝΑΖΕΤΕ ΚΑΤ ΑΛΛΗΛΩΝ ΑΔΕΛΦΟΙ ΔΙΑ ΝΑ ΜΗ ΚΑΤΑΚΡΙΘΗΤΕ ΙΔΟΥ Ο ΚΡΙΤΗΣ ΙΣΤΑΤΑΙ ΕΜΠΡΟΣΘΕΝ ΤΩΝ ΘΥΡΩΝ

ΙΩΑΝ 5:20  ΕΞΕΥΡΟΜΕΝ ΔΕ ΟΤΙ Ο ΥΙΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΗΛΘΕ ΚΑΙ ΕΔΩΚΕΝ ΕΙΣ ΗΜΑΣ ΝΟΗΣΙΝ ΔΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΩΜΕΝ ΤΟΝ ΑΛΗΘΙΝΟΝ ΚΑΙ ΕΙΜΕΘΑ ΕΝ ΤΩ ΑΛΗΘΙΝΩ ΕΝ ΤΩ ΥΙΩ ΑΥΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΩ ΟΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΘΕΟΣ ΚΑΙ Η ΖΩΗ Η ΑΙΩΝΙΟΣ


Το παράδειγμα του Πέτρου, Ιάκωβου και Ιωάννη

Λουκ 5:10

Και είπε προς τον Σίμωνα ο Ιησούς· Μη φοβού· από του νυν ανθρώπους θέλεις αγρεύει.

11 Και αφού έφεραν τα πλοία επί την γην, αφήσαντες άπαντα ηκολούθησαν αυτόν.

Ο Πέτρος με τον Ιάκωβο και τον Ιωάννη είχαν μια  επιχείρηση από την  οποία έβγαζαν τα αναγκαία για την επιβίωση τους. 

Η υλική ευλογία που πήραν με την επέμβαση του Ιησού μετά από μια αποτυχημένη εργάσιμη νύχτα μέσα στην λίμνη  δεν τους εμπόδισε να ακολουθήσουν τον Κύριο, αφήνοντας όλα τα επίγεια  μέσα που είχαν για να επιβιώνουν . 

Αποδέχθηκαν με εμπιστοσύνη την πρόσκληση που τους έκανε ο Ιησούς να εργασθούν πλέον για την σωτηρία των ψυχών.

Σε αντίθεση με τον νέο πλούσιο που έφυγε σκυθρωπός όταν ο Κυριος του είπε να δώσει την περιουσία του σε ελεημοσύνη στους φτωχούς και να τον ακολουθήσει

Λουκ 18:22   Ακούσας δε ταύτα ο Ιησούς, είπε προς αυτόν· Έτι εν σοι λείπει· πάντα όσα έχεις πώλησον και διαμοίρασον εις πτωχούς, και θέλεις έχει θησαυρόν εν ουρανώ, και ελθέ, ακολούθει μοι.


ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΜΑΣ ΦΩΤΙΖΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΜΑΣ ΦΩΤΙΖΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

ΗΣΑΪΑΣ 60:1 ΣΗΚΩΘΗΤΙ ΦΩΤΙΖΟΥ ΔΙΟΤΙ ΤΟ ΦΩΣ ΣΟΥ ΗΛΘΕ ΚΑΙ Η ΔΟΞΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΑΝΕΤΕΙΛΕΝ ΕΠΙ ΣΕ
2 ΔΙΟΤΙ ΙΔΟΥ ΣΚΟΤΟΣ ΘΕΛΕΙ ΣΚΕΠΑΣΕΙ ΤΗΝ ΓΗΝ ΚΑΙ ΖΟΦΟΣ ΤΑ ΕΘΝΗ ΕΠΙ ΣΕ ΟΜΩΣ ΘΕΛΕΙ ΑΝΑΤΕΙΛΕΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΚΑΙ Η ΔΟΞΑ ΑΥΤΟΥ ΘΕΛΕΙ ΦΑΝΕΡΩΘΗ ΕΠΙ ΣΕ

Το σκοτάδι έχει σκεπάσει την κοινωνία δίπλα μας και οι άνθρωποι βασανίζονται μέσα τους χωρίς Χριστό. Ευχαριστούμε τον Κύριο μας Ιησού Χριστό που ήρθε και φώτισε την ζωή μας και έτι την φωτίζει ισχυρά για να μην αποκάμουμε και χαθούμε.

ΙΩΑΝΝΗ 8:12  ΠΑΛΙΝ ΛΟΙΠΟΝ Ο ΙΗΣΟΥΣ ΕΛΑΛΗΣΕ ΠΡΟΣ ΑΥΤΟΥΣ ΛΕΓΩΝ ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΟΣΤΙΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΕΜΕ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΠΕΡΙΠΑΤΗΣΕΙ ΕΙΣ ΤΟ ΣΚΟΤΟΣ ΑΛΛΑ ΘΕΛΕΙ ΕΧΕΙ ΤΟ ΦΩΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ

Α'ΘΕΣ 5:5  ΠΑΝΤΕΣ ΣΕΙΣ ΕΙΣΘΕ ΥΙΟΙ ΦΩΤΟΣ ΚΑΙ ΥΙΟΙ ΗΜΕΡΑΣ ΔΕΝ ΕΙΜΕΘΑ ΝΥΚΤΟΣ ΟΥΔΕ ΣΚΟΤΟΥΣ
6  ΑΡΑ ΛΟΙΠΟΝ ΑΣ ΜΗ ΚΟΙΜΩΜΕΘΑ ΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΛΟΙΠΟΙ ΑΛΛ ΑΣ ΑΓΡΥΠΝΩΜΕΝ ΚΑΙ ΑΣ ΕΓΚΡΑΤΕΥΩΜΕΘΑ


ΜΑΤΘ 10:16  ΙΔΟΥ ΕΓΩ ΣΑΣ ΑΠΟΣΤΕΛΛΩ ΩΣ ΠΡΟΒΑΤΑ ΕΝ ΜΕΣΩ ΛΥΚΩΝ ΓΙΝΕΣΘΕ ΛΟΙΠΟΝ ΦΡΟΝΙΜΟΙ ΩΣ ΟΙ ΟΦΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΛΟΙ ΩΣ ΑΙ ΠΕΡΙΣΤΕΡΑΙ

Καλημέρα με το φως του Κυρίου μας Ιησού Χριστού αγαπητά αδέλφια.
Σε ευχαριστούμε Ουράνιε Πατέρα για τον Υιό Σου Σωτήρα μας Ιησού Χριστό και το Αγιο Πνεύμα που μας χάρισες !
Αλληλούια!


ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΜΑΣ!

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΜΑΣ!

ΠΑΡ 15:1 Η ΓΛΥΚΕΙΑ ΑΠΟΚΡΙΣΙΣ ΚΑΤΑΠΡΑΥΝΕΙ ΘΥΜΟΝ ΑΛΛ Ο ΛΥΠΗΡΟΣ ΛΟΓΟΣ ΔΙΕΓΕΙΡΕΙ ΟΡΓΗΝ
ΠΑΡ 15: 2 Η ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΣΟΦΩΝ ΚΑΛΛΩΠΙΖΕΙ ΤΗΝ ΓΝΩΣΙΝ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΔΕ ΤΩΝ ΑΦΡΟΝΩΝ ΕΞΕΡΕΥΓΕΤΑΙ ΜΩΡΙΑΝ

ΙΑΚ 3:2  ΔΙΟΤΙ ΕΙΣ ΠΟΛΛΑ ΠΤΑΙΟΜΕΝ ΑΠΑΝΤΕΣ ΕΑΝ ΤΙΣ ΔΕΝ ΠΤΑΙΗ ΕΙΣ ΛΟΓΟΝ ΟΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΟΣ ΑΝΗΡ ΔΥΝΑΤΟΣ ΝΑ ΧΑΛΙΝΑΓΩΓΗΣΗ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟ ΣΩΜΑ

Ο λόγος του Θεού μας προτρέπει να προσέχουμε πως μιλάμε και μας συστήνει να έχουμε την σοφία Του ώστε να μαθαίνουμε μέσω του Αγίου Πνεύματος το θέλημα Του και να δαμάζουμε την γλώσσα μας και τον σαρκικό άνθρωπο μέσα μας για να έχουμε ειρηνική συμπεριφορά που βοηθά ακόμη και αυτούς που μας συμπεριφέρονται άσχημα.

Σε ευχαριστούμε Ουράνιε Πατέρα μας για τον Κύριο μας Ιησού Χριστό, τον Διδάσκαλο μας που είναι το τέλειο πρότυπο που μας έδωσες για να μοιάσουμε.


ΜΑΤΘ 10:16 ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ

  ΜΑΤΘ 10:16  ΙΔΟΥ ΕΓΩ ΣΑΣ ΑΠΟΣΤΕΛΛΩ ΩΣ ΠΡΟΒΑΤΑ ΕΝ ΜΕΣΩ ΛΥΚΩΝ ΓΙΝΕΣΘΕ ΛΟΙΠΟΝ ΦΡΟΝΙΜΟΙ ΩΣ ΟΙ ΟΦΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΛΟΙ ΩΣ ΑΙ ΠΕΡΙΣΤΕΡΑΙ

ΦΙΛ 2:14  ΠΡΑΤΤΕΤΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΧΩΡΙΣ ΓΟΓΓΥΣΜΩΝ ΚΑΙ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΕΩΝ
15  ΔΙΑ ΝΑ ΓΙΝΗΣΘΕ ΑΜΕΜΠΤΟΙ ΚΑΙ ΑΚΕΡΑΙΟΙ ΤΕΚΝΑ ΘΕΟΥ ΑΜΩΜΗΤΑ ΕΝ ΜΕΣΩ ΓΕΝΕΑΣ ΣΚΟΛΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΕΣΤΡΑΜΜΕΝΗΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΛΑΜΠΕΤΕ ΩΣ ΦΩΣΤΗΡΕΣ ΕΝ ΤΩ ΚΟΣΜΩ

Κάθε άνθρωπος ότι εξουσία και αν έχει, από την ώρα που δεν δέχεται τον Θεό τον Παντοκράτωρα, τον Κύριο Ιησού Χριστό , τις οδηγίες του Αγίου Πνεύματος είναι οδηγούμενος από τα σαρκικά φρονήματα και τον κοσμοκράτωρα του κόσμου τούτου τον εχθρό της ψυχής του ανθρώπου . Εμείς ως τέκνα του Θεού φωτιζόμεθα και παρηγορούμεθα από τον Πατέρα των Φώτων μέσα από τον λόγο Του δια του Αγίου Πνεύματος για να είμαστε φώτα στην σκοτεινή αυτή κοινωνία ώστε να σωθούν όσοι αποδεχθούν το έργο του Κυρίου Ιησού Χριστού στον σταυρό του Γολγοθά!ΦΙΛΑΔΕΛΦΙΑ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ

ΦΙΛΑΔΕΛΦΙΑ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ

 ΡΩΜ 12:10  ΓΙΝΕΣΘΕ ΠΡΟΣ ΑΛΛΗΛΟΥΣ ΦΙΛΟΣΤΟΡΓΟΙ ΔΙΑ ΤΗΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΙΑΣ ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΟΝΤΕΣ ΝΑ ΤΙΜΑΤΕ ΑΛΛΗΛΟΥΣ

 11  ΕΙΣ ΤΗΝ ΣΠΟΥΔΗΝ ΑΟΚΝΟΙ ΚΑΤΑ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΖΕΟΝΤΕΣ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟΝ ΔΟΥΛΕΥΟΝΤΕΣ

 12  ΕΙΣ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ ΧΑΙΡΟΝΤΕΣ ΕΙΣ ΤΗΝ ΘΛΙΨΙΝ ΥΠΟΜΕΝΟΝΤΕΣ ΕΙΣ ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΥΧΗΝ ΠΡΟΣΚΑΡΤΕΡΟΥΝΤΕΣ

Όπως ο Κύριος και Θεός μας, ο Ιησούς Χριστός ως άνθρωπος που περπάτησε στην γή αυτή ήταν πλήρης αγάπης και στοργής ακόμη και για τους εχθρούς Του έτσι και εμείς με την χάρη Του αφού μας αναγέννησε και μας έδωσε και το Αγιο Πνεύμα Του μπορούμε να τον μιμηθούμε στην άγια συμπεριφορά Του.Σωστή Αγία συμπεριφορά του παιδιού του Θεού

 Ιακ1:19 Λοιπόν, αδελφοί μου αγαπητοί, ας είναι πας άνθρωπος ταχύς εις το να ακούη, βραδύς εις το να λαλή, βραδύς εις οργήν·

20 διότι η οργή του ανθρώπου δεν εργάζεται την δικαιοσύνην του Θεού.


Υγεία στην διάνοια μας απαραίτητο

Υγεία στην διάνοια μας απαραίτητο
Φιλιπ 4:8 Το λοιπόν, αδελφοί, όσα είναι αληθή, όσα σεμνά, όσα δίκαια, όσα καθαρά, όσα προσφιλή, όσα εύφημα, αν υπάρχη τις αρετή και εάν τις έπαινος, ταύτα συλλογίζεσθε·
9 εκείνα τα οποία και εμάθετε και παρελάβετε και ηκούσατε και είδετε εν εμοί, ταύτα πράττετε και ο Θεός της ειρήνης θέλει είσθαι μεθ' υμών.

1 Πετρ 1:13 Διά τούτο αναζωσθέντες τας οσφύας της διανοίας σας, εγκρατεύεσθε και έχετε τελείαν ελπίδα εις την χάριν την ερχομένην εις εσάς, όταν αποκαλυφθή ο Ιησούς Χριστός,

Είναι πολύ σημαντικό να διαφυλάτουμε και τροφοδοτούμε την διάνοια μας με υγιεινές σκέψεις όπως ακριβώς μας διδάσκει ο λόγος Του Κυρίου μας Ιησού Χριστού δια του Αγίου Πνεύματος, που ειναι πνεύμα και ζωή να μπορούμε να στεκόμαστε υγιείς πνευματικά αλλά και σωματικά βοηθά.

Σε ευχαριστούμε Ουράνιε Πατέρα μας για το φως του λόγου Σου που μας δίνεις να περπατάμε για να καταντήσουμε στην αιώνια παρουσία Σου!
Αλληλούια Δόξα σε Σένα Πατέρα,  Υιέ και Αγιο Πνεύμα .

Καλημέρα αγαπητά αδέλφια εν Χριστώ Ιησού

ΣΤΗΝ ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΜΑΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ Η ΔΟΞΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ

ΣΤΗΝ ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΜΑΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ Η ΔΟΞΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ

ΚΟΡ Α:26  ΕΠΕΙΔΗ ΒΛΕΠΕΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΙΝ ΣΑΣ ΑΔΕΛΦΟΙ ΟΤΙ ΕΙΣΘΕ ΟΥ ΠΟΛΛΟΙ ΣΟΦΟΙ ΚΑΤΑ ΣΑΡΚΑ ΟΥ ΠΟΛΛΟΙ ΔΥΝΑΤΟΙ ΟΥ ΠΟΛΛΟΙ ΕΥΓΕΝΕΙΣ

 27  ΑΛΛΑ ΤΑ ΜΩΡΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΕΞΕΛΕΞΕΝ Ο ΘΕΟΣ ΔΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΙΣΧΥΝΗ ΤΟΥΣ ΣΟΦΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΣΘΕΝΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΕΞΕΛΕΞΕΝ Ο ΘΕΟΣ ΔΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΙΣΧΥΝΗ ΤΑ ΙΣΧΥΡΑ

Το παιδί του Θεού στέκεται με απλότητα και φτώχεια κοσμικών φρονημάτων και επιθυμιών και αγωνίζεται να μένει στην πορεία του σε αυτή την ζωή όντως μακριά από τον κόσμο για να έχει την κάλυψη πάντα του Κυρίου μας Ιησού Χριστού που έθεσε ο Πατήρ μας ο Ουράνιος Μεσίτη υπερ υμών.
ΜΑΤΘ 5:3 ΜΑΚΑΡΙΟΙ ΟΙ ΠΤΩΧΟΙ ΤΩ ΠΝΕΥΜΑΤΙ ΔΙΟΤΙ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΤΩΝ ΟΥΡΑΝΩΝ.

Ευχαριστούμε τον Κύριο Θεό μας που μας ενισχύει να νικούμε τον εχθρό της ψυχής μας και τα όργανά του για να δοξάζεται Αυτός ο Λυτρωτής μας μαζί μας και να μας κρατήσει μαζί Του στην αιωνιότητα !

Αλληλούια , Δόξα , Σε ευχαριστούμε Ουράνιε Πατέρα μας στο όνομα του Κυρίου μας Ιησού Χριστού με το Αγιο Πνεύμα .

ΕΙΡΗΝΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟ

ΕΙΡΗΝΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟ

ΙΩΑΝ 14:27  ΕΙΡΗΝΗΝ ΑΦΙΝΩ ΕΙΣ ΕΣΑΣ ΕΙΡΗΝΗΝ ΤΗΝ ΕΜΗΝ ΔΙΔΩ ΕΙΣ ΕΣΑΣ ΟΥΧΙ ΚΑΘΩΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΔΙΔΕΙ ΣΑΣ ΔΙΔΩ ΕΓΩ ΑΣ ΜΗ ΤΑΡΑΤΤΗΤΑΙ Η ΚΑΡΔΙΑ ΣΑΣ ΜΗΔΕ ΑΣ ΔΕΙΛΙΑ.

ΡΩΜ 20  Ο ΔΕ ΘΕΟΣ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΤΑΧΕΩΣ ΘΕΛΕΙ ΣΥΝΤΡΙΨΕΙ ΤΟΝ ΣΑΤΑΝΑΝ ΥΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΔΑΣ ΣΑΣ Η ΧΑΡΙΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΗΜΩΝ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΕΙΗ ΜΕΘ ΥΜΩΝ ΑΜΗΝ

ΦΙΛΙΠ 4:7  ΚΑΙ Η ΕΙΡΗΝΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ Η ΥΠΕΡΕΧΟΥΣΑ ΠΑΝΤΑ ΝΟΥΝ ΘΕΛΕΙ ΔΙΑΦΥΛΑΞΕΙ ΤΑΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΑΝΟΗΜΑΤΑ ΣΑΣ ΔΙΑ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ

Σε ευχαριστούμε Κύριε μας Ιησού Χριστέ για την αγάπη Σου και την Ειρήνη που μας δίνεις και ξεπερνά κάθε δυσκολία που μπορεί να έρθει στην ζωή μας από τον εχθρό της ψυχής μας. Βοήθησε μας με την χάρη Σου δια του Αγίου Πνεύματός Σου να αυξηθεί η πίστη μας ώστε να απολαμβάνουμε την Ειρήνη Σου μέσα στην καθημερινότητά μας που συναντάμε δυσκολίες και επιθέσεις του εχθρού της ψυχής μας.

ΑΓΑΘΑ ΛΟΓΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΜΑΣ

ΑΓΑΘΑ ΛΟΓΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΜΑΣ

ΠΑΡ.13:2 ΕΚ ΤΩΝ ΚΑΡΠΩΝ ΤΟΥ ΣΤΟΜΑΤΟΣ ΑΥΤΟΥ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΘΕΛΕΙ ΦΑΓΕΙ ΑΓΑΘΑ Η ΔΕ ΨΥΧΗ ΤΩΝ ΑΝΟΜΩΝ ΑΔΙΚΙΑΝ
 3 Ο ΦΥΛΑΤΤΩΝ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΑΥΤΟΥ ΔΙΑΦΥΛΑΤΤΕΙ ΤΗΝ ΖΩΗΝ ΑΥΤΟΥ Ο ΔΕ ΑΝΟΙΓΩΝ ΠΡΟΠΕΤΩΣ ΤΑ ΧΕΙΛΗ ΑΥΤΟΥ ΘΕΛΕΙ ΑΠΟΛΕΣΘΗ.

ΕΦΕΣ 4: 22  ΝΑ ΑΠΕΚΔΥΘΗΤΕ ΤΟΝ ΠΑΛΑΙΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟΝ ΤΟΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΤΕΡΑΝ ΔΙΑΓΩΓΗΝ ΤΟΝ ΦΘΕΙΡΟΜΕΝΟΝ ΚΑΤΑ ΤΑΣ ΑΠΑΤΗΛΑΣ ΕΠΙΘΥΜΙΑΣ
 23  ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΝΕΟΝΗΣΘΕ ΕΙΣ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΟΥ ΝΟΟΣ ΣΑΣ
 24  ΚΑΙ ΝΑ ΕΝΔΥΘΗΤΕ ΤΟΝ ΝΕΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟΝ ΤΟΝ ΚΤΙΣΘΕΝΤΑ ΚΑΤΑ ΘΕΟΝ ΕΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΟΣΙΟΤΗΤΙ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ
26  ΟΡΓΙΖΕΣΘΕ ΚΑΙ ΜΗ ΑΜΑΡΤΑΝΕΤΕ Ο ΗΛΙΟΣ ΑΣ ΜΗ ΔΥΗ ΕΠΙ ΤΟΝ ΠΑΡΟΡΓΙΣΜΟΝ ΣΑΣ

ΜΑΤΘ 11:29 
ΑΡΑΤΕ ΤΟΝ ΖΥΓΟΝ ΜΟΥ ΕΦ ΥΜΑΣ ΚΑΙ ΜΑΘΕΤΕ ΑΠ ΕΜΟΥ ΔΙΟΤΙ ΠΡΑΟΣ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΤΑΠΕΙΝΟΣ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑΝ ΚΑΙ ΘΕΛΕΤΕ ΕΥΡΕΙ ΑΝΑΠΑΥΣΙΝ ΕΝ ΤΑΙΣ ΨΥΧΑΙΣ ΥΜΩΝ

Η πορεία μας στην ζωή αυτή φανερώνεται από τον λόγο του Θεού και ιδιαίτερα της Καινής Διαθήκης όπου ήρθε η αποκάλυψη δια του Κυρίου μας Ιησού Χριστού μέσω των ευαγγελίων Του και στην συνέχεια μέσω των αποστόλων Του δια του Αγίου Πνεύματος Του .
Με την χάρη Του Λυτρωτή μας Ιησού Χριστού Σωτήρα και Θεού μας να πορευόμαστε σύμφωνα με τις προτροπές του λόγου Του. Είναι μαζί μας με τέλεια αγάπη και θέλει να μας ετοιμάσει για να μας παραλάβει στον Ουρανό στην παρουσία Του να ζουμε μαζί αιώνια.

Αλληλούια Δόξα σε Σε Ουράνιε Πατέρα , Υιέ και Αγιο ΠνεύμαΟ ΤΕΛΕΙΟΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΑΡΧΙΕΡΕΑΣ ΙΗΣΟΥΣ ΥΠΕΡ ΥΜΩΝ

Ο ΤΕΛΕΙΟΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΑΡΧΙΕΡΕΑΣ ΙΗΣΟΥΣ ΥΠΕΡ ΥΜΩΝ

 Εβρ 4:14  ΕΧΟΝΤΕΣ ΛΟΙΠΟΝ ΑΡΧΙΕΡΕΑ ΜΕΓΑΝ ΟΣΤΙΣ ΔΙΗΛΘΕ ΤΟΥΣ ΟΥΡΑΝΟΥΣ ΙΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΥΙΟΝ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΑΣ ΚΡΑΤΩΜΕΝ ΤΗΝ ΟΜΟΛΟΓΙΑΝ
15  ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΜΕΝ ΑΡΧΙΕΡΕΑ ΜΗ ΔΥΝΑΜΕΝΟΝ ΝΑ ΣΥΜΠΑΘΗΣΗ ΕΙΣ ΤΑΣ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ ΗΜΩΝ ΑΛΛΑ ΠΕΙΡΑΣΘΕΝΤΑ ΚΑΤΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΘ' ΟΜΟΙΟΤΗΤΑ ΗΜΩΝ ΧΩΡΙΣ ΑΜΑΡΤΙΑΣ
16  ΑΣ ΠΛΗΣΙΑΖΩΜΕΝ ΛΟΙΠΟΝ ΜΕΤΑ ΠΑΡΡΗΣΙΑΣ ΕΙΣ ΤΟΝ ΘΡΟΝΟΝ ΤΗΣ ΧΑΡΙΤΟΣ ΔΙΑ ΝΑ ΛΑΒΩΜΕΝ ΕΛΕΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΥΡΩΜΕΝ ΧΑΡΙΝ ΠΡΟΣ ΒΟΗΘΕΙΑΝ ΕΝ ΚΑΙΡΩ ΧΡΕΙΑΣ

Ευχαριστούμε τον Αρχιερέα μας Ιησού Χριστό, που στέκεται υπέρ υμών πάντοτε και πρέπει να πηγαίνουμε με παρρησία στον θρόνο της χάριτος του για να λαμβάνουμε τις ανάγκες μας

Η ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΜΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΟΒΙΕΣ

Η ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΜΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΟΒΙΕΣ

ΙΩΑΝ Α 4:15
ΟΣΤΙΣ ΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΟΤΙ Ο ΙΗΣΟΥΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΥΙΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ Ο ΘΕΟΣ ΜΕΝΕΙ ΕΝ ΑΥΤΩ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΕΝ ΤΩ ΘΕΩ
16  ΚΑΙ ΗΜΕΙΣ ΕΓΝΩΡΙΣΑΜΕΝ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΕΥΣΑΜΕΝ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗΝ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑΝ ΕΧΕΙ Ο ΘΕΟΣ ΠΡΟΣ ΗΜΑΣ Ο ΘΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΟΣΤΙΣ ΜΕΝΕΙ ΕΝ ΤΗ ΑΓΑΠΗ ΕΝ ΤΩ ΘΕΩ ΜΕΝΕΙ ΚΑΙ Ο ΘΕΟΣ ΕΝ ΑΥΤΩ
17  ΕΝ ΤΟΥΤΩ ΕΙΝΑΙ ΤΕΤΕΛΕΙΩΜΕΝΗ Η ΑΓΑΠΗ ΜΕΘ ΗΜΩΝ ΔΙΑ ΝΑ ΕΧΩΜΕΝ ΠΑΡΡΗΣΙΑΝ ΕΝ ΤΗ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΕΩΣ ΔΙΟΤΙ ΚΑΘΩΣ ΕΚΕΙΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΩ ΚΑΙ ΗΜΕΙΣ ΕΙΜΕΘΑ ΕΝ ΤΩ ΚΟΣΜΩ ΤΟΥΤΩ
18  ΦΟΒΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝ ΤΗ ΑΓΑΠΗ ΑΛΛ Η ΤΕΛΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΞΩ ΔΙΩΚΕΙ ΤΟΝ ΦΟΒΟΝ ΔΙΟΤΙ Ο ΦΟΒΟΣ ΕΧΕΙ ΚΟΛΑΣΙΝ ΚΑΙ Ο ΦΟΒΟΥΜΕΝΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΕΤΕΛΕΙΩΜΕΝΟΣ ΕΝ ΤΗ ΑΓΑΠΗ

Σε ευχαριστούμε Ουράνιε Πατέρα μας γιατί απέδειξες την αγάπη Σου σε εμάς με την προσφορά του Υιού Σου, Ιησού Χριστού για να μας λυτρώσει από την αιώνια καταδίκη λόγω αμαρτιών μας και συνεχίζει να μεσιτεύει για μας. Σε ευχαριστούμε  και για τον Παράκλητο, το Αγιο Πνεύμα Σου που μας έδωσες και εκχέει την αγάπη Σου μέσα μας.
Κύριε μας Ιησού Χριστέ, δώσε μας έτι χάρη να μένουμε στην αγάπη Σου και να απολαμβάνουμε την ειρήνη Σου στις δύσκολες ημέρες που ζούμε.

ΜΑΛΑΧΙΑΣ 4:1-2

ΜΑΛΑΧΙΑΣ 4:1-2

  ΜΑΛΑΧΙΑΣ 4:1 ΔΙΟΤΙ ΙΔΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΗΜΕΡΑ ΗΤΙΣ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙΕΙ ΩΣ ΚΛΙΒΑΝΟΣ ΚΑΙ ΠΑΝΤΕΣ ΟΙ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΚΑΙ ΠΑΝΤΕΣ ΟΙ ΠΡΑΤΤΟΝΤΕΣ ΑΣΕΒΕΙΑΝ ΘΕΛΟΥΣΙΝ ΕΙΣΘΑΙ ΑΧΥΡΟΝ ΚΑΙ Η ΗΜΕΡΑ Η ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΘΕΛΕΙ ΚΑΤΑΚΑΥΣΕΙ ΑΥΤΟΥΣ ΛΕΓΕΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΤΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΩΣΤΕ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΑΦΗΣΕΙ ΕΙΣ ΑΥΤΟΥΣ ΡΙΖΑΝ ΚΑΙ ΚΛΑΔΟΝ
 2 ΕΙΣ ΕΣΑΣ ΟΜΩΣ ΤΟΥΣ ΦΟΒΟΥΜΕΝΟΥΣ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΟΥ ΘΕΛΕΙ ΑΝΑΤΕΙΛΕΙ Ο ΗΛΙΟΣ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΜΕ ΙΑΣΙΝ ΕΝ ΤΑΙΣ ΠΤΕΡΥΞΙΝ ΑΥΤΟΥ ΚΑΙ ΘΕΛΕΤΕ ΕΞΕΛΘΕΙ ΚΑΙ ΣΚΙΡΤΗΣΕΙ ΩΣ ΜΟΣΧΑΡΙΑ ΤΗΣ ΦΑΤΝΗΣ.

ΙΩΑΝ 8:12  ΠΑΛΙΝ ΛΟΙΠΟΝ Ο ΙΗΣΟΥΣ ΕΛΑΛΗΣΕ ΠΡΟΣ ΑΥΤΟΥΣ ΛΕΓΩΝ ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΟΣΤΙΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΕΜΕ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΠΕΡΙΠΑΤΗΣΕΙ ΕΙΣ ΤΟ ΣΚΟΤΟΣ ΑΛΛΑ ΘΕΛΕΙ ΕΧΕΙ ΤΟ ΦΩΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ

ΙΩΑΝ 14:1  ΑΣ ΜΗ ΤΑΡΑΤΤΗΤΑΙ Η ΚΑΡΔΙΑ ΣΑΣ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΕΙΣ ΤΟΝ ΘΕΟΝ ΚΑΙ ΕΙΣ ΕΜΕ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ.

ΦΙΛΙΠ 3:20  ΔΙΟΤΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ ΗΜΩΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝ ΟΥΡΑΝΟΙΣ ΟΠΟΘΕΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΜΕΝΟΜΕΝ ΣΩΤΗΡΑ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟΝ ΙΗΣΟΥΝ ΧΡΙΣΤΟΝ
21  ΟΣΤΙΣ ΘΕΛΕΙ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΕΙ ΤΟ ΣΩΜΑ ΤΗΣ ΤΑΠΕΙΝΩΣΕΩΣ ΗΜΩΝ ΩΣΤΕ ΝΑ ΓΕΙΝΗ ΣΥΜΜΟΡΦΟΝ ΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑ ΤΗΣ ΔΟΞΗΣ ΑΥΤΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΝ ΔΙΑ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΔΥΝΑΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΟΤΑΞΗ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΕΙΣ ΕΑΥΤΟΝ

Αλληλούια Κύριε μας Σωτήρα μας Ιησού Χριστέ, σε ευχαριστούμε για το τέλειο σχέδιο που εφαρμόζεις για εμάς που μας αναγέννησες σε τέκνα του Ουράνιου Θεού και Πατέρα μας και παρόλες τις κάψες που περνάμε Εσύ μας συντηρείς μέχρι να έρθεις να μας παραλάβεις με νέα σώματα όπως το δικό Σου της δόξης Σου για να ζούμε αιώνια μαζί. Δώσε μας έτι χάρη να προχωρούμε με πίστη στον δικό σου δρόμο της Αλήθειας ώστε και ο χαρακτήρας μας να γίνει εικόνα δική σου.

Καλημέρα με την δροσιά του Αγίου Πνεύματος του Ιησού Χριστού μας αγαπητά αδέλφια μέσα στις κάψες των ημερών που ζούμε! Δόξα Δόξα Δόξα Σωτήρα Θεέ μας, Αλληλούια

Β' ΚΟΡ 7:1

Β' ΚΟΡ 7:1

Α'ΘΕΣ 4:16  ΕΠΕΙΔΗ ΑΥΤΟΣ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΚΑΤΑΒΗ ΑΠ ΟΥΡΑΝΟΥ ΜΕ ΚΕΛΕΥΣΜΑ ΜΕ ΦΩΝΗΝ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΣΑΛΠΙΓΓΑ ΘΕΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΟΘΑΝΟΝΤΕΣ ΕΝ ΧΡΙΣΤΩ ΘΕΛΟΥΣΙΝ ΑΝΑΣΤΗΘΗ ΠΡΩΤΟΝ

17  ΕΠΕΙΤΑ ΗΜΕΙΣ ΟΙ ΖΩΝΤΕΣ ΟΣΟΙ ΑΠΟΜΕΝΟΜΕΝ ΘΕΛΟΜΕΝ ΑΡΠΑΧΘΗ ΜΕΤ ΑΥΤΩΝ ΕΝ ΝΕΦΕΛΑΙΣ ΕΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΙΝ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΕΙΣ ΤΟΝ ΑΕΡΑ ΚΑΙ ΟΥΤΩ ΘΕΛΟΜΕΝ ΕΙΣΘΑΙ ΠΑΝΤΟΤΕ ΜΕΤΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ

Β' ΚΟΡ 7:1 ΕΧΟΝΤΕΣ ΛΟΙΠΟΝ ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΤΑΥΤΑΣ ΤΑΣ ΕΠΑΓΓΕΛΙΑΣ ΑΣ ΚΑΘΑΡΙΣΩΜΕΝ ΕΑΥΤΟΥΣ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΣ ΜΟΛΥΣΜΟΥ ΣΑΡΚΟΣ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΕΚΠΛΗΡΟΥΝΤΕΣ ΑΓΙΩΣΥΝΗΝ ΕΝ ΦΟΒΩ ΘΕΟΥ

Ευχαριστούμε τον Ουράνιο Πατέρα μας Θεό δια του Ιησού Χριστού του Κυρίου και Λυτρωτή μας που μας έδωσε αυτές τις τέλειες επαγγελίες που είναι η μεγάλη μας παρηγοριά στην παρούσα επίγεια ζωή όπου συνταντούμε καθημερινά πολλές δυσκολίες.
Μπορούμε όμως έχοντας αυτές τις επαγγελίες στην καρδιά μας και να κυριαρχούν στην διάνοια μας, να παρηγορούμεθα και να κάνουμε υπομονή μέχρι την ώρα που θα έρθει ο Κύριος αλλά και να αγωνιζόμαστε ώστε να μένουμε καθαροί σύμφωνα με τον λόγο του Θεού. Και στα λάθη μας ταπεινωνόμαστε μετανοούμε, επικαλούμαστε το αίμα του Ιησού Χριστού που χύθηκε στον σταυρό του Γολγοθά υπερ υμών για να καθαριζόμαστε και να προστατευόμαστε από τον εχθρό της ψυχής μας.

ΡΩΜ 8:14-19 ΤΕΚΝΑ ΘΕΟΥ ΜΕ ΟΔΗΓΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ

14  ΕΠΕΙΔΗ ΟΣΟΙ ΔΙΟΙΚΟΥΝΤΑΙ ΥΠΟ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΟΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΥΙΟΙ ΤΟΥ ΘΕΟΥ

 15  ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΕΛΑΒΕΤΕ ΠΝΕΥΜΑ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΔΙΑ ΝΑ ΦΟΒΗΣΘΕ ΠΑΛΙΝ ΑΛΛ ΕΛΑΒΕΤΕ ΠΝΕΥΜΑ ΥΙΟΘΕΣΙΑΣ ΔΙΑ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΚΡΑΖΟΜΕΝ ΑΒΒΑ Ο ΠΑΤΗΡ

 16  ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΣΥΜΜΑΡΤΥΡΕΙ ΜΕ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΗΜΩΝ ΟΤΙ ΕΙΜΕΘΑ ΤΕΚΝΑ ΘΕΟΥ

 17  ΕΑΝ ΔΕ ΤΕΚΝΑ ΚΑΙ ΚΛΗΡΟΝΟΜΟΙ ΚΛΗΡΟΝΟΜΟΙ ΜΕΝ ΘΕΟΥ ΣΥΓΚΛΗΡΟΝΟΜΟΙ ΔΕ ΧΡΙΣΤΟΥ ΕΑΝ ΣΥΜΠΑΣΧΩΜΕΝ ΔΙΑ ΝΑ ΓΕΙΝΩΜΕΝ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΟΙ ΤΗΣ ΔΟΞΗΣ ΑΥΤΟΥ

Σε ευχαριστούμε Ουράνιε Πατέρα μας δια του Ιησού Χριστού που μας έκανες τέκνα σου και μας έδωσες και το Αγιο Πνεύμα Σου να μας διοικεί ώστε να μπορούμε να σταθούμε στην οδό της ζωής που είναι ο Κύριος μας Ιησούς Χριστός μας και να εισέλθουμε στην ουράνια πατρίδα μας στην παρουσία Σου .
Κύριε μας Ιησού Χριστέ, Λυτρωτά και Σωτήρα μας, δώσε μας έτι χάρη να υπακούμε στις οδηγίες του Αγίου Πνεύματος και την παρηγοριά Του επίσης έντονα θέλουμε . Σε ευχαριστούμε που ήδη έχουμε λάβει και την χάρη και γευθήκαμε την παρηγοριά αυτή αλλά έχουμε ακόμη περισσότερη ανάγκη σε ικετεύουμε.
Αλληλούια Αμην

Καλημέρα αγαπητά αδέλφια και τέκνα του Δεσπότη των πάντων και αληθινού Θεού


ΙΟΥΔΑΣ 1:20-21

ΙΟΥΔΑΣ 1:20-21

 ΙΟΥΔΑΣ 1:20  ΣΕΙΣ ΟΜΩΣ ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΕΠΟΙΚΟΔΟΜΟΥΝΤΕΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΕΠΙ ΤΗΝ ΑΓΙΩΤΑΤΗΝ ΠΙΣΤΙΝ ΣΑΣ ΠΡΟΣΕΥΧΟΜΕΝΟΙ ΕΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙ ΑΓΙΩ
 21  ΦΥΛΑΞΑΤΕ ΕΑΥΤΟΥΣ ΕΙΣ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗΝ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΠΡΟΣΜΕΝΟΝΤΕΣ ΤΟ ΕΛΕΟΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΗΜΩΝ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΕΙΣ ΖΩΗΝ ΑΙΩΝΙΟΝ

Όλος ο αγώνας μας είναι να οικοδομούμε και να φυλάμε τον εαυτό μας στην άγια πίστη και αγάπη του Θεού μας απολαμβάνοντας την παρηγοριά και το έλεος του Κυρίου μας Ιησού Χριστού .
Η προσευχή μας εν Αγίω Πνεύματι είναι ο τρόπος που λαμβάνουμε τις ουράνιες δυνάμεις μέσα μας, καθαριζόμαστε από σαρκικά φρονήματα και ελευθερωνόμαστε και από τον εχθρό της ψυχής μας.
Μας αγαπά ο Πατέρας μας Θεός και ο Κύριος μας Ιησούς Χριστός που μεσιτεύει υπερ μας.
Μην αποκάμουμε αγαπητά αδέλφια να έχουμε γόνατα και για εμας και για τα αδέλφια μας και τους συνανθρώπους μας.

Αλληλούια

ΕΒΡ 10:35-37

35  ΜΗ ΑΠΟΒΑΛΗΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΗΝ ΠΑΡΡΗΣΙΑΝ ΣΑΣ ΗΤΙΣ ΕΧΕΙ ΜΙΣΘΑΠΟΔΟΣΙΑΝ ΜΕΓΑΛΗΝ
36  ΔΙΟΤΙ ΕΧΕΤΕ ΧΡΕΙΑΝ ΥΠΟΜΟΝΗΣ ΔΙΑ ΝΑ ΚΑΜΗΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΜΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΛΑΒΗΤΕ ΤΗΝ ΕΠΑΓΓΕΛΙΑΝ
37  ΔΙΟΤΙ ΕΤΙ ΟΛΙΓΟΝ ΚΑΙΡΟΝ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΕΛΘΕΙ Ο ΕΡΧΟΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΒΡΑΔΥΝΕΙ


Δια της πίστεως στον λόγο του Θεού Κυρίου μας Ιησού Χριστού και με την χάρη Του  φροντίζουμε να έχουμε καθαρή την καρδία μας ώστε να έχουμε παρρησία στην εκζήτηση του στην προσευχή μας .
Α'Πετρ 1:22  ΚΑΘΑΡΙΣΑΝΤΕΣ ΛΟΙΠΟΝ ΤΑΣ ΨΥΧΑΣ ΣΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΑΚΟΗΝ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΔΙΑ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΠΡΟΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΙΑΝ ΑΝΥΠΟΚΡΙΤΟΝ ΑΓΑΠΗΣΑΤΕ ΕΝΘΕΡΜΩΣ ΑΛΛΗΛΟΥΣ ΕΚ ΚΑΘΑΡΑΣ ΚΑΡΔΙΑΣ
Ετσι μπορούμε να δυναμώνουμε και να κάνουμε υπομονή για να κάνουμε το θέλημα Του και να πάρουμε τις επαγγελίες Του.ΙΩΑΝ Α' 2:9-10 ΑΓΑΠΗ ΕΙΝΑΙ ΦΩΣ , ΜΙΣΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΚΟΤΑΔΙ

ΙΩΑΝ Α' 2:9-10 ΟΣΤΙΣ ΛΕΓΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝ ΤΩ ΦΩΤΙ ΚΑΙ ΜΙΣΕΙ ΤΟΝ ΑΔΕΛΦΟΝ ΑΥΤΟΥ ΕΝ ΤΩ ΣΚΟΤΕΙ ΕΙΝΑΙ ΕΩΣ ΤΩΡΑ
10  ΟΣΤΙΣ ΑΓΑΠΑ ΤΟΝ ΑΔΕΛΦΟΝ ΑΥΤΟΥ ΕΝ ΤΩ ΦΩΤΙ ΜΕΝΕΙ ΚΑΙ ΣΚΑΝΔΑΛΟΝ ΕΝ ΑΥΤΩ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ.

Ο Κύριος μας Ιησού Χριστός μας έβγαλε από τον κόσμο που κυριαρχεί το σκότος της κακίας και μας έβαλε στον οίκο Του, που είναι εκκλησία Του που φωτίζεται με την αγάπη Του και είναι ο στύλος και το εδραίωμα της αληθείας. Εκεί διδασκόμαστε από το φως του λόγου Του και όχι ανθρώπινες διδασκαλίες και πρέπει να πολιτευόμαστε ακριβώς σύμφωνα με αυτόν τον λόγο Του. Ετσι προτρέπει και ο απόστολος των εθνών Παύλος τον σύνδουλο του Τιμόθεο :

ΤΙΜ Α 3:15  ΑΛΛ ΕΑΝ ΒΡΑΔΥΝΩ ΔΙΑ ΝΑ ΕΞΕΥΡΗΣ ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΟΛΙΤΕΥΗΣΑΙ ΕΝ ΤΩ ΟΙΚΩ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΟΣΤΙΣ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΤΟΥ ΖΩΝΤΟΣ Ο ΣΤΥΛΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΔΡΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ
Α ΘΕΣ 5:8 ΘΩΡΑΚΙΣΜΕΝΟΙ ΝΑ ΠΕΡΠΑΤΑΜΕ

Α ΘΕΣ 5:8 ΘΩΡΑΚΙΣΜΕΝΟΙ ΝΑ ΠΕΡΠΑΤΑΜΕ

Α ΘΕΣ 5:8 ΑΛΛ ΗΜΕΙΣ ΟΝΤΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΣ ΕΓΚΡΑΤΕΥΩΜΕΘΑ ΕΝΔΥΘΕΝΤΕΣ ΤΟΝ ΘΩΡΑΚΑ ΤΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΚΕΦΑΛΑΙΑΝ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ ΤΗΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ
9  ΔΙΟΤΙ Ο ΘΕΟΣ ΔΕΝ ΠΡΟΣΔΙΩΡΙΣΕΝ ΗΜΑΣ ΕΙΣ ΟΡΓΗΝ ΑΛΛ ΕΙΣ ΑΠΟΛΑΥΣΙΝ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΔΙΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΗΜΩΝ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ

Σε ευχαριστούμε Ουράνιε Πατέρα μας για το τέλειο σχέδιο που έχεις για εμάς , να μας ξεκουράσεις αιώνια στην παρουσία Σου δια του Υιού Σου, Σωτήρα μας Ιησού Χριστού . 
Δώσε μας έτι χάρη να κρατάμε την πανοπλία Σου πάνω μας με το Αγιο Πνεύμα Σου  κάνοντας το θέλημά Σου στην ζωή μας και να μπορούμε να νικούμε τον εχθρό της ψυχής μας.
Αλληλούια, καλημέρα με τον Κύριο μας Ιησού Χριστό αγαπητά αδέλφια

Α'ΘΕΣ,5:16-19 ΧΑΡΑ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΜΕ ΤΟ ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ

Α' ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΕΙΣ 5 Κεφ
16  ΠΑΝΤΟΤΕ ΧΑΙΡΕΤΕ,
17  ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΩΣ ΠΡΟΣΕΥΧΕΣΘΕ,
18  ΚΑΤΑ ΠΑΝΤΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙΤΕ ΔΙΟΤΙ ΤΟΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΘΕΛΗΜΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΠΡΟΣ ΕΣΑΣ ΕΝ ΧΡΙΣΤΩ ΙΗΣΟΥ.
19  ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΜΗ ΣΒΥΝΕΤΕ

Όσο είμαστε σε αδιάκοπη επικοινωνία με τον Κύριο δια του Αγ.Πνεύματος μέσω της προσευχής με ευχαριστία συνεχόμενη στον Θεό Πατέρα μας εν Χριστώ Ιησού, η χαρά μέσα μας μέρος του καρπού του Α.Πνεύματος συντηρείτε και αυξάνει όπως και όλος ο καρπός Του . Έτσι και οι επιλογές μας και η στάση μας στην καθημερινότητα καθοδηγούνται από το Άγιο Πνεύμα και αν και έχουμε αντίσταση και επιθέσεις από τον εχθρό της ψυχής μας, είμαστε καλυμμένοι και μας δίνει νίκη ο Κύριος μας Ιησούς δια του Αγίου Πνεύματος.

23  ΑΥΤΟΣ ΔΕ Ο ΘΕΟΣ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΕΙΘΕ ΝΑ ΣΑΣ ΑΓΙΑΣΗ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΘΗ ΟΛΟΚΛΗΡΟΝ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΣΑΣ ΚΑΙ Η ΨΥΧΗ ΚΑΙ ΤΟ ΣΩΜΑ ΑΜΕΜΠΤΩΣ ΕΝ ΤΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΗΜΩΝ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ

Καλημέρα αγαπητά αδέλφια εν Χριστώ

Εβρ 6:11,12 ΑΓΩΝΑΣ ΚΡΑΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ ΣΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ

Εβρ 6:11 ΕΠΙΘΥΜΟΥΜΕΝ ΔΕ ΝΑ ΔΕΙΚΝΥΗ ΕΚΑΣΤΟΣ ΥΜΩΝ ΤΗΝ ΑΥΤΗΝ ΣΠΟΥΔΗΝ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΝ ΤΗΣ ΕΛΠΙΔΟΣ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ.
12  ΔΙΑ ΝΑ ΜΗ ΓΕΙΝΗΤΕ ΝΩΘΡΟΙ ΑΛΛΑ ΜΙΜΗΤΑΙ ΤΩΝ ΔΙΑ ΠΙΣΤΕΩΣ ΚΑΙ ΜΑΚΡΟΘΥΜΙΑΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΟΥΝΤΩΝ ΤΑΣ ΕΠΑΓΓΕΛΙΑΣ.

19  ΤΗΝ ΟΠΟΙΑΝ ΕΧΟΜΕΝ ΩΣ ΑΓΚΥΡΑΝ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΑΣΦΑΛΗ ΤΕ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑΝ ΚΑΙ ΕΙΣΕΡΧΟΜΕΝΗΝ ΕΙΣ ΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΝ ΤΟΥ ΚΑΤΑΠΕΤΑΣΜΑΤΟΣ

Προτροπή του λόγου του Θεού να κρατήσουμε ζωντανή την ελπίδα της σωτηρίας μας μέσα μας έως τέλους, Πρέπει η ψυχή μας να είναι πλήρης από αυτή την ελπίδα ότι και αν συνταντήσουμε στην ζωή μας!
Η Ελπίδα αυτή η άγκυρα της ψυχής μας που έχει τοποθετηθεί από τον Κύριο μας Ιησού Χριστό δια του Αγίου Πνεύματος εις τα Αγια των Αγίων στον ουρανό καθώς μας άνοιξε το καταπέτασμα που υπήρχε στην Π.Διαθήκη με την σταυρική του θυσία και Ανάσταση . Αλληλούια !
Επίσης πρέπει να προσευχόμαστε όχι μόνο για τον εαυτό μας αλλά και για όλα τα αδέλφια μας και ιδιαίτερα για αυτά που έχουν μεγάλα προβλήματα να μην χάσουν την ελπίδα αυτή.
Ρωμ 15:1  ΟΦΕΙΛΟΜΕΝ ΔΕ ΗΜΕΙΣ ΟΙ ΔΥΝΑΤΟΙ ΝΑ ΒΑΣΤΑΖΩΜΕΝ ΤΑ ΑΣΘΕΝΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΔΥΝΑΤΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗ ΑΡΕΣΚΩΜΕΝ ΕΙΣ ΕΑΥΤΟΥΣ 2  ΑΛΛ ΕΚΑΣΤΟΣ ΗΜΩΝ ΑΣ ΑΡΕΣΚΗ ΕΙΣ ΤΟΝ ΠΛΗΣΙΟΝ ΔΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟΝ ΠΡΟΣ ΟΙΚΟΔΟΜΗΝ.
3  ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΔΕΝ ΗΡΕΣΕΝ ΕΙΣ ΕΑΥΤΟΝ ΑΛΛΑ ΚΑΘΩΣ ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΝ ΟΙ ΟΝΕΙΔΙΣΜΟΙ ΤΩΝ ΟΝΕΙΔΙΖΟΝΤΩΝ ΣΕ ΕΠΕΠΕΣΟΝ ΕΠ ΕΜΕ

ΠΑΡ 23:23

ΠΑΡ 23:23
ΑΓΟΡΑΖΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑΝ ΚΑΙ ΜΗ ΠΩΛΕΙ ΤΗΝ ΣΟΦΙΑΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΝΕΣΙΝ
ΙΩΑΝ 14:6
ΛΕΓΕΙ ΠΡΟΣ ΑΥΤΟΝ Ο ΙΗΣΟΥΣ ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ Η ΟΔΟΣ ΚΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ Η ΖΩΗ ΟΥΔΕΙΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΕΙΜΗ ΔΙ ΕΜΟΥ

ΜΑΤΘ 6: 25:26
25: ΔΙΑ ΤΟΥΤΟ ΣΑΣ ΛΕΓΩ ΜΗ ΜΕΡΙΜΝΑΤΕ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΣΑΣ ΤΙ ΝΑ ΦΑΓΗΤΕ ΚΑΙ ΤΙ ΝΑ ΠΙΗΤΕ ΜΗΔΕ ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΣΑΣ ΤΙ ΝΑ ΕΝΔΥΘΗΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΖΩΗ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΤΗΣ ΤΡΟΦΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΩΜΑ ΤΟΥ ΕΝΔΥΜΑΤΟΣ
26: ΕΜΒΛΕΨΑΤΕ ΕΙΣ ΤΑ ΠΕΤΕΙΝΑ ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ ΟΤΙ ΔΕΝ ΣΠΕΙΡΟΥΣΙΝ ΟΥΔΕ ΘΕΡΙΖΟΥΣΙΝ ΟΥΔΕ ΣΥΝΑΓΟΥΣΙΝ ΕΙΣ ΑΠΟΘΗΚΑΣ ΚΑΙ Ο ΠΑΤΗΡ ΣΑΣ Ο ΟΥΡΑΝΙΟΣ ΤΡΕΦΕΙ ΑΥΤΑ ΣΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΣΘΕ ΠΟΛΥ ΑΝΩΤΕΡΟΙ ΑΥΤΩΝ.
ΦΙΛΙΠ 4:6-7
ΜΗ ΜΕΡΙΜΝΑΤΕ ΠΕΡΙ ΜΗΔΕΝΟΣ ΑΛΛ ΕΝ ΠΑΝΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΑΣ ΓΝΩΡΙΖΩΝΤΑΙ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΣΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΘΕΟΝ ΜΕΤ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΑΣ ΔΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΣΕΥΧΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΕΗΣΕΩΣ
7 ΚΑΙ Η ΕΙΡΗΝΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ Η ΥΠΕΡΕΧΟΥΣΑ ΠΑΝΤΑ ΝΟΥΝ ΘΕΛΕΙ ΔΙΑΦΥΛΑΞΕΙ ΤΑΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΑΝΟΗΜΑΤΑ ΣΑΣ ΔΙΑ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ

Ευχαριστούμε Σε Ουράνιε Πατέρα γιατί μερίμνησες προ καταβολής κόσμου για την σωτηρία μας και μας έστειλες τον Υιόν Σου να μας σώσει καθαρίζοντας μας από τις αμαρτίες και αγιάζοντας μας ώστε να ζήσουμε αιώνια κοντά Σου.
Σε ευχαριστούμε και για την καθημερινή μέριμνα Σου υπερ υμών. Φροντίζεις για όλα τα δημιουργήματά Σου και πολύ περισσότερο και για μας.
Αλληλούια

Ψαλμ 65:4 Μακάριο το μέλος της εκκλησίας του Χριστού

"ΜΑΚΑΡΙΟΣ ΕΚΕΙΝΟΣ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟΝ ΕΞΕΛΕΞΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΛΑΒΕΣ ΔΙΑ ΝΑ ΚΑΤΟΙΚΗ ΕΝ ΤΑΙΣ ΑΥΛΑΙΣ ΣΟΥ ΘΕΛΟΜΕΝ ΧΟΡΤΑΣΘΗ ΑΠΟ ΤΩΝ ΑΓΑΘΩΝ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥ ΣΟΥ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΑΟΥ ΣΟΥ "

Ο οίκος του Θεού στην Καινή Διαθήκη (της προσφοράς της αιωνίου ζωής) είναι η εκκλησία του Κυρίου μας Ιησού Χριστού που απέκτησε με το ίδιο του το αίμα στον σταυρό του Γολγοθά.
Τον άνθρωπο που τον καλεί ο Πατέρας και τον φέρνει στον Υιό Του , εφόσον αυτός το δέχεται δια της πίστεως , γίνεται υιός Του και ελευθερώνεται από όλα τα αμαρτήματά του και αποκτά αιώνια ζωή. Αυτό γίνεται με την αναγέννηση του ανθρώπου σε νέο κτίσμα δια του Αγίου Πνεύματος και του Λόγου Του Θεού. (Ιωάννη 3).
ΟΘΕΝ ΕΑΝ ΤΙΣ ΗΝΑΙ ΕΝ ΧΡΙΣΤΩ ΕΙΝΑΙ ΝΕΟΝ ΚΤΙΣΜΑ ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΠΑΡΗΛΘΟΝ ΙΔΟΥ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΕΓΕΙΝΑΝ ΝΕΑ Β' Κορ 5:17.
Μέσα πλέον ο άνθρωπος στην εκκλησία Του Θεού απολαμβάνει θαυμάσια αγαθά που τον βοηθάνε να διατηρήσει την κλήση σωτηρίας που έλαβε από τον Θεό και να καταντήσει μια μέρα στην νέα γη που ετοίμασε ο Θεός για τα παιδιά Του που θα ζουν στην τελειότητα για πάντα χωρίς τέλος.

ΚΑΤΑ ΔΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΧΕΣΙΝ ΑΥΤΟΥ ΝΕΟΥΣ ΟΥΡΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΝΕΑΝ ΓΗΝ ΠΡΟΣΜΕΝΟΜΕΝ ΕΝ ΟΙΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΤΟΙΚΕΙ (Β' ΠΕΤΡ 3:13.Το Άγιο Πνεύμα, οδηγός στην αλήθεια

Το Άγιο Πνεύμα,  οδηγός στην αλήθεια
Ιωαν 16:13 Όταν δε έλθη εκείνος, το Πνεύμα της αληθείας, θέλει σας οδηγήσει εις πάσαν την αλήθειαν· διότι δεν θέλει λαλήσει αφ' εαυτού, αλλ' όσα αν ακούση θέλει λαλήσει, και θέλει σας αναγγείλει τα μέλλοντα.
 Εκείνος θέλει δοξάσει εμέ, διότι εκ του εμού θέλει λάβει και αναγγείλει προς εσάς.

Ο Ιησούς εδώ αναγγέλλει τον ερχομό του Παράκλητου του Αγίου Πνεύματος . Το τρίτο πρόσωπο της Αγίας Τριάδας που ιδιαίτερα εργάζεται μέσα στην εκκλησία Του Χριστού για να οδηγεί, παρηγορεί και να οικοδομεί αυτήν βάση του λόγου του Χριστού .
Είναι το Πνεύμα της Αλήθειας και ευχαριστούμε πολύ τον Πατέρα από τον οποίον εκπορεύεται και αποστέλλεται από τον Υιόν Του και Κύριο μας Ιησού Χριστό στην εκκλησία Του.
Αυτόν , το Παράκλητο να ακούμε και να τον αφήνουμε να κυριαρχεί μέσα στην ζωή μας για να έχουμε ασφαλή πορεία και καλό τέλος στον αγώνα μας να βρεθούμε στην Βασιλεία του Θεού, την Αιώνια Ζωή που μας χαρίστηκε δωρεάν διά του Ιησού Χριστού

Να παραδώσουμε τα πάντα στον Κύριο

Να παραδώσουμε τα πάντα στον Κύριο
Εβρ 12:1 Λοιπόν και ημείς, περικυκλωμένοι όντες υπό τοσούτου νέφους μαρτύρων, ας απορρίψωμεν παν βάρος και την ευκόλως εμπεριπλέκουσαν ημάς αμαρτίαν, και ας τρέχωμεν μεθ' υπομονής τον προκείμενον εις ημάς αγώνα,
αποβλέποντες εις τον Ιησούν, τον αρχηγόν και τελειωτήν της πίστεως, όστις υπέρ της χαράς της προκειμένης εις αυτόν υπέφερε σταυρόν, καταφρονήσας την αισχύνην, και εκάθησεν εν δεξιά του θρόνου του Θεού. 

Ευχαριστούμε τον Κύριο για τις οδηγίες του λόγου Του που μας βοηθάνε να έχουμε μια ασφαλή πορεία στην γη αυτή και στο τέλος να βρεθούμε στην αιώνια ζωή στην πατρίδα μας στον Ουρανό μέσα στην παρουσία Του.
Αλληλούια 

Δωρεές από τον Θεό για την σωτηρία του ανθρώπου

Δωρεές από τον Θεό για την σωτηρία του ανθρώπου
2 Πετρ 1:3 Καθώς η θεία δύναμις αυτού εχάρισεν εις ημάς πάντα τα προς ζωήν και ευσέβειαν διά της επιγνώσεως του καλέσαντος ημάς διά της δόξης αυτού και αρετής,
διά των οποίων εδωρήθησαν εις ημάς αι μέγισται και τίμιαι επαγγελίαι, ίνα διά τούτων γείνητε κοινωνοί θείας φύσεως, αποφυγόντες την εν τω κόσμω υπάρχουσαν διά της επιθυμίας διαφθοράν.

Να αγωνιζόμαστε να είμαστε σε επίγνωση του Θεού ώστε να καταλαβαίνουμε και να χρησιμοποιήσουμε σωστά όλα αυτά που μας χάρισε ο Κύριος διά να στεκόμαστε άγιοι μακριά από την φθορά που έρχεται πάνω μας μέσω των κοσμικών επιθυμιών. 
Αλληλούια,  σε ευχαριστούμε Πατέρα μας Ουράνιε διά Ιησού Χριστού. 

Προτροπές για το θέλημα του Θεού

Προτροπές για το θέλημα του Θεού
Γαλ 6:1 Αδελφοί, και εάν άνθρωπος απερισκέπτως πέση εις κανέν αμάρτημα, σεις οι πνευματικοί διορθόνετε τον τοιούτον με πνεύμα πραότητος, προσέχων εις σεαυτόν, μη και συ πειρασθής.

Ματθ 5:13 Σεις είσθε το άλας της γής· εάν δε το άλας διαφθαρή, με τι θέλει αλατισθή; εις ουδέν πλέον χρησιμεύει ειμή να ριφθή έξω και να καταπατήται υπό των ανθρώπων. Σεις είσθε το φως του κόσμου· πόλις κειμένη επάνω όρους δεν δύναται να κρυφθή·

Μας προτρέπει ο λόγος Του Θεού να  βοηθάμε τους συνανθρώπους μας να πράττουν σύμφωνα με το θέλημα Του το Άγιο.  Με την οδηγία του Αγίου Πνεύματος και με διάκριση.  
Πρέπει όμως και εμείς που μελετάμε και ακούμε τον λόγο του Θεού,  να είμαστε εκτελεστές Του ώστε να είμαστε φως για να έχει απείχιση και κάθε προσπάθεια μας να συστήσουμε το θέλημα του Θεού στον συνάνθρωπο μας.

Οπλισμένοι προχωρούμε για το βραβείο της άνω κλήσεως

Οπλισμένοι προχωρούμε για το βραβείο της άνω κλήσεως
1 Θεσ 5:8 αλλ' ημείς, όντες της ημέρας, ας εγκρατευώμεθα, ενδυθέντες τον θώρακα της πίστεως και αγάπης και περικεφαλαίαν την ελπίδα της σωτηρίας·
διότι ο Θεός δεν προσδιώρισεν ημάς εις οργήν, αλλ' εις απόλαυσιν σωτηρίας διά του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού,

Θωρακισμένοι διά της πίστεως και αγάπης της αλήθειας και της ελπίδας της σωτηρίας
συνεχίζουμε τον καλό αγώνα για να τερματίσουμε νικητές και να λάβουμε το αμαράντινο στέφανο της δικαιοσύνης (Β'Τιμ 4:8) , που ο Κύριος έχει ετοιμάσει για τους προσμένοντας Αυτόν. 

Ο Θεός σπλαχνίζεται τους φοβουμένους Αυτόν

Ο Θεός σπλαχνίζεται τους φοβουμένους Αυτόν
Ψαλμ 103:13 Καθώς σπλαγχνίζεται ο πατήρ τα τέκνα, ούτως ο Κύριος σπλαγχνίζεται τους φοβουμένους αυτόν.
Διότι αυτός γνωρίζει την πλάσιν ημών, ενθυμείται ότι είμεθα χώμα.
... Το δε έλεος του Κυρίου είναι από του αιώνος και έως του αιώνος επί τους φοβουμένους αυτόν· και η δικαιοσύνη αυτού επί τους υιούς των υιών·

Ο Κύριος μας πονά και μας αγαπά , να έχουμε μέσα μας τον Άγιο φόβο Του.
 Είναι ο Παντοκράτωρ, Δεσπότης των πάντων αλλά και Πατήρ μας αφού δεχθήκαμε τον Υιό Του και μας αναγέννησε δια Του λόγου και Του Αγίου Πνεύματος Του. 

Αν δεν έχεις γνωρίσει τον αληθινό ζωντανό Θεό , επικαλέσου Τον  στον όνομα του Υιού Του Ιησού Χριστού που είναι ο προσδιορισμένος από Αυτόν Μεσίτης μεταξύ ημών των ανθρώπων και Αυτού του Θεού  (Α' Τιμ 2:5) .
Ο Κύριος των δυνάμεων Ιησούς Χριστός θα σε επισκεφθεί και θα σε αναγεννήσει για να γίνεις και εσύ παιδί του Θεού και να πάρεις το δικαίωμα στην Αιώνια Ζωή!

ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΣΕ Ο ΘΕΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΘΑΥΜΑΣΙΑ! ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΝ ΑΓΙΟ

ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΣΕ Ο ΘΕΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΘΑΥΜΑΣΙΑ! ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΝ ΑΓΙΟ

ΡΩΜ 8:18-19 ΕΠΕΙΔΗ ΦΡΟΝΩ ΟΤΙ ΤΑ ΠΑΘΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΡΟΝΤΟΣ ΚΑΙΡΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΑ ΝΑ ΣΥΓΚΡΙΘΩΣΙ ΜΕ ΤΗΝ ΔΟΞΑΝ ΤΗΝ ΜΕΛΛΟΥΣΑΝ ΝΑ ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΗ ΕΙΣ ΗΜΑΣ
ΔΙΟΤΙ Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΔΟΚΙΑ ΤΗΣ ΚΤΙΣΕΩΣ ΠΡΟΣΜΕΝΕΙ ΤΗΝ ΦΑΝΕΡΩΣΙΝ ΤΩΝ ΥΙΩΝ ΤΟΥ ΘΕΟΥ

Πάσχουμε όλοι εδώ στην γή αλλά τα αναγεννημένα παιδιά του Θεού ελπίζουν και προσμένουν την ώρα της αρπαγής που θα βρεθούν στην παρουσία του Θεού και θα ζουν πλέον μια θαυμάσια ένδοξη, άφθαρτη , αθάνατη και ευλογημένη ζωή.
Κορ Α' 2:9 ΑΛΛΑ ΚΑΘΩΣ ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΝ ΕΚΕΙΝΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΟΦΘΑΛΜΟΣ ΔΕΝ ΕΙΔΕ ΚΑΙ ΩΤΙΟΝ ΔΕΝ ΗΚΟΥΣΕ ΚΑΙ ΕΙΣ ΚΑΡΔΙΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΕΒΗΣΑΝ ΤΑ ΟΠΟΙΑ Ο ΘΕΟΣ ΗΤΟΙΜΑΣΕΝ ΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΓΑΠΩΝΤΑΣ ΑΥΤΟΝ

Ακόμη και η παρούσα κτίση όλη υποφέρει και περιμένει την μεγάλη αλλαγή που θα γίνει με την Δεύτερη έλευση του Χριστού μαζί με τα παιδιά Του και θα διαρκέσει 1000 έτη . Δείγμα πως θα είναι και τα ζώα τότε μας αναφέρει εδώ Ησαϊας 11:6, καθώς η κακία πλέον θα έχει απαλειφθεί τουλάχιστον από τα ζώα . Μετά τα 1000 έτη νέους ουρανούς και νέα γη προσμένουμε όπου η δικαιοσύνη θα κατοικεί.
ΠΕΤΡ. Β' 3:13. ΚΑΤΑ ΔΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΧΕΣΙΝ ΑΥΤΟΥ ΝΕΟΥΣ ΟΥΡΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΝΕΑΝ ΓΗΝ ΠΡΟΣΜΕΝΟΜΕΝ ΕΝ ΟΙΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΤΟΙΚΕΙ

Ο Χριστός καλεί και σένα αν δεν τον έχεις γνωρίσει να σε αναγεννήσει και να σε κάνει παιδί Του και να  σου χαρίσει όλες αυτές τις αληθινές αιώνιες ευλογίες.

Αλληλούια

Ευλογείτε τον Θεόν πάσα η γη

Ευλογείτε τον Θεόν πάσα η γη
Ψαλμ 67:5 Ας σε υμνώσιν οι λαοί, Θεέ, ας σε υμνώσι πάντες οι λαοί.
Η γη θέλει δίδει τον καρπόν αυτής· θέλει μας ευλογήσει ο Θεός, ο Θεός ημών.
Θέλει μας ευλογήσει ο Θεός, και θέλουσι φοβηθή αυτόν πάντα τα πέρατα της γης.

Πόσο θαυμάσιος και ωφέλιμος είναι ο λόγος του Θεού για την πορεία του ανθρώπου σε αυτήν την ζωή. 
Εδώ μας φανερώνει ο λόγος Του ότι η κάθε  ευλογία έρχεται από Αυτόν και όσο περισσότερο ο άνθρωπος σέβεται και δοξάζει στην ζωή του τον Πλάστη και Δημιουργό Θεό του, τόσο θα έχει ευλογίες στην ζωή του αλλά και η γη στην οποία ζει .
Και θα βλέπει και το χέρι του Θεού ενάντια  στους εχθρούς του με αποτέλεσμα  , οι ειλικρινείς να μετανοούν και να σώζονται και οι άλλοι να υποκρίνονται και να τον προσκυνούν. 
Ψαλμ 66: 3 Είπατε προς τον Θεόν, Πόσον είναι φοβερά τα έργα σου διά το μέγεθος της δυνάμεώς σου, υποκρίνονται υποταγήν εις σε οι εχθροί σου.
Πάσα η γη θέλει σε προσκυνεί και ψαλμωδεί εις σέ· θέλουσι ψαλμωδεί το όνομά σου.

2022 έτος αναζωπύρωσης

2022 έτος αναζωπύρωσης
Ρωμ  13:11 Και μάλιστα, εξεύροντες τον καιρόν, ότι είναι ήδη ώρα να εγερθώμεν εκ του ύπνου· διότι είναι πλησιεστέρα εις ημάς η σωτηρία παρ' ότε επιστεύσαμεν.
Η νυξ προεχώρησεν, η δε ημέρα επλησίασεν· ας απορρίψωμεν λοιπόν τα έργα του σκότους και ας ενδυθώμεν τα όπλα του φωτός.

Χρόνος με τον χρόνο φεύγουν, 
 πλησιάζουμε στην αναχώρηση για την αιώνια πατρίδα μας.
 Καθώς ο λόγος εδώ μας προτρέπει να εγερθούμε πνευματικά και να ενδυθώμεν με τα όπλα του φωτός ώστε να να μπορούμε να στεκόμαστε και να τερματίσουμε νικητές καθώς βρισκόμαστε σε καθημερινό  πνευματικό πόλεμο. 
Αλληλούια 
Η χρονιά αυτή να είναι χρονιά αναζωπύρωσης και ενδυνάμωσης μας με την χάρη Του διά του Αγίου Πνεύματος και να δούμε τα τεράστια σημεία του Θεού που έχουμε ανάγκη και έτσι να δοξαστεί ο Κύριος και να καταλάβουν οι άνθρωποι ότι μόνο Αυτός είναι ο αληθινός Σωτήρας δωρεάν. 
Αλληλούια

Ελευθερία από τον φόβο του θανάτου

Ελευθερία από τον φόβο του θανάτου

Εβρ 2:14 Επειδή λοιπόν τα παιδία εμέθεξαν από σαρκός και αίματος, και αυτός παρομοίως μετέλαβεν από των αυτών, διά να καταργήση διά του θανάτου τον έχοντα το κράτος του θανάτου, τουτέστι τον διάβολον,
και ελευθερώση εκείνους, όσοι διά τον φόβον του θανάτου ήσαν διά παντός του βίου υποκείμενοι εις την δουλείαν.


Είναι ασύλληπτη η αγάπη του Θεού,  να στείλει τον Υιόν Του,  να γεννηθεί διά της Παρθένου Μαριάμ,  εδώ στην γη και να δώσει την ψυχή Του,  αντίλυτρο για τις ψυχές μας τις αμαρτωλές.


Περπάτησε εδώ στην γη και έπαθε πειραζόμενος αλλά χωρίς να αμαρτήσει ωστε να μπορεί να βοηθά τους πειραζομένους ανθρώπους και να τους ελευθερώνει.


Όσοι τον δέχονται πλέον είναι ελεύθεροι και η φοβία του θανάτου φεύγει από αυτούς καθώς έχουν την βεβαίωση μέσα τους της αιώνιας ζωής.

Ελευθερία από τον φόβο του θανάτου

Εβρ 2:14 Επειδή λοιπόν τα παιδία εμέθεξαν από σαρκός και αίματος, και αυτός παρομοίως μετέλαβεν από των αυτών, διά να καταργήση διά του θανάτου τον έχοντα το κράτος του θανάτου, τουτέστι τον διάβολον, και ελευθερώση εκείνους, όσοι διά τον φόβον του θανάτου ήσαν διά παντός του βίου υποκείμενοι εις την δουλείαν.  Είναι ασύλληπτη η αγάπη του Θεού,  να στείλει τον Υιόν Του,  να γεννηθεί διά της Παρθένου Μαριάμ,  εδώ στην γη και να δώσει την ψυχή Του,  αντίλυτρο για τις ψυχές μας τις αμαρτωλές. Περπάτησε εδώ στην γη και έπαθε πειραζόμενος αλλά χωρίς να αμαρτήσει ωστε να μπορεί να βοηθά τους πειραζομένους ανθρώπους και να τους ελευθερώνει.  Όσοι τον δέχονται πλέον είναι ελεύθεροι και η φοβία του θανάτου φεύγει από αυτούς καθώς έχουν βεβαίωση μέσα τους της αιώνιας ζωής.

Οι σκέψεις μας στα θαυμάσια έργα του Θεού

Οι σκέψεις μας στα θαυμάσια έργα του Θεού
Ψαλμ 77:11 Θέλω μνημονεύει τα έργα του Κυρίου· ναι, θέλω μνημονεύει τα απ' αρχής θαυμάσιά σου·
 και θέλω μελετά εις πάντα τα έργα σου, και περί των πράξεών σου θέλω διαλογίζεσθαι.
Αυτή η οδηγία εδώ του ψαλμωδού διά του Αγίου Πνεύματος μας παροτρύνει οι  διαλογισμοί της καρδίας μας να είναι στα έργα του Σωτήρα μας Θεού και στο θέλημα Του. 
Αυτό θα μας βοηθά στο να επιλέγουμε σωστά σύμφωνα με το θέλημα του Κυρίου στον δρόμο μας στην γη αυτή σε κάθε περίπτωση που θα παρουσιάζεται μπροστά μας.

Αγία κοινωνία μεταξύ των αδελφών

Αγία κοινωνία μεταξύ των αδελφών
1 Ιωαν  1:7 εάν όμως περιπατώμεν εν τω φωτί, καθώς αυτός είναι εν τω φωτί, έχομεν κοινωνίαν μετ' αλλήλων, και το αίμα του Ιησού Χριστού του Υιού αυτού καθαρίζει ημάς από πάσης αμαρτίας.

Ο λόγος του Θεού εδώ  μας τονίζει ότι πρέπει να έχουμε κοινωνία μεταξύ μας και τότε το αίμα του Χριστού Χριστού μας καθαρίζει από κάθε αμαρτία. 

Τι είδους κοινωνία όμως; μας το λέει σε προηγούμενο εδάφιο

1Ιωαν 1:3 εκείνο, το οποίον είδομεν και ηκούσαμεν, απαγγέλλομεν προς εσάς· διά να έχητε και σεις κοινωνίαν μεθ' ημών· και η κοινωνία δε ημών είναι μετά του Πατρός και μετά του Υιού αυτού Ιησού Χριστού.

Δηλαδή όχι συμπεριφορές που απομακρύνουν την παρουσία του Κυρίου,  ασέβειες,  κοσμικές επιθυμίες,  μάχες  καταλαλιές, κλπ. 

Πρέπει να υπάρχει μέσα μας έντονη η επιθυμία να επικοινωνούμε με τα αδέλφια μας καθώς η κοινωνία αυτή ήταν ένα από τα τεσσαρα χαρακτηριστικά της πνευματικής ζωής της πρώτης εκκλησίας. 

Πραξ 2:42 Και ενέμενον εν τη διδαχή των αποστόλων και εν τη κοινωνία και εν τη κλάσει του άρτου και εν ταις προσευχαίς.

Ο Ανεστημένος Ιησούς με τους πιστούς μαζί πάντα

Ο Ανεστημένος Ιησούς με τους πιστούς μαζί πάντα

Ματθ  28:20 διδάσκοντες αυτούς να φυλάττωσι πάντα όσα παρήγγειλα εις εσάς· και ιδού, εγώ είμαι μεθ' υμών πάσας τας ημέρας έως της συντελείας του αιώνος. Αμήν.
Η διδασκαλία μας είναι η διδασκαλία των αποστόλων που είναι του Κυρίου μας Ιησού Χριστού και πρέπει να την φυλάγουμε με την χάρη Του διά του Αγίου Πνεύματος και Αυτός ο Αναστημένος Ιησούς Χριστός είναι μαζί μας όλες τις ημέρες της ζωής μας.
Ακόμη και τώρα που περνάμε αυτές τις στενάχωρες ημέρες που αργότερα μπορεί να είναι και ακόμη περισσότερο.
Αλλά Αυτός μας καλύπτει και θα μας προστατεύει  και θα έρθει η ώρα που θα μας παραλάβει στον ουρανό για να αναπαυθούμε  για πάντα και να απολαμβάνουμε αιώνια την παρουσία Του.
Σε ευχαριστούμε Πατέρα για το έργο της σωτηρίας που έκανες διά του Υιού σου, είθε να μην αποκάμει κανένα παιδί σου και όσα απέκαμαν να ανορθωθούν και να σταθούν πάλι στο βράχο των αιώνων τον Ιησού Χριστό.
Αλληλούια

Άγρυπνοι, πιστοί κρατώντας ζωντανή την ελπίδα της δικαιώσεως δια του Αγίου Πνεύματος

Άγρυπνοι, πιστοί  κρατώντας ζωντανή την ελπίδα της δικαιώσεως δια του Αγίου Πνεύματος

1 Κορ 16:13 Αγρυπνείτε, στέκεσθε εν τη πίστει, ανδρίζεσθε, ενδυναμούσθε. Πάντα τα έργα υμών ας γίνωνται εν αγάπη.

Η αγάπη εκ καθαρής καρδίας πίστεως ανυπόκριτου και αγαθής συνείδησης .

Και η δύναμης μας δια να στεκόμαστε σε Αυτόν τον αγώνα;   

Το Άγιο Πνεύμα . Ευχαριστούμε τον Πατέρα μας Θεό δια Ιησού Χριστού του Κυρίου ημών

Γαλ 5:5 διότι ημείς διά του Πνεύματος προσδοκώμεν εκ πίστεως την ελπίδα της δικαιώσεως.

Εκζήτηση καθημερινή του Θεού δια Ιησού Χριστού

Εκζήτηση καθημερινή του Θεού δια Ιησού Χριστού
Ψαλμ 55:16 Εγώ προς τον Θεόν θέλω κράζει, και ο Κύριος θέλει με σώσει.
17 Εσπέρας και πρωΐ και μεσημβρίαν θέλω παρακαλεί και φωνάζει· και θέλει ακούσει της φωνής μου.
18 Θέλει λυτρώσει εν ειρήνη την ψυχήν μου από της μάχης της κατ' εμού· διότι πολλοί είναι εναντίον μου.
 
Ο Δαβίδ είχε καθημερινή εκζήτηση του Κυρίου  πολλές φορές στην ζωή του για αυτό και έβλεπε το χέρι του Θεού δυνατό πάνω του. 
Έτσι και εμείς  να κάνουμε πάσας τας ημέρας της ζωής μας καθώς και εμείς βρισκόμαστε σε πνευματικό πόλεμο που μόνο με την χάρη Του Χριστού μας και την υπακοή μας σε Αυτόν θα μπορέσουμε  να νικήσουμε. 
Η αλήθεια είναι ότι ο Κύριος μας αγαπά και μας σπλαχνίζεται.

Ελπίς ο φόβος του Θεού

Ελπίς ο φόβος του Θεού
Παρ 14:26 Εν τω φόβω του Κυρίου είναι ελπίς ισχυρά· και εις τα τέκνα αυτού θέλει υπάρχει καταφύγιον.
27 Ο φόβος του Κυρίου είναι πηγή ζωής, απομακρύνων από παγίδων θανάτου.

Είναι σοφία να φοβάμαι τον Θεόν,  καθώς εκεί μου δίνει χάρη ο Κύριος να πράττω το θέλημα Του. Και τότε εκει αποκαλύπτεται η αληθινή ελπίδα που δεν θα με καταισχύνει επειδή η αγάπη του Θεού είναι εκκεχυμένη διά του Αγίου Πνεύματος  στην καρδιά μου.
Ρωμ  5:5 η δε ελπίς δεν καταισχύνει, διότι αγάπη του Θεού είναι εκκεχυμένη εν ταις καρδίαις ημών διά Πνεύματος Αγίου του δοθέντος εις ημάς.

Σήμερα πόσοι άνθρωποι καταστρέφονται επειδή δεν έχουν αληθινή ελπίδα.  Στηρίζονται στα μάταια του κόσμου αυτού ή σε ανθρώπους και έρχεται η ώρα που χάνεται αυτή η ψεύτικη ελπίδα και καταρρέουν. 

Στο παιδί του Θεού όμως υπάρχει αληθινή ελπίδα,  που είναι το καταφύγιο και η άγκυρα της ψυχής .

Η ελπίς μας ο αναστημένος Ιησούς Χριστός που έρχεται να μας παραλάβει. 

Αλληλούια,  Δόξα στον Πατέρα,  τον Υιό και το Πνεύμα το Άγιόν.

Τα πάντα να τα αφήνουμε στο Πατέρα Θεό για να έχουμε ανάπαυση αληθινή

Τα πάντα να τα αφήνουμε στο Πατέρα Θεό για να έχουμε ανάπαυση αληθινή
1 Πετρ 5:6 Ταπεινώθητε λοιπόν υπό την κραταιάν χείρα του Θεού, διά να σας υψώση εν καιρώ,
και πάσαν την μέριμναν υμών ρίψατε επ' αυτόν, διότι αυτός φροντίζει περί υμών.

Ζούμε σε μια εποχή με πολλά προβλήματα να προκύπτουν στη καθημερινότητα μας καθώς όσο προχωρούν τα χρόνια η ζωή των ανθρώπων γίνεται ποιό πολύπλοκη και απομακρυσμένη από τον Θεό , την πηγή της ζωής. 
Το αποτέλεσμα είναι να υπάρχει έντονο άγχος και δυστυχία στην ανθρωπότητα ακόμη και σε αυτούς που έχουν πλούτη. 
Ο Κύριος Ιησούς μας , είπε :
Λουκ 12:15 Προσέχετε και φυλάττεσθε από της πλεονεξίας· διότι εάν τις έχη περισσά, η ζωή αυτού δεν συνίσταται εκ των υπαρχόντων αυτού.
Οι άνθρωποι προσπαθούν με δικά τους σχέδια και αγώνες στη δική τους νομιζόμενη δικαιοσύνη να ξεπεράσουν τα προβλήματα τους και να εκπληρώσουν τις επιθυμίες που τους φθείρουν αλλά τα κάνουν χειρότερα και στο τέλος φεύγοντας από αυτή την ζωή αμετανόητοι καταλήγουν στην απώλεια. 

Ο λόγος Του όμως λέει σε αυτούς που τον δέχονται , να ταπεινώνουμε τον εαυτό μας αναγνωρίζοντας την αχρειότητα μας και ανικανότητα όταν λείπει η χάρη Του και να αφήνουμε τα πάντα σε Αυτόν που μας αγαπά και μας φροντίζει. Τότε όσο αδύνατοι και αν είμαστε γινόμαστε πολύ δυνατοί καθώς το χέρι του Θεού είναι πάνω μας . 
Όπως λέει και ο Παύλος " τα πάντα δύναμαι διά του ενδυναμούντός με Χριστού." Φιλ 4:13

Αλληλούια

Κάποτε στο σκότος τώρα στο φώς της Βασιλείας του Θεού

Κάποτε στο σκότος τώρα στο φώς της Βασιλείας του Θεού

ΚΟΛ 1:12-13 ΜΕΤΑ ΧΑΡΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΝΤΕΣ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΟΣΤΙΣ ΕΚΑΜΕΝ ΗΜΑΣ ΑΞΙΟΥΣ ΤΗΣ ΜΕΡΙΔΟΣ ΤΟΥ ΚΛΗΡΟΥ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΕΝ ΤΩ ΦΩΤΙ
ΟΣΤΙΣ ΗΛΕΥΘΕΡΩΣΕΝ ΗΜΑΣ ΕΚ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ ΣΚΟΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΤΕΦΕΡΕΝ ΕΙΣ ΤΗΝ ΒΑΣΙΛΕΙΑΝ ΤΟΥ ΑΓΑΠΗΤΟΥ ΑΥΤΟΥ ΥΙΟΥ .


Δόξα στον Παντοκράτορα Πατέρα μας Θεό που έστειλε τον μονογενή Υιό Του, τον Κύριο μας Ιησού Χριστό να μας ελευθερώσει από την εξουσία του άρχοντα του σκότους, του εχθρού της ψυχής μας που μας κρατούσε υπόδουλους μέσω των παθών και αμαρτιών και των φόβων μας και οδηγούμασταν στην αιώνια απώλεια. Όμως ο Κύριος μας τον σύντριψε τον εχθρό μας με την σταυρική του θυσία ως άνθρωπος τέλειος και αναμάρτητος αλλά φορτωμένος τις δικές μας αμαρτίες και ασθένειες και αναστήθηκε δικαιώνοντας μας μπροστά στον Πατέρα μας Θεό και κάνοντας μας παιδιά Του και μέλη της Βασιλείας Του , του θαυμαστού Φωτός.

Αλληλούια, τον ευχαριστούμε και να αγωνιζόμαστε με την χάρη Του να κρατήσουμε έως τέλους την σωτηρία που μας χάρισε υπακούοντας τον λόγο Του δια της πίστεως ενεργούμενης δια της αγάπης.


Παρησία και υπομονή για να κερδίσουμε τις ευλογίες του Θεού

Εβρ 10:35 Μη αποβάλητε λοιπόν την παρρησίαν σας, ήτις έχει μισθαποδοσίαν μεγάλην.
36 Διότι έχετε χρείαν υπομονής, διά να κάμητε το θέλημα του Θεού και να λάβητε την επαγγελίαν.

Το παιδί του Θεού κάποια στιγμή σε μια δύσκολη κατάσταση και περιμένοντας την επαγγελία Του Θεού  και την επέμβαση Του στην υπόθεση του,  τείνει να  αποκάμει και να ολιγοπιστήσει . 
Εκεί όμως πρέπει να δώσει την μάχη με την πανοπλία Του Θεού (Εφεσ  6:13) να κρατήσει την περικεφαλαίαν της ελπίδας  και σωτηρίας με παρησία καθώς ο Κύριος θα επέμβει και θα γίνουν θαυμάσια στην ζωή Του.
Ο Κύριος είναι πιστός δεν δύναται να αρνηθεί το εαυτό του. Τιμ 2:13
Τον ευχαριστούμε 
 Αλληλούια

Ουρανοπολίτες τα παιδιά του Θεού

Ουρανοπολίτες τα παιδιά του Θεού
Φιλ 3:20 Διότι το πολίτευμα ημών είναι εν ουρανοίς, οπόθεν και προσμένομεν Σωτήρα τον Κύριον Ιησούν Χριστόν,
21 όστις θέλει μετασχηματίσει το σώμα της ταπεινώσεως ημών, ώστε να γείνη σύμμορφον με το σώμα της δόξης αυτού κατά την ενέργειαν, διά της οποίας δύναται και να υποτάξη τα πάντα εις εαυτόν.

Όσο και στενάχωρα και απογοητευτικά και αν είναι τα πράγματα γύρω μας, μην ξεχνάμε ότι σαν παιδιά του Θεού δεν ανήκουμε στον κόσμο αυτό αλλά στην ουράνια πατρίδα μας που μας χαρίστηκε δωρεάν διά της πίστεως στην παντοτινή θυσία του Κυρίου μας Ιησού Χριστού .

Αυτός που αναστήθηκε εκ νεκρών με την δύναμη αυτή της αναστάσεως του θα αναστήσει και όσους κοιμήθηκαν στην παρουσία Του με τα νέα άφθαρτα σώματα και θα μεταμορφώσει τους ζώντας στην παρουσία Του εν ριπή οφθαλμού για να μας παραλάβει στην αιώνια πατρίδα μας που εκεί όλα είναι τέλεια. 

Αλληλούια 
Δόξα στον Πατέρα μας , τον Υιό Του και το Άγιο Πνεύμα

Φιλόστοργοι προς αλλήλους

Φιλόστοργοι προς αλλήλους
Ρωμ 12:10 γίνεσθε προς αλλήλους φιλόστοργοι διά της φιλαδελφίας, προλαμβάνοντες να τιμάτε αλλήλους,
εις την σπουδήν άοκνοι, κατά το πνεύμα ζέοντες, τον Κύριον δουλεύοντες,

Φίλοι της στοργής, να αγαπάμε να είμαστε στοργικόί στους συνανθρώπους μας και πρωτα στους οικιακούς και στη Αδελφότητα.
Όμορφα λόγια λόγια που να κάνουν οικοδομή, σπλάχνα, επιείκεια , συγχωρητικότητα να είναι οι χαρακτηρισμοί των πράξεών μας για να μιμούμαστε τον Ιησού μας , τον αρχηγό και τελειωτή της πίστης μας.

Η καλύτερη απόκτηση

Η καλύτερη απόκτηση

Παρ 4:7 Η σοφία είναι το πρώτιστον· απόκτησον σοφίαν· και υπέρ πάσαν απόκτησίν σου απόκτησον σύνεσιν. Ανάλαβε αυτήν και θέλει σε υψώσει· θέλει σε δοξάσει, όταν εναγκαλισθής αυτήν.

Ερώτηση,

Από πού να λάβω σοφία;

2 Τιμοθ 3:15...ότι από βρέφους γνωρίζεις τα ιερά γράμματα, τα δυνάμενα να σε σοφίσωσιν εις σωτηρίαν διά της πίστεως της εν Χριστώ Ιησού.

Ο Λύχνος του Θεού στον άνθρωπο

Ο Λύχνος του Θεού στον άνθρωπο
Παρ 20:27 Λύχνος του Κυρίου είναι το πνεύμα του ανθρώπου, το οποίον διερευνά πάντα τα ενδόμυχα της καρδίας.
1 Κορ  2:11 Διότι τις των ανθρώπων γινώσκει τα του ανθρώπου, ειμή το πνεύμα του ανθρώπου το εν αυτώ;
Ούτω και τα του Θεού ουδείς γινώσκει ειμή το Πνεύμα του
Θεού.
Ευχαριστούμε τον Κύριο για το πνεύμα το νέο που μας έδωσε με την αναγέννηση μας , ιδιαίτερα και για το Άγιο Πνεύμα Του που μας βαπτίζει .
Πνεύμα δυνάμεως και όχι δειλίας αλλά και σωφρονισμού.
ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΕΔΩΚΕΝ ΕΙΣ ΗΜΑΣ Ο ΘΕΟΣ ΠΝΕΥΜΑ ΔΕΙΛΙΑΣ ΑΛΛΑ ΔΥΝΑΜΕΩΣ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗΣ ΚΑΙ ΣΩΦΡΟΝΙΣΜΟΥ (ΤΙΜ Β' 1:7)

Να μπορούμε να εξετάζουμε τον εαυτό.μας και να διορθώνουμε τα χαλάσματα  μέσα μας και να θανατώνουμε κάθε σαρκικό φρόνημα μέσα μας.
Αλληλούια, Σε ευχαριστούμε Πατέρα δια Ιησού Χριστού

Βασιλεία ασάλευτον για τα παιδιά του Θεού

Βασιλεία ασάλευτον για τα παιδιά του Θεού
Εβρ 12:28 Διά τούτο παραλαμβάνοντες βασιλείαν ασάλευτον, ας κρατώμεν την χάριν, διά της οποίας να λατρεύωμεν ευαρέστως τον Θεόν με σέβας και ευλάβειαν.

Μπήκαμε δωρεάν διά της θυσίας του Ιησού Χριστού στην Βασιλεία των ουρανών που δεν έχει τέλος και είναι τέλεια. 
Θα πρέπει όμως εδώ στην προσωρινή παροικία μας στην γη αυτή να φυλάξουμε με την χάρη Του Λυτρωτή μας αυτή την δωρεάν , αγρυπνώντας και αγωνιζόμενοι σύμφωνα με το ευαγγέλιο Του.
Αυτός ήταν και ο αγώνας του αποστόλου Παύλου όπως μας αναφέρει:
Φιλιπ 3:12 Ουχί ότι έλαβον ήδη το βραβείον ή έγεινα ήδη τέλειος, τρέχω όμως κατόπιν, ίσως λάβω αυτό, διά το οποίον και ελήφθην υπό του Ιησού Χριστού.

Κάλεσμα για μετάνοια και σωτηρία

Κάλεσμα για μετάνοια και σωτηρία
Πραξ 3:19 Μετανοήσατε λοιπόν και επιστρέψατε, διά να εξαλειφθώσιν αι αμαρτίαι σας, διά να έλθωσι καιροί αναψυχής από της παρουσίας του Κυρίου,
20 και αποστείλη τον προκεκηρυγμένον εις εσάς Ιησούν Χριστόν,
21 τον οποίον πρέπει να δεχθή ο ουρανός μέχρι των καιρών της αποκαταστάσεως πάντων, όσα ελάλησεν ο Θεός απ' αιώνος διά στόματος πάντων των αγίων αυτού προφητών.


Η προσευχή μας για το έθνος μας. Ο Κύριος να αποστείλη εργάτες πλήρης Πνεύματος Αγίου όπως οι πρώτοι Απόστολοι και να καλέσουν τον λαό μας σε μετάνοια και επιστροφή σε Αυτόν , συμμαρτηρώντας Αυτòς με σημεία και τεράστια θαύματα,  για να έλθει η ποθητή ανάπαυση και αναψυχή και εδώ στην πρόσκαιρη ζωή αλλά πολύ περισσότερο στην αιώνια ζωή.

Κάλεσμα για μετάνοια και σωτηρία

Στρατιώτες του Κυρίου

Στρατιώτες του Κυρίου

Εφεσ 6:13 Διά τούτο αναλάβετε την πανοπλίαν του Θεού, διά να δυνηθήτε να αντισταθήτε εν τη ημέρα τη πονηρά και αφού καταπολεμήσητε τα πάντα, να σταθήτε.

Είμαστε παιδιά του Θεού αφού δεχθήκαμε τον Υιόν Του,  Ιησούν Χριστόν και μας αναγέννησε.
Εκτός όμως από παιδιά Του,  μας έχει εντάξει και στον στρατό Του, για να μπορέσουμε να σταθούμε στις επιθέσεις του στρατού του σατανά που είναι πολύ οργανωμένος και θέλει να μας αιχμαλωτίσει και να απολεσθεί η ψυχή μας.

Και επίσης ως μέλοι του στρατεύματος Του να διεκδικούμε από το εχθρό ψυχές που έχει αιχμαλωτισμένες και γενικότερα να εργαζόμαστε το έργο του ενδόξου Πατρός μας που είναι η σωτηρία των ανθρώπων διά του Ευαγγελίου του Υιού Του. 

 Ο στρατός του Θεού έχει αρχηγό Αυτόν τον  Ιησού Χριστό που σύντριψε την κεφαλή του εχθρού διά της αναστάσεως Του μετά τον σταυρικό θάνατο Του και του χαρίστηκε πάσα εξουσία σε γη και ουρανό για να δίνει ζωή αιώνια σε κάθε άνθρωπο που θα τον δέχεται.

Αυτός επίσης έδωσε και την εξουσία να  νικούμε και εμείς τον εχθρό της ψυχής μας και τις δυνάμεις του, αν θα μένουμε πιστοί στην οδηγία του λόγου Του διά του Αγίου Πνεύματος. 

Συναγωνιστές με σπλάχνα Χριστού

Συναγωνιστές με σπλάχνα Χριστού
Ιακ 5:16 Εξομολογείσθε εις αλλήλους τα πταίσματά σας και εύχεσθε υπέρ αλλήλων, διά να ιατρευθήτε· πολύ ισχύει η δέησις του δικαίου ενθέρμως γενομένη.

Και στο σημείο αυτό μας φανερώνει ο λόγος του Θεού  ότι δεν είμαστε μόνοι στον αγώνας μας για την Βασιλεία του Θεού. 

Είμαστε συναγωνιστές μεταξύ μας και πρέπει να καλύπτουμε ο εις τον άλλο με σπλάχνα  Χριστού. 

Πρέπει να δείχνουμε έμπρακτα την αγάπη μας μεταξύ μας (Α' Κορ 13), ώστε να μπορεί ο αδελφός να μας εμπιστευθεί και να εξομολογηθεί τα πταίσματα του .  Και εμείς θα πρέπει να δείχνουμε την συμπόνια μας , την επιείκεια μας και την συγχωρητικότητα όπως και ο Κύριος Ιησούς Χριστός έκανε και εξακολουθεί να κάνει σε εμάς.

Αγώνας να μην αποκάμουμε

Αγώνας να μην αποκάμουμε
Λουκ 18:1 Ελεγε δε και παραβολήν προς αυτούς περί του ότι πρέπει πάντοτε να προσεύχωνται και να μη αποκάμνωσι..
Και ο Απόστολος Παύλος επίσης λέει  διά Αγίου Πνεύματος:
Γαλ  6:9 Ας μη αποκάμνωμεν δε πράττοντες το καλόν· διότι εάν δεν αποκάμνωμεν, θέλομεν θερίσει εν τω δέοντι καιρώ.

Δύσκολες ημέρες αλλά με την χάρη Του Κυρίου θα νικήσουμε ακούγοντας και υπακούοντας στις οδηγίες του λόγου Του Θεού μας. 
Και πάντοτε να έχουμε όραση το τέλος του δρόμου που θα μας φέρει  στην απόλαυση της αιωνίου ζωής διά του Ιησού Χριστού μας.
Έτσι αναφέρει και ο Απόστολος Παύλος, καθώς τελείωνε η επίγεια ζωή Του :

ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΝ ΚΑΛΟΝ ΗΓΩΝΙΣΘΗΝ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟΝ ΕΤΕΛΕΙΩΣΑ ΤΗΝ ΠΙΣΤΙΝ ΔΙΕΤΗΡΗΣΑ
ΤΟΥ ΛΟΙΠΟΥ ΜΕΝΕΙ ΕΙΣ ΕΜΕ Ο ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟΝ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΜΟΙ ΑΠΟΔΩΣΕΙ ΕΝ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗ ΗΜΕΡΑ Ο ΔΙΚΑΙΟΣ ΚΡΙΤΗΣ ΚΑΙ ΟΥ ΜΟΝΟΝ ΕΙΣ ΕΜΕ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΙΣ ΠΑΝΤΑΣ ΟΣΟΙ ΕΠΙΠΟΘΟΥΣΙ ΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΝ ΑΥΤΟΥ (Β'Τιμ 4:7-8)


Αλληλούια

Ο Κύριος το θάρρος μας στις καθημερινές μας θλίψεις

Ο Κύριος το θάρρος μας στις καθημερινές μας θλίψεις

Ιωαν 16:33 Ταύτα ελάλησα προς εσάς, διά να έχητε ειρήνην εν εμοί. Εν τω κόσμω θέλετε έχει θλίψιν· αλλά θαρσείτε, εγώ ενίκησα τον κόσμον.

Παίρνουμε θάρρος βασιζόμενοι στην χάρη  του Χριστού στην ζωή μας που μας καλύπτει για να ξεπερνάμε τα εμπόδια, τους πειρασμούς και στις δοκιμασίες να βγαίνουμε δόκιμοι.
Μένοντας βέβαια ταπεινοί και υπάκουοι στον λόγο Του. 

Και πάλι :
Ησαΐας 30:15 Διότι ούτω λέγει Κύριος ο Θεός, ο Αγιος του Ισραήλ·
Εν τη επιστροφή και αναπαύσει θέλετε σωθή· εν τη ησυχία και πεποιθήσει θέλει είσθαι η δύναμίς σας· 

Φαντασία ή Πραγματικότητα

Ψαλμ 39:6 , 7 Βεβαίως ο άνθρωπος περιπατεί εν φαντασία· βεβαίως εις μάτην ταράττεται· θησαυρίζει, και δεν εξεύρει τις θέλει συνάξει αυτά.
Και τώρα, Κύριε, τι περιμένω; η ελπίς μου είναι επί σε.

Σαν παιδιά του Θεού έχοντας τον νου του Χριστού και την οδηγία του Αγίου Πνεύματος με το γεγραμμένον λόγο Του Θεού  ,  μας δίνεται η δυνατότητα να έχουμε αληθινή όραση και   να μην περπατάμε στις φαντασιώσεις του σαρκικού μας ανθρώπου που μας οδηγούνστο τέλος σε απογοήτευση και αποκάμωση. 

Ζηλωτές για την Βασιλεία του Θεού

Ματθ 11:12 Από δε των ημερών Ιωάννου του βαπτιστού έως του νυν η βασιλεία των ουρανών βιάζεται, και οι βιασταί αρπάζουσιν αυτήν.

Ο Κύριος αγαπά να έχουμε ζήλο για τα πράγματα Του. 
Ο Ιησούς μας Χριστός , ο Κύριος καλεί όσους διψούν και πιστεύουν να έρχονται σε Αυτόν για να λάβουν το Άγιο Πνεύμα.
Και ο Παράκλητος  είναι το πρόσωπο της Αγίας Τριάδος που ενδυναμώνει , παρηγορεί και καθοδηγεί το πιστό στη επίγεια ζωή ώστε να είναι έτοιμος την ώρα που θα έρθει ο Χριστός να τον παραλάβει. 

Κατά τον λόγο Του λοιπόν ο πιστός πρέπει:
Να διψά,  να πιστεύει, να περιμένει και να υπακούει,  όλα αυτά βέβαια με δεδομένη  την χάρη Του Κυρίου που  δίνεται δωρεάν σε αυτόν που όντως με στην καρδιά του επιθυμεί τα πράγματα της βασιλείας του Θεού περισσότερο από κάθε τι εδώ στην γη

Ας σηκωθούμε αδέλφια έντονα να εκζητησουμε τον Κύριο και να μην πάβουμε να συνερχομαστε ομού όπως είναι συνήθεια εις τινάς

Εβρ 10:24 και ας φροντίζωμεν περί αλλήλων, παρακινούντες εις αγάπην και καλά έργα,
μη αφίνοντες το να συνερχώμεθα ομού, καθώς είναι συνήθεια εις τινάς, αλλά προτρέποντες αλλήλους, και τοσούτω μάλλον, όσον βλέπετε πλησιάζουσαν την ημέραν.

Προσοχή, η διάνοια μας να είναι Φωτεινή!

Προσοχή,  η διάνοια  μας να είναι Φωτεινή!
Εφεσ 4:17 Τούτο λοιπόν λέγω και μαρτύρομαι διά του Κυρίου, να μη περιπατήτε πλέον καθώς και τα λοιπά έθνη περιπατούσιν εν τη ματαιότητι του νοός αυτών,
εσκοτισμένοι την διάνοιαν, απηλλοτριωμένοι όντες από της ζωής του Θεού διά την άγνοιαν την ούσαν εν αυτοίς, διά την πώρωσιν της καρδίας αυτών,
οίτινες αναισθητούντες, παρέδωκαν εαυτοίς εις την ασέλγειαν, διά να εργάζωνται πάσαν ακαθαρσίαν ακορέστως.

Λόγια πολύ σοβαρά που μας λέει ο Απόστολος Παύλος διά του Κυρίου εδώ.
Προσοχή να μην σκοτισθεί η διάνοια μας από τον κοσμικό τρόπο της ζωής. 

Ο κόσμος ζει μέσα σε αμαρτωλές επιθυμίες και μέριμνες για τον μαμωνά της αδικίας. 

Όταν απομακρυνόμαστε από την φωτιά του Αγίου Πνεύματος που καίει μέσα στην εκκλησία,  από τα ζωντανά νερά του λόγου που ρέουν  μέσα στην εκκλησία με τα χαρίσματα του Αγίου Πνεύματος και τις διακονίες του Κυρίου θα πάθουμε αυτό που μας λέει εδώ ο λόγος του Κυρίου. 

Να εγερθούμε  και να αγρυπνήσουμε ώστε να είμαστε έτοιμοι για την ώρα του Κυρίου που δεν αργεί! Ο Κύριος μας αγαπά!!!

Αλληλούια Αλληλούια Αλληλούια!

Άγρυπνοι, πλησιάζει η ημέρα του Κυρίου

Άγρυπνοι,  πλησιάζει η ημέρα του Κυρίου
Ρωμ 13:11-12 Και μάλιστα, εξεύροντες τον καιρόν, ότι είναι ήδη ώρα να εγερθώμεν εκ του ύπνου·
διότι είναι πλησιεστέρα εις ημάς η σωτηρία παρ' ότε επιστεύσαμεν.
Η νυξ προεχώρησεν, η δε ημέρα επλησίασεν·
ας απορρίψωμεν λοιπόν τα έργα του σκότους και ας ενδυθώμεν τα όπλα του φωτός.

Πολλές φορές το παιδί του Θεού μπορεί να παγιδευθεί σε μέριμνες και επιθυμίες που είναι σαρκικές και τον υπνωτίζουν πνευματικά.
Χάνει την διάθεση του για τα επουράνια . 
Η κατάσταση αυτή είναι πολύ επικίνδυνη καθώς μπορεί να οδηγηθεί από τον εχθρό της ψυχής σε αμαρτίες και να τον δέσει και όταν έρθει η στιγμή της αναχώρησης ατομικής ή μαζικής με την αρπαγή της εκκλησίας να είναι εκτός της βασιλείας του Θεού. 
Αλίμονο,  μη γένοιτο , ας αγρυπνούμε λοιπόν ντυμένοι με τα όπλα του φωτός και την πανοπλίαν του Θεού.
Α' ΠΕΤΡ 4:7  ΠΑΝΤΩΝ ΔΕ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΕΠΛΗΣΙΑΣΕ ΦΡΟΝΙΜΩΣ ΛΟΙΠΟΝ ΔΙΑΓΕΤΕ ΚΑΙ ΑΓΡΥΠΝΕΙΤΕ ΕΙΣ ΤΑΣ ΠΡΟΣΕΥΧΑΣ

Η διάνοια και η καρδία του πιστού ανήκουν στον Θεό

Η διάνοια και η καρδία του πιστού ανήκουν στον Θεό
Εβρ 8:10 Διότι αύτη είναι η διαθήκη, την οποίαν θέλω κάμει προς τον οίκον του Ισραήλ μετά τας ημέρας εκείνας, λέγει Κύριος· Θέλω δώσει τους νόμους μου εις την διάνοιαν αυτών, και θέλω γράψει αυτούς επί της καρδίας αυτών, και θέλω είσθαι εις αυτούς Θεός, και αυτοί θέλουσιν είσθαι εις εμέ λαός.

Να φυλάμε την διάνοια μας και την καρδιά μας ώστε να μην αλλοιωθούν αυτά που ο Κύριος έγραψε σε αυτές και είναι η ζωή μας

1Πετρ 1:13 Διά τούτο αναζωσθέντες τας οσφύας της διανοίας σας, εγκρατεύεσθε και έχετε τελείαν ελπίδα εις την χάριν την ερχομένην εις εσάς, όταν αποκαλυφθή ο Ιησούς Χριστός,

Παρ 4:23 Μετά πάσης φυλάξεως φύλαττε την καρδίαν σου· διότι εκ ταύτης προέρχονται αι εκβάσεις της ζωής

Να ενατενίζουμε στα ουράνια που μας ετοίμασε ο Πατήρ του μέλλοντος αιώνος Χριστός μας

Να ενατενίζουμε στα ουράνια που μας ετοίμασε ο Πατήρ του μέλλοντος αιώνος Χριστός μας
Α Κορ 2:9 αλλά καθώς είναι γεγραμμένον, Εκείνα τα οποία οφθαλμός δεν είδε και ωτίον δεν ήκουσε και εις καρδίαν ανθρώπου δεν ανέβησαν, τα οποία ο Θεός ητοίμασεν εις τους αγαπώντας αυτόν

Εδώ ο λόγος του Θεού μας δίνει μια πνευματική όραση για τα θαυμάσια που περιμένουν να απολαύσει αιώνια ο πιστός άνθρωπος του Θεού. 

Η καθημερινότητα μας με τα πάσης φύσεως  προβλήματα , βιοποριστικά , υγείας , οικογενειακά κλπ καθώς και ο ασταμάτητος πόλεμος του εχθρού της ψυχής του ανθρώπου δημιουργούν όρη πνευματικά για να κρύψουν αυτά τα οποία επαγγέλεται ο λόγος του Θεού για τα κατά χάρη σωσμένα παιδιά του Θεού 

Όμως δεν είμαστε αβοήθητοι,  έχουμε τα καλύτερα και συνεχόμενα, ο ζωντανός λόγος του Θεού,  η εκκλησία του Χριστού με τις διακονίες του Χριστού και τα χαρίσματα του Αγίου Πνεύματος αλλά και τις ασταμάτητες ενέργειες του Θεού στην ζωή μας.
Και επίσης μας προμηθεύει ο Θεός με την  πανοπλία Του (Εφεσ 6:12-18),  έχουμε όπλα πνευματικά που με την ενδυνάμωση μας από το Άγιο Πνεύμα μπορούμε να τα αξιοποιούμε ώστε τα όρη αυτα να γίνονται πεδιάδα (Ζαχ 4:7) και να είναι πάντοτε ορατές οι επαγγελίες του Θεού για μας.
Μην σταματήσουμε λοιπόν να αγωνιζόμαστε και τα μάτια μας να είναι διαρκώς ψηλά για να ενατενίζουμε την αιώνια πατρίδα που μας ετοίμασε ο Αρχιτέκτονας του μέλλοντος αιώνος,  Ιησούς Χριστός με τον Πατέρα και το Άγιο Πνεύμα. 
Αλληλούια!!!

Να αγαπάμε τον Θεόν και όλα θα συντελούν στο αγαθόν

Να αγαπάμε τον Θεόν και όλα θα συντελούν στο αγαθόν
Rom 8:28 Εξεύρομεν δε ότι πάντα συνεργούσι προς το αγαθόν εις τους αγαπώντας τον Θεόν, εις τους κεκλημένους κατά τον προορισμόν αυτού·

Ευχαριστούμε τον Κύριο γιατί Αυτός είναι ο ποιμήν μας ο καλός και τίποτα δεν του ξεφεύγει αλλά ελέγχει απόλυτα την ζωή των παιδιών Του.
Ας τον εμπιστευόμαστε απόλυτα.

Είναι πλέον καιρός που οι προσευχές μας να είναι ποιο ένθερμες να θεραπεύσει ο Κύριος όλα τους τους συνανθρώπους μας που ασθενούν αλλά και αυτούς που ακόμη δεν έχουν ασθενήσει να τους φυλάξει Αυτός.  Όπως μας προτρέπει ο λόγος του Θεού :
ΕΙΣ ΜΗΔΕΝΑ ΜΗ ΑΝΤΑΠΟΔΙΔΕΤΕ ΚΑΚΟΝ ΑΝΤΙ ΚΑΚΟΥ ΠΡΟΝΟΕΙΤΕ ΤΑ ΚΑΛΑ ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ  (Ρωμ 12:17) .
Οπως επίσης προτρέπει ο απόστολος Παύλος τον συνεργάτη του Τίτο στην επιστολή που του στέλνει :
ΠΙΣΤΟΣ Ο ΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΤΑΥΤΑ ΝΑ ΔΙΑΒΕΒΑΙΟΙΣ ΔΙΑ ΝΑ ΦΡΟΝΤΙΖΩΣΙΝ ΟΙ ΠΙΣΤΕΥΣΑΝΤΕΣ ΕΙΣ ΤΟΝ ΘΕΟΝ ΝΑ ΠΡΟΙΣΤΑΝΤΑΙ ΚΑΛΩΝ ΕΡΓΩΝ ΤΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΩΦΕΛΙΜΑ ΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ Τίτου 3:8 .
και στο ίδιο κεφάλαιο παρακάτω :
ΑΣ ΜΑΝΘΑΝΩΣΙ ΔΕ ΚΑΙ ΟΙ ΗΜΕΤΕΡΟΙ ΝΑ ΠΡΟΙΣΤΑΝΤΑΙ ΚΑΛΩΝ ΕΡΓΩΝ ΕΙΣ ΤΑΣ ΑΝΑΓΚΑΙΑΣ ΧΡΕΙΑΣ ΔΙΑ ΝΑ ΜΗ ΗΝΑΙ ΑΚΑΡΠΟΙ
Τίτου 3:12 .

Ο Κύριος θα υψωθεί

Ο Κύριος θα υψωθεί

Hσυχάστε, και γνωρίστε ότι εγώ είμαι o Θεός· θα υψωθώ ανάμεσα στα έθνη· θα υψωθώ στη γη.
ΨΑΛΜΟΙ 46:10 

Ο Κύριος μας Ιησούς Χριστός ελέγχει τα πάντα,  θα δοξαστεί έτι με την εκκλησία του

Εφεσ 3:10 διά να γνωρισθή τώρα διά της εκκλησίας εν τοις επουρανίοις εις τας αρχάς και τας εξουσίας η πολυποίκιλος σοφία του Θεού,

Α Πετρ 2:9 σεις όμως είσθε γένος εκλεκτόν, βασίλειον ιεράτευμα, έθνος άγιον, λαός τον οποίον απέκτησεν ο Θεός, διά να εξαγγείλητε τας αρετάς εκείνου, όστις σας εκάλεσεν εκ του σκότους εις το θαυμαστόν αυτού φώς·

Ο Κύριος το οχύρωμα μας

Ο Κύριος το οχύρωμα μας

Ναούμ 1:7 Ο Κύριος είναι αγαθός, οχύρωμα εν ημέρα θλίψεως, και γνωρίζει τους ελπίζοντας επ' αυτόν.

Θλίψεις και στεναχωρίες στην ζωή του ανθρώπου συχνά συμβαίνουν όμως για τα παιδιά του Θεού που ελπίζουν σε Αυτόν υπάρχει καταφύγιον ασφαλές.

Στην αγκαλιά του να είμαστε πάντοτε αδέλφια εκεί είναι η παρηγοριά και η ασφάλεια μας.
Το προσωπικό μας ταμείο, οι συμπροσευχές στην εκκλησία του Χριστού,  η διδασκαλία των αποστόλων , οι άγιες κοινωνίες με τα αδέλφια και η κοινωνία του σώματος και αίματος που Χριστού μας είναι τα βασικά θεμέλια της πνευματικής ζωής μας για να νιώθουμε και να ζούμε μέσα στην παρουσία του Κυρίου και στην ασφάλεια Του.

Αγαπάτε αλλήλους

Αγαπάτε αλλήλους
Ιωαν 13:34 Εντολήν καινήν σας δίδω, Να αγαπάτε αλλήλους, καθώς εγώ σας ηγάπησα και σεις να αγαπάτε αλλήλους.
 Εκ τούτου θέλουσι γνωρίσει πάντες ότι είσθε μαθηταί μου, εάν έχητε αγάπην προς αλλήλους.

Το ευαγγέλιο του Ιησού Χριστού είναι δύναμη Θεού προς σωτηρία σε κάθε έναν που θα το πιστεύει αλλά είναι και η διδασκαλία της πραγματικής αγάπης. 

Ο Θεός τόσο αγάπησε τον κόσμο ώστε έδωσε τον Υιό Του να πεθάνει στον Σταυρό του Γολγοθά για να ξεχρεώσει τις αμαρτίες των ανθρώπων που θα τον πιστέψουν.

Ιωαν 13:1 ..ο Ιησούς .., αγαπήσας τους ιδικούς του τους εν τω κόσμω, μέχρι τέλους ηγάπησεν αυτούς.

Και αυτή την αγάπη ζητά από τα παιδιά του να την εφαρμόσουν στην ζωή τους και πρώτον μέσα στην εκκλησία  που είναι το σώμα του Χριστού. 

Έτσι θα δοξάζεται ο Κύριος και θα παραδέχονται οι άνθρωποι ότι είναι μαθητές Του.

Ο φόβος του Κυρίου διασφαλίζει τον άνθρωπο

Ο φόβος του Κυρίου διασφαλίζει τον άνθρωπο

Παρ 19:23 Ο φόβος του Κυρίου φέρει ζωήν, και ο φοβούμενος αυτόν θέλει πλαγιάζει κεχορτασμένος· κακόν δεν θέλει συναπαντήσει.


Ο φόβος του Θεού ποτέ να μην φύγει από την ζωή μας, αλλά να είναι εδραιωμένος

μέσα μας με επίγνωση της αγαθότητας,  του ελέους, των οικτιρμών και της δικαιοκρισίας Του.

Έτσι θα είμαστε πάντοτε ευγνώμονες και θα τον σεβόμαστε ως τον Λυτρωτή και Ευεργέτη της ζωής μας


Ο Κύριος μιλώντας στον λαό Του στην Π.Διαθήκη αλλά προφητικά και για εμάς στην πνευματική μας ζωή αναφέρει:


Ωσηέ 2:18 Και εν τη ημέρα εκείνη θέλω κάμει διαθήκην υπέρ αυτών προς τα θηρία του αγρού και προς τα πετεινά του ουρανού και τα ερπετά της γής· τόξον δε και ρομφαίαν και πόλεμον θέλω συντρίψει εκ της γης και θέλω κατοικίσει αυτούς εν ασφαλεία.

Και θέλω σε μνηστευθή εις εμαυτόν εις τον αιώνα· και θέλω σε μνηστευθή εις εμαυτόν εν δικαιοσύνη και εν κρίσει και εν ελέει και εν οικτιρμοίς·

και θέλω σε μνηστευθή εις εμαυτόν εν πίστει· και θέλεις γνωρίσει τον Κύριον.


Αλήθεια και τελειότητα στον Κύριο

Αλήθεια και τελειότητα στον Κύριο
Ψαλμ 111:7 Τα έργα των χειρών αυτού είναι αλήθεια και κρίσις· αληθιναί πάσαι αι εντολαί αυτού·

Πόσο διαφέρουν τα ανθρώπινα έργα από τα έργα του Κυρίου και Θεού μας.
Γύρω μας το κακό παντού αποτέλεσμα των σαρκικών έργων των ανθρώπων.
Στην Βασιλεία του Θεού όμως  καταλαβαίνουμε και απολαμβάνουμε την αλήθεια και το αγαθόν : Χαρά,  Ειρήνη και Δικαιοσύνη διά Αγίου Πνεύματος.
Σε αυτήν την Βασιλείαν καλεσθήκαμε να ζήσουμε αιώνια και ξεκίνησε μέσα μας με την αναγέννηση διά της Αναστάσεως του Κυρίου μας Ιησού Χριστού και δια Αγίου Πνεύματος.
Α Πέτρου 1:3 Ευλογητός ο Θεός και Πατήρ του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, όστις κατά το πολύ έλεος αυτού ανεγέννησεν ημάς εις ελπίδα ζώσαν διά της αναστάσεως του Ιησού Χριστού εκ νεκρών,

Το παράδειγμα των Νινευιτών

Το παράδειγμα των Νινευιτών
Ματθ 12:41 Ανδρες Νινευίται θέλουσιν αναστηθή εν τη κρίσει μετά της γενεάς ταύτης και θέλουσι κατακρίνει αυτήν, διότι μετενόησαν εις το κήρυγμα του Ιωνά, και ιδού, πλειότερον του Ιωνά είναι εδώ.

Και σήμερα ο λόγος αυτός ισχύει,  το Ευαγγέλιο του Υιού Του Θεού κηρύτεται παντού.
Ο άνθρωπος  καλείται να πιστέψει σε αυτό και να  μετανοήσει  επιστρέφοντας από της οδού αυτού της πονηράς ώστε να σωθεί.
Παράδειγμα μεγάλο είναι οι Νινευίται που από τον Βασιλιά τους έως τον μικρότερο φοβήθηκαν στο κήρυγμα του Ιωνά και ταπεινώθηκαν με νηστεία και σάκο σε σπονδό παραιτούμενοι από την πονηρά οδό τους και τελικά σώθηκαν.
Σημερα δεν έχουμε το κήρυγμα ενός προφήτη αλλα το κήρυγμα του Υιού του Θεού,  πόσο μάλλον πρέπει να δώσει ο άνθρωπος προσοχή και να υπακούσει για να σωθεί από την αιώνια καταδίκη και να λάβει αιώνια ζωή.

Εβρ 1:1 Ο Θεός, αφού ελάλησε το πάλαι προς τους πατέρας ημών διά των προφητών πολλάκις και πολυτρόπως,
 εν ταις εσχάταις ταύταις ημέραις ελάλησε προς ημάς διά του Υιού, τον οποίον έθεσε κληρονόμον πάντων, δι' ου έκαμε και τους αιώνας·
 όστις ων απαύγασμα της δόξης και χαρακτήρ της υποστάσεως αυτού, και βαστάζων τα πάντα με τον λόγον της δυνάμεως αυτού, αφού δι' εαυτού έκαμε καθαρισμόν των αμαρτιών ημών, εκάθησεν εν δεξιά της μεγαλωσύνης εν υψηλοίς,

Ο στόχος μας πάντα να είναι ξεκάθαρος μπροστά μας

Ο στόχος μας πάντα να είναι ξεκάθαρος μπροστά μας
Α Τιμ 6:11 Συ όμως, ω άνθρωπε του Θεού, ταύτα φεύγε· ζήτει δε δικαιοσύνην, ευσέβειαν, πίστιν, αγάπην, υπομονήν, πραότητα.

Ότι και αν γίνεται γύρω μας μην χάσουμε τον προσανατολισμό μας.
Ευχαριστούμε τον Κύριο για τις οδηγίες Του  που εβαλε στον λόγο Του.
Ακολουθώντας αυτές άνευ προτιμήσεως θα μπορέσουμε με την χάρη Του δια του Αγίου Πνεύματος να καταλήξουμε στην αιώνια πατρίδα μας στον ουρανό.
Αλληλούια

Τι ζητάει ο Κύριος από τον πιστό

Τι ζητάει ο Κύριος από τον πιστό
Μιχαίας 6:8 Αυτός σοι έδειξεν, άνθρωπε, τι το καλόν και τι ζητεί ο Κύριος παρά σου, ειμή να πράττης το δίκαιον και να αγαπάς έλεος και να περιπατής ταπεινώς μετά του Θεού σου;

Η πρώτη δικαιοσύνη του ανθρώπου είναι να δεχθεί τον απεσταλμένο του Θεού,  τον Υιό Του ως Λυτρωτή των αμαρτιών.
Στην συνέχεια να σεβαστεί  και να ακολουθήσει πιστά το Ευαγγέλιο Του, οικοδομώντας την ζωή του  πάνω σε αυτό  το θεμέλιο που μας το παρουσιάζει η διδασκαλία των αποστόλων Του μέσα από τις επιστολές τους στην Καινή Διαθηκη δια του Αγίου Πνεύματος.
Το έλεός κι η ταπείνωση είναι τα βασικά στοιχεία της συμπεριφοράς του πιστου παιδιού του Θεού.
Όλα αυτά βέβαια πάντα με την Χάρη του Κυρίου Ιησού Χριστού που είναι δεδομένη στους ταπεινούς καθώς είναι γεγραμμένον

Ιακ 4:6 Αλλά μεγαλητέραν χάριν δίδει ο Θεός· όθεν λέγει· Ο Θεός εις τους υπερηφάνους αντιτάσσεται, εις δε τους ταπεινούς δίδει χάριν.

Το παρελθόν , το παρών και το μέλλον του πιστού ανθρώπου.

Το παρελθόν , το παρών και το μέλλον του πιστού ανθρώπου.
Κολ 1:21-23 Και σας, οίτινες ήσθε ποτέ απηλλοτριωμένοι και εχθροί κατά την διάνοιαν με τα έργα τα πονηρά,
τώρα όμως διήλλαξε προς εαυτόν διά του σώματος της σαρκός αυτού διά του θανάτου, διά να σας παραστήση ενώπιον αυτού αγίους και αμώμοδυς και ανεγκλήτους,
εάν επιμένητε εις την πίστιν, τεθεμελιωμένοι και στερεοί και μη μετακινούμενοι από της ελπίδος του ευαγγελίου, το οποίον ηκούσατε, του κηρυχθέντος εις πάσαν την κτίσιν την υπό τον ουρανόν, του οποίου εγώ ο Παύλος έγεινα υπηρέτης.


Να επιμένουμε και να μην αποκάμουμε αγωνιζόμενοι στην πίστη του Ευαγγελίου του Κυρίου μας Ιησού Χριστού.  
Προβλήματα πάσης φύσεως έρχονται να σταματήσουν την πορεία του χριστιανού αλλά δεν είναι ανυπέρβλητα καθώς ο βράχος στον οποίο στεκόμαστε είναι ο βράχος των αιώνων που δεν σαλεύεται.
Και δεν είμαστε μόνοι,  έχουμε ουράνιες δυνάμεις δια του Άγιου Πνεύματος.

Μην ξεχνάμε ποιοί ήμασταν και τι έκανε σε μας ο Θεός διά Ιησού Χριστού και τι αιώνια ευλογία μας περιμένει.

Ευχές από τον λόγο του Θεού μας

Ευχές από τον λόγο του Θεού μας

2 Θεσ 2:16-17 Αυτός δε ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός και ο Θεός και Πατήρ ημών, όστις μας ηγάπησε και έδωκεν αιωνίαν παρηγορίαν και αγαθήν ελπίδα διά της χάριτος, είθε να παρηγορήση τας καρδίας σας και να σας στηρίξη εις πάντα λόγον και έργον αγαθόν.


Μπορεί ολα γύρω μας να μας απογοητεύουν αλλά η παρηγοριά του Πατρός μας δια Ιησού Χριστού είναι σταθερή και καθημερινή η βοήθεια Του ωστε να μην αποκάμουμε και να κρατούμε μέσα μας ζωντανή την αληθινή και αγαθή ελπίδα της αιωνίου ζωής δια της χάριτος Του.
Σε ευχαριστούμε Πατέρα δια Ιησού Χριστού.
Αλληλούια

Η καύχηση μας στον Κύριο Ιησού Χριστό

Η καύχηση μας στον Κύριο Ιησού Χριστό

Φιλιπ 3:3 διότι ημείς είμεθα η περιτομή, οι λατρεύοντες τον Θεόν εν Πνεύματι και καυχώμενοι εις τον Χριστόν Ιησούν και μη έχοντες την πεποίθησιν εν τη σαρκί,

Ωραία προτροπή από τον δούλο και Απόστολο του Κυρίου μας Ιησού Χριστού Παύλο προς όλους μας.
Η καύχηση μας να είναι μόνο στον Σωτήρα μας αφού Αυτός μας ανέστησε καθώς νεκροί ήμασταν για την Βασιλείαν των Ουρανών και ζούσαμε μέσα στο βασίλειο του σκότους του διαβόλου δεμένοι με πάθη αμαρτιών.
Μας διευκρινίζει και ο προφήτης Ιερεμίας στο 9 κεφ και 23,24 εδάφια:
Ούτω λέγει Κύριος· Ας μη καυχάται ο σοφός εις την σοφίαν αυτού, και ας μη καυχάται ο δυνατός εις την δύναμιν αυτού, ας μη καυχάται ο πλούσιος εις τον πλούτον αυτού·
 αλλ' ο καυχώμενος ας καυχάται εις τούτο, ότι εννοεί και γνωρίζει εμέ, ότι εγώ είμαι ο Κύριος, ο ποιών έλεος, κρίσιν και δικαιοσύνην επί της γής· επειδή εις ταύτα ευαρεστούμαι, λέγει Κύριος.


Κάθε άλλη καύχηση είναι μάταιη.
Ας συνεχίσουμε λοιπόν να αγωνιζόμαστε ώστε να λατρεύουμε Αυτόν τον αιώνιο Θεό εν Πνεύματι και αλήθεια όπως μας διδάσκει το ευαγγέλιο του Υιού Του Ιησού Χριστού.

Κέρδη κοσμικά , ζημία για την πορεία στον Χριστό

Κέρδη κοσμικά , ζημία για την πορεία στον Χριστό

Φιλιπ 3:7 Πλην εκείνα, τα οποία ήσαν εις εμέ κέρδη, ταύτα ενόμισα ζημίαν διά τον Χριστόν·
 μάλιστα δε και νομίζω τα πάντα ότι είναι ζημία διά το έξοχον της γνώσεως του Ιησού Χριστού του Κυρίου μου, διά τον οποίον εζημιώθην τα πάντα, και λογίζομαι ότι είναι σκύβαλα διά να κερδήσω τον Χριστόν


Ο απόστολος Παύλος διέκρινε μέσα στη ζωή του τι είναι συμφέρον σε αυτόν να ακολουθήσει και βλέπουμε ότι σε αυτό ο Κύριος τον επιβράβευσε καθώς έκανε μεγαλεία μαζί του και μας τον σύστησε ως Απόστολο και Διδάσκαλο των εθνών με τις διακονίες που του έδωσε προς υπηρεσία του Ευαγγελίου.


Και εμείς να παραδειγματισθούμε  απο την ζωή του Παύλου,  με τη χάρη του Χριστού καθώς ο ίδιος είπε "μιμείται μου γίνεστε καθώς και εγώ του Χριστού".

Επιλεγμένα μηνύματα 2020 Συλλογή Α

Καλη χρονιά με την σοφίαν του Θεού

Καλη χρονιά με την σοφίαν του Θεού

Ψαλμ 90:12 Δίδαξον ημάς να μετρώμεν ούτω τας ημέρας ημών, ώστε να προσκολλώμεν τας καρδίας ημών εις την σοφίαν.

Μια νέα χρονιά ξεκίνησε,  και μας προτρέπει ο λόγος Του μέρα με την ημέρα να γινόμαστε ποιό σοφοί , όχι με την επίγεια σοφία που είναι δαιμονιώδης,  αλλά την ουράνια , του Πατέρα μας Θεού.

Ιακ 3:17 Η άνωθεν όμως σοφία πρώτον μεν είναι καθαρά, έπειτα ειρηνική, επιεικής, ευπειθής, πλήρης ελέους και καλών καρπών, αμερόληπτος και ανυπόκριτος.

Και μας προτρέπει:
Εφεσ 5:15-16 Προσέχετε λοιπόν πως να περιπατήτε ακριβώς, μη ως άσοφοι, αλλ' ως σοφοί,
εξαγοραζόμενοι τον καιρόν, διότι αι ημέραι είναι πονηραί.

Που θα βρούμε αυτή την σοφία;
Ο Θεός είναι η πηγή  της σοφίας, μας την φανερώνει παντού.
Παρ 8:22 Ο Κύριος με είχεν εν τη αρχή των οδών αυτού, προ των έργων αυτού, απ' αιώνος.

 'Όπου και αν στρέψουμε τα μάτια μας βλέπουμε τα δημιουργήματα Του αλλά πολύ περισσότερο μέσα στο Άγιο λόγο Του.

Εκεί φανερώνεται το Άγιο σχέδιο Του για την σωτηρία του ανθρώπου και για ένα νέο ουρανό και γη όπου δεν θα υπάρχει το κακό αλλά  η δικαιοσύνη Του  (Β Πετρ γ':13).
Το κέντρο όλου του έργου του Πατρός Θεού ειναι ο ένδοξος Κύριος μας Ιησούς Χριστός δια του οποίου και δια τον οποίον έγιναν τα πάντα και του οποίου και εμείς ως καρπός του πόνου της ψυχής Του γινόμαστε συνκληρονόμοι .
 14:6 Λέγει προς αυτόν ο Ιησούς· Εγώ είμαι η οδός και η αλήθεια και η ζωή· ουδείς έρχεται προς τον Πατέρα, ειμή δι' εμού.

Το βασικό θεμέλιο πάνω στο οποίο χτίζεται η σοφία του Θεού στην ζωή του πιστού είναι ο φόβος του Θεού,  ο άγιος σεβασμός του λόγου Του.
Παρ 9:10-11 Αρχή σοφίας φόβος Κυρίου· και επίγνωσις αγίων φρόνησις.
 Διότι δι' εμού αι ημέραι σου θέλουσι πολλαπλασιασθή, και έτη ζωής θέλουσι προστεθή εις σε.
Ας προσκοληθούμε λοιπόν ετι περισσότερο στην σοφία του Θεού,  έχοντας την διδασκαλία Του οδηγό μέσα στην ζωή μας στην νέα χρονιά

 Ειρήνη εις τους αδελφούς και αγάπη μετά πίστεως από Θεού Πατρός και Κυρίου Ιησού Χριστού.
Η χάρις είη μετά πάντων των αγαπώντων τον Κύριον ημών Ιησούν Χριστόν εν καθαρότητι· αμήν.  Εφεσ 6:23-24

Η αγάπη του Θεού και του κόσμου

Η αγάπη του Θεού και του κόσμου

Α' Ιωαν β:15 Μη αγαπάτε τον κόσμον μηδέ τα εν τω κόσμω. Εάν τις αγαπά τον κόσμον, η αγάπη του Πατρός δεν είναι εν αυτώ·

 Τα πίστα  παιδιά του Θεού αγωνίζονται να έχουνε την καρδιά τους ξεκολλημένη από τον κόσμο αυτόν και να είναι μόνο προσκολλημένη στο θέλημα του Θεού που φανερώνεται μέσα από τον Άγιο λόγο Του.
 Ο λόγος του Θεού περιέχει οδηγίες, εντολές για να περπατήσουμε σωστά στη ζωή αυτή αλλά και λόγια παρηγοριάς για να μην αποκάμουμε και λόγια προφητικά που πέραν των άλλων  μας  δείχνουν την πατρίδα μας στον ουρανό , τα θαυμάσια αυτά τα οποία έχει ετοιμάσει ο Θεός για τους αγαπώντας αυτόν να ζήσουν αιώνια.
Τι σημαίνει όμως να μην σγαπάμε τον κόσμο; να μην αγαπάμε τους ανθρώπους; Όχι βέβαια το επόμενο εδάφιο μας το εξηγεί

Α' Ιωαν β:15 διότι παν το εν τω κόσμω, η επιθυμία της σαρκός και η επιθυμία των οφθαλμών και η αλαζονεία του βίου δεν είναι εκ του Πατρός, αλλ' είναι εκ του κόσμου.
Και μας φανερώνει στην συνέχεια και την κατάληξη του κόσμου αλλά και των πιστων παιδιών του Κυρίου:
Α' Ιωαν β:16 Και ο κόσμος παρέρχεται και η επιθυμία αυτού· όστις όμως πράττει το θέλημα του Θεού μένει εις τον αιώνα.
Αλληλούια

Η όραση μας

Η όραση μας

Αποκ 21:3-5 Και ήκουσα φωνήν μεγάλην εκ του ουρανού, λέγουσαν·
 Ιδού, η σκηνή του Θεού μετά των ανθρώπων, και θέλει σκηνώσει μετ' αυτών, και αυτοί θέλουσιν είσθαι λαοί αυτού, και αυτός ο Θεός θέλει είσθαι μετ' αυτών Θεός αυτών·
 και θέλει εξαλείψει ο Θεός παν δάκρυον από των οφθαλμών αυτών, και ο θάνατος δεν θέλει υπάρχει πλέον, ούτε πένθος ούτε κραυγή ούτε πόνος δεν θέλουσιν υπάρχει πλέον· διότι τα πρώτα παρήλθον.
 Και είπεν ο καθήμενος επί του θρόνου· Ιδού, κάμνω νέα τα πάντα.
Και λέγει προς εμέ· Γράψον, διότι ούτοι οι λόγοι είναι αληθινοί και πιστοί.


Αυτήν την όραση να έχουμε και σήμερα στην καρδιά μας ώστε να μην αποκάμουμε . Μας περιμένουνε θαυμάσια πράγματα να ζήσουμε αιώνια στην παρουσία του Θεού μας αρκεί να σταθούμε πιστοί έως τέλους.
Και εδώ είναι ένα μικρό δείγμα με μεγάλο όμως βάθος , από όλα αυτά που ετοίμασε ο Θεός για τον Άγιο λαό Του.

Α Κορ 2:9 αλλά καθώς είναι γεγραμμένον, Εκείνα τα οποία οφθαλμός δεν είδε και ωτίον δεν ήκουσε και εις καρδίαν ανθρώπου δεν ανέβησαν, τα οποία ο Θεός ητοίμασεν εις τους αγαπώντας αυτόν.

Συνεχίζουμε τον αγώνα με την χάρη Του
Αλληλούια

Ο Κύριος δεν λησμονεί, να συνεχίσουμε τον καλό αγώνα

Ο Κύριος δεν λησμονεί, να συνεχίσουμε τον καλό αγώνα
Εβρ 6:10 Διότι δεν είναι άδικος ο Θεός, ώστε να λησμονήση το έργον σας και τον κόπον της αγάπης, την οποίαν εδείξατε εις το όνομα αυτού, υπηρετήσαντες τους αγίους και υπηρετούντες.

Αποκ 22:12 Και ιδού, έρχομαι ταχέως, και ο μισθός μου είναι μετ' εμού, διά να αποδώσω εις έκαστον ως θέλει είσθαι το έργον αυτού.

O λόγος του Θεού μας προτρέπει να  υπηρετούμε το σώμα του Χριστού μας και αυτό θα μας κάνει αποδέκτες τις ευλογιάς Του όχι μόνο για την ζωή αυτή την προσωρινή άλλα κυρίως για την αιώνια ζωή στην παρουσία Του.

Και αυτόν τον αγώνα να τον διατηρήσουμε έως τέλους μαζί με  την ελπίδα της αιώνιας ζωής καθώς στην συνέχεια λέει:

Εβρ 6:11 Επιθυμούμεν δε να δεικνύη έκαστος υμών την αυτήν σπουδήν προς την πληροφορίαν της ελπίδος μέχρι τέλους,


Ο Κύριος δεν εγκαταλείπει τους εκζητούντας Αυτόν

Ο Κύριος δεν εγκαταλείπει τους εκζητούντας Αυτόν


Ψαλμ 9:9-11 Και ο Κύριος θέλει είσθαι καταφύγιον εις τον πένητα, καταφύγιον εν καιρώ θλίψεως.
Και θέλουσιν ελπίσει επί σε οι γνωρίζοντες το όνομά σου· διότι δεν εγκατέλιπες τους εκζητούντάς σε, Κύριε.
Ψαλμωδείτε εις τον Κύριον, τον κατοικούντα εν Σιών· αναγγείλατε μεταξύ των λαών τα κατορθώματα αυτού·


Να μην χάσουμε την ελπίδα μας στον Κύριο καθως είναι δίκαιος και δεν μας άφησε και ούτε θα μας αφήσει αρκεί να μην σταματήσουμε να τον εκζητούμε
Και επίσης όπως μας προτρέπει ο λόγος Του να αναγγέλλουμε παντού τα θαυμάσια Του και ιδιαίτερα το ευαγγέλιο του Υιού Του και Κυρίου μας Ιησού Χριστού.

 1Ρωμ 1:16 Διότι δεν αισχύνομαι το ευαγγέλιον του Χριστού· επειδή είναι δύναμις Θεού προς σωτηρίαν εις πάντα τον πιστεύοντα Ιουδαίόν τε, πρώτον και Ελληνα.

  Με τον λόγο Του ξεκινάμε την ημέρα μας και με αυτόν θα κλείνει η ημέρα μας μέσα στην καρδιά μας.
Ο Κύριος μεθ' ημών. Αλληλούια

Περπάτημα δια της πίστεως με τον Χριστόν

Περπάτημα δια της πίστεως με τον Χριστόν

Εβρ 11:5 Διά πίστεως μετετέθη ο Ενώχ, διά να μη ίδη θάνατον, και δεν ευρίσκετο, διότι μετέθεσεν αυτόν ο Θεός· επειδή προ της μεταθέσεως αυτού εμαρτυρήθη ότι ευηρέστησεν εις τον Θεόν·
χωρίς δε πίστεως αδύνατον είναι να ευαρεστήση τις εις αυτόν· διότι ο προσερχόμενος εις τον Θεόν πρέπει να πιστεύη ότι είναι και γίνεται μισθαποδότης εις τους εκζητούντας αυτόν.


Και εμείς ποθούμε να μας μεταθέσει ο Κύριος δια της αρπαγής , είτε ατομικά στον χρόνο που έχει ορίσει Αυτός, είτε με όλη την εκκλησία Του την ευλογημένη ώρα της αρπαγής ώστε να ζήσουμε αιώνια μαζί Του πλέον,  με τα νέα άφθαρτα σώματα χωρίς covid19 και κάθε κακό.
Ο αγώνας μας λοιπόν συνεχίζεται να κρατήσουμε την πίστη στον δίκαιο μισθαποδότη Θεό υπακούοντας στον λόγο Του με την χάρη του Κυρίου μας Ιησού Χριστού ώστε να Τον ευαρεστήσουμε και να τελειώνοντας με επιτυχία τον δρόμο προς τον ουρανό.

Το ευαγγέλιο του Ιησού Χριστού είναι ο οδηγός μας δια του Αγίου Πνεύματος.
Αλληλούια!

Οι ρίζες μας στον Χριστό

Οι ρίζες μας στον Χριστό

Κολ 2:6-8  Καθώς λοιπόν παρελάβετε τον Χριστόν Ιησούν τον Κύριον, εν αυτώ περιπατείτε, ερριζωμένοι και εποικοδομούμενοι εν αυτώ και στερεούμενοι εν τη πίστει καθώς εδιδάχθητε, περισσεύοντες εν αυτή μετά ευχαριστίας.
Βλέπετε μη σας εξαπατήση τις διά της φιλοσοφίας και της ματαίας απάτης, κατά την παράδοσιν των ανθρώπων, κατά τα στοιχεία του κόσμου και ουχί κατά Χριστό


Το παιδί του Θεού που αναγεννήθηκε δια της πίστεως στον Ιησου Χριστό και βαπτίσθηκε στο όνομά του Κυρίου, ενεδύθηκε τον Χριστό (Γσλ 3:27 ).  Στην πορεία του στην ζωή αυτή θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικό ωστε να μην ξεκλίνει απο την διδασκαλία του Χριστού και να έχει μια συνεχή αυξητική τάση στην επίγνωση του θελήματος του Κυρίου και να είναι άγρυπνο ώστε να μην παρασυρθεί από τις πλάνες που κυκλοφορούν στον κόσμο.
Ο Κύριος με την χάρη Του θα είναι μαζί του και το Άγιο Πνεύμα που θα του χορηγηθεί από τον Πατέρα δια του Ιησού Χριστού θα είναι η παρηγοριά,  η δύναμη, η οδηγία και θα του δώσει τον καρπό Του ώστε να πετύχει τον στόχο να τερματίσει νικητής και να λάβει το στέφανο της ζωής από τον Λυτρωτή Ιησού Χριστό

Αύξηση πίστεως και αγάπης μέσα στους διωγμούς

Αύξηση πίστεως και αγάπης μέσα στους διωγμούς
Β' Θεσ 1:3-4 Οφείλομεν να ευχαριστώμεν πάντοτε τον Θεόν διά σας, αδελφοί, καθώς είναι άξιον, διότι υπεραυξάνει η πίστις σας και πλεονάζει η αγάπη ενός εκάστου πάντων υμών εις αλλήλους, ώστε ημείς αυτοί καυχώμεθα διά σας εν ταις εκκλησίαις του Θεού διά την υπομονήν σας και πίστιν εν πάσι τοις διωγμοίς υμών και ταις θλίψεσι, τας οποίας υποφέρετε

Είθε να μοιάσουμε τα πρώτα μας αυτά αδέλφια που μας τα συστήνει ο λόγος του Θεού δια του αποστόλου Παύλου.  Βέβαια προσευχόμαστε ο Κύριος να μην μας φέρει σε πειρασμό αλλά και αν τον επιτρέψει γνωρίζουμε ότι είναι μαζί μας και έτσι δοκιμάζεται και η πίστη μας.

Ιακ 1:2-4 Πάσαν χαράν νομίσατε, αδελφοί μου, όταν περιπέσητε εις διαφόρους πειρασμούς,
γνωρίζοντες ότι η δοκιμασία της πίστεώς σας εργάζεται υπομονήν.
Η δε υπομονή ας έχη έργον τέλειον, διά να ήσθε τέλειοι και ολόκληροι, μη όντες εις μηδέν ελλιπείς.

Ο Χριστός η δύναμη της ζωής για όλους τους πιστεύοντας σε Αυτόν

Ο Χριστός η δύναμη της ζωής για όλους τους πιστεύοντας σε Αυτόν

1 Ιωαν 2:13-14 Γράφω προς εσάς, πατέρες, διότι εγνωρίσατε τον απ' αρχής. Γράφω προς εσάς, νεανίσκοι, διότι ενικήσατε τον πονηρόν. Γράφω προς εσάς, παιδία, διότι εγνωρίσατε τον Πατέρα. Έγραψα προς εσάς, πατέρες, διότι εγνωρίσατε τον απ' αρχής. Έγραψα προς εσάς, νεανίσκοι, διότι είσθε ισχυροί και ο λόγος του Θεού μένει εν υμίν και ενικήσατε τον πονηρόν.
Ο Κύριος και Θεός μας είναι για όλους,  μικρούς και μεγάλους.

Εφόσον  τον γνωρίσαμε (και αν δεν τον γνωρίσαμε μας καλεί να τον γνωρίσουμε), να τον μαρτυρούμε σε όλους, ιδιαίτερα στα παιδιά τα οποία είναι από την αρχή της ζωής τους, ο στόχος του εχθρού της ψυχής μας για να τα διαφθείρει βάζοντας τα πλάνες και κακές επιθυμίες. 

Όμως όταν μαθητεύουν και πιστεύουν στο Ευαγγέλιο του Ιησού Χριστού (δύναμη Θεού για σωτηρία (Ρωμ 1:16), γνωρίζουν την αληθινή αγάπη του Θεού , αποκτούν πραγματικό στήριγμα για όλη τους την επίγεια ζωή και ακόμη περισσότερο έχουν γνώση για το σχέδιο του Θεού για την προσφορά Του , της Αιώνιας Ζωής. Αποκτούν και θάρρος και δύναμη ώστε και να μην φοβούνται όλα αυτά που βλέπουν και ακούν γύρω τους. Κοντά στον Χριστό έχουν ασφάλεια, παρηγοριά,  δύναμη, οδηγία αληθινή, και στο τέλος θα απολαύσουν την Αιώνια Ζωή.


Ελεος , Αλήθεια και Δικαιοσύνη στην ζωή του πιστού

Ελεος , Αλήθεια και Δικαιοσύνη στην ζωή του πιστού

Ψαλμ 85:10-12 Ελεος και αλήθεια συναπηντήθησαν· δικαιοσύνη και ειρήνη εφιλήθησαν.

Αλήθεια εκ της γης θέλει αναβλαστήσει· και δικαιοσύνη εξ ουρανού θέλει κύψει.

Ο Κύριος βεβαίως θέλει δώσει το αγαθόν· και η γη ημών θέλει δώσει τον καρπόν αυτής.

Μαζί με τον Κύριο οι πιστοί απολαμβάνουν το έλεός Του και την Ειρήνη Του και διδασκόμαστε την Αλήθεια του λόγου Του και την Δικαιοσύνη Του ώστε να τα εφαρμόζουμε μέσα στην ζωή μας.

Ο Κύριος μας ελέησε ενώ ήμασταν αμαρτωλοί και εχθροί Του  δια της μοναδικής θυσίας του Υιού Του Ιησού Χριστού (Ρωμ 5:8).
Όσοι τον πίστεψαν αυτοί και δικαιώθηκαν ενώπιόν Του και έτσι ήρθε η Ειρήνη Του στις καρδιές τους.
Τώρα αγωνίζονται τον καλό αγώνα της πίστεως να τελειώσουν τον δρόμο και περιμένουν την ώρα που θα έρθει ο Κύριος να τους πάρει κοντά Του και για να ζήσουν με το νέο σώμα το αθάνατο, αιώνια (Κορ Α 15:51-53) .

Αλληλούια!

Τι μπορεί να μας χωρίσει από την αγάπη του Θεού;

Τι μπορεί να μας χωρίσει από την αγάπη του Θεού;

ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΜΑΙ ΠΕΠΕΙΣΜΕΝΟΣ ΟΤΙ ΟΥΤΕ ΘΑΝΑΤΟΣ ΟΥΤΕ ΖΩΗ ΟΥΤΕ ΑΓΓΕΛΟΙ ΟΥΤΕ ΑΡΧΑΙ ΟΥΤΕ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΟΥΤΕ ΠΑΡΟΝΤΑ ΟΥΤΕ ΜΕΛΛΟΝΤΑ
ΟΥΤΕ ΥΨΩΜΑ ΟΥΤΕ ΒΑΘΟΣ ΟΥΤΕ ΑΛΛΗ ΤΙΣ ΚΤΙΣΙΣ ΘΕΛΕΙ ΔΥΝΗΘΗ ΝΑ ΧΩΡΙΣΗ ΗΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΤΗΣ ΕΝ ΧΡΙΣΤΩ ΙΗΣΟΥ ΤΩ ΚΥΡΙΩ ΗΜΩΝ
Ρωμ 8:38-39

Πραγματικά μέσα στην Άγια Γραφή αλλα και στην ιστορία βλέπουμε ότι άνθρωποι που δώσανε την καρδιά τους στον Κύριο,  πέρασαν δύσκολες στιγμές που όμως ο εχθρός δεν μπόρεσε να σταματήσει το έλεός του Θεού δια Ιησού Χριστού στην ζωή τους και στο τέλος βγήκαν νικητές και περιμένουν τώρα τον στέφανο της δικαιοσύνης, που είναι  αμαράντινος, δηλαδή αιώνιος και τον μισθό που θα τους δώσει ο Λυτρωτής Ιησούς Χριστός.
Είναι το νέφος των μαρτύρων που περικυκλώνει την εκκλησία του Κυρίου και είναι και η δόξα της.  Έτσι λοιπόν μας προτρέπει η Αγία Γραφή:

ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΗΜΕΙΣ ΠΕΡΙΚΥΚΛΩΜΕΝΟΙ ΟΝΤΕΣ ΥΠΟ ΤΟΣΟΥΤΟΥ ΝΕΦΟΥΣ ΜΑΡΤΥΡΩΝ ΑΣ ΑΠΟΡΡΙΨΩΜΕΝ ΠΑΝ ΒΑΡΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΚΟΛΩΣ ΕΜΠΕΡΙΠΛΕΚΟΥΣΑΝ ΗΜΑΣ ΑΜΑΡΤΙΑΝ ΚΑΙ ΑΣ ΤΡΕΧΩΜΕΝ ΜΕΘ ΥΠΟΜΟΝΗΣ ΤΟΝ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΝ ΕΙΣ ΗΜΑΣ ΑΓΩΝΑ  ΑΠΟΒΛΕΠΟΝΤΕΣ ΕΙΣ ΤΟΝ ΙΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟΝ ΚΑΙ ΤΕΛΕΙΩΤΗΝ ΤΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ ΟΣΤΙΣ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΧΑΡΑΣ ΤΗΣ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΗΣ ΕΙΣ ΑΥΤΟΝ ΥΠΕΦΕΡΕ ΣΤΑΥΡΟΝ ΚΑΤΑΦΡΟΝΗΣΑΣ ΤΗΝ ΑΙΣΧΥΝΗΝ ΚΑΙ ΕΚΑΘΗΣΕΝ ΕΝ ΔΕΞΙΑ ΤΟΥ ΘΡΟΝΟΥ ΤΟΥ ΘΕΟΥ  ΕΒΡ. 12:1

Μακάριοι οι καλεσμένοι στην Βασιλεία του Θεού

Μακάριοι οι καλεσμένοι στην Βασιλεία του Θεού
Ψαλμ 65:4 Μακάριος εκείνος, τον οποίον εξέλεξας και προσέλαβες, διά να κατοική εν ταις αυλαίς σου· θέλομεν χορτασθή από των αγαθών του οίκου σου, του αγίου ναού σου.
Διά τρομερών πραγμάτων μετά δικαιοσύνης θέλεις αποκρίνεσθαι προς ημάς, Θεέ της σωτηρίας ημών, η ελπίς πάντων των περάτων της γης, και των μακράν εν θαλάσση·

Ο Κύριος μας διάλεξε και μας έφερε στον οίκο Του και στην γη εδω και στον ουρανό , η εκκλησία Του Χριστού είναι ο οίκος του Θεού η οποία από τώρα έχει την θέση της στον Ουρανό.  Ότι και αν περνάμε να μην μας κάνει να χάνουμε την όραση αυτή που είναι το παρών αλλα και το θαυμαστό μέλλον μας στην αιώνια ζωή.

1Κορ 2:9 αλλά καθώς είναι γεγραμμένον, Εκείνα τα οποία οφθαλμός δεν είδε και ωτίον δεν ήκουσε και εις καρδίαν ανθρώπου δεν ανέβησαν, τα οποία ο Θεός ητοίμασεν εις τους αγαπώντας αυτόν.

Αλληλούια

Η Άνωθεν Σοφία

Η Άνωθεν Σοφία

Ιακ 3:17 Η άνωθεν όμως σοφία πρώτον μεν είναι καθαρά, έπειτα ειρηνική, επιεικής, ευπειθής, πλήρης ελέους και καλών καρπών, αμερόληπτος και ανυπόκριτος.

Ευχαριστούμε τον Κύριο για τον ευλογημένο λόγο Του, που μπορεί να μας αυξήσει σε αυτή την σοφία όταν εμείς τον πιστεύουμε και τον υπακούμε και που μας οδηγεί στην και ασφαλίζει στον δρόμο της Σωτηρίας δια της χάριτος του Ιησού Χριστού, όπως λέει και στην Β Τιμόθεου ο Παύλος δια Αγίου Πνεύματος στο νέο συνεργάτη του και Ευαγγελιστή, Τιμόθεο:


Β΄Τιμ 3:14 Αλλά συ μένε εις εκείνα, τα οποία έμαθες και επιστώθης, εξεύρων παρά τίνος έμαθες, και ότι από βρέφους γνωρίζεις τα ιερά γράμματα, τα δυνάμενα να σε σοφίσωσιν εις σωτηρίαν διά της πίστεως της εν Χριστώ Ιησού.Αλληλούια Αμην

Η Ειρήνη του Χριστού

Η Ειρήνη του Χριστού

Ιωαν 14:27
Ειρήνην αφίνω εις εσάς, ειρήνην την εμήν δίδω εις εσάς· ουχί καθώς ο κόσμος δίδει, σας δίδω εγώ. Ας μη ταράττηται η καρδία σας μηδέ ας δειλιά.


Πραγματικά αυτή την Ειρήνη έχουμε ανάγκη,  όλα τα άλλα ανθρώπινες συνθήκες χωρίς τον Χριστό είναι μάταια.
Επίσης ο λόγος του Θεού μας ενημερώνει οτι:

"ΕΙΡΗΝΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΣΕΒΕΙΣ ΛΕΓΕΙ ΚΥΡΙΟΣ " Ησαϊας 48:22
και στο ίδιο κεφάλαιο μας ενημερώνει ιδιαίτερα για τους πιστούς:

17 ΟΥΤΩ ΛΕΓΕΙ ΚΥΡΙΟΣ Ο ΛΥΤΡΩΤΗΣ ΣΟΥ Ο ΑΓΙΟΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΚΥΡΙΟΣ Ο ΘΕΟΣ ΣΟΥ Ο ΔΙΔΑΣΚΩΝ ΣΕ ΔΙΑ ΤΗΝ ΩΦΕΛΕΙΑΝ ΣΟΥ Ο ΟΔΗΓΩΝ ΣΕ ΔΙΑ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΔΙ ΗΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΥΠΑΓΗΣ
18 ΕΙΘΕ ΝΑ ΗΚΟΥΕΣ ΤΑ ΠΡΟΣΤΑΓΜΑΤΑ ΜΟΥ ΤΟΤΕ Η ΕΙΡΗΝΗ ΣΟΥ ΗΘΕΛΕΝ ΕΙΣΘΑΙ ΩΣ ΠΟΤΑΜΟΣ ΚΑΙ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΣΟΥ ΩΣ ΚΥΜΑΤΑ ΘΑΛΑΣΣΗΣ .

Ας αγωνιζόμαστε να φυλάγουμε ευσέβεια στην ζωή μας  (αγάπη και υπακοή στον λόγο του Θεού με την χάρη του Κυρίου Ιησού Χριστού) και το ίδιο και για όλους τους συνανθρώπους μας.

Ο Αιώνιος Θεός και τα πίστα παιδιά Του

Ο Αιώνιος Θεός και τα πίστα παιδιά Του

Εβρ 1:10 καί· Συ κατ' αρχάς, Κύριε, την γην εθεμελίωσας, και έργα των χειρών σου είναι οι ουρανοί· αυτοί θέλουσιν απολεσθή, συ δε διαμένεις· και πάντες ως ιμάτιον θέλουσι παλαιωθή, και ως περιένδυμα θέλεις τυλίξει αυτούς, και θέλουσιν αλλαχθή· Συ όμως είσαι ο αυτός, και τα έτη σου δεν θέλουσιν εκλείψει.

Όσο είμαστε προσκολημένοι στον Υιο του Θεού , Κύριο Ιησού Χριστό θα μείνουμε και εμεις αιώνιοι . Όλα θα αλλάξουν,  Νέα γη και νέους ουρανούς περιμένουμε.
 Το ευαγγέλιο του Ιησου Χριστού που είναι δύναμη Θεού σε κάθε πιστό ετι να το εμπιστευόμαστε ωστε να γίνει ποιό  ενεργό μέσα μας και στην ζωή μας.

Αλληλούια

Ο ποιμήν ο καλός

Ο ποιμήν ο καλός
Ιωαν 10:14 Εγώ είμαι ο ποιμήν ο καλός, και γνωρίζω τα εμά και γνωρίζομαι υπό των εμών, καθώς με γνωρίζει ο Πατήρ και εγώ γνωρίζω τον Πατέρα, και την ψυχήν μου βάλλω υπέρ των προβάτων. Το παιδί του Θεού δεν είναι μόνο του, ανήκει στο ποίμνιο του Χριστού που είναι ο μόνος και τέλειος ποιμένας που δεν κάνει ποτέ πίσω στις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσει το πρόβατο Του. Απέδειξε την αγάπη του προσφέροντας την ζωη του για να εξαγοράσει κάθε αμαρτωλό άνθρωπο από την αιώνια απώλεια που τον περιμένει λόγω της αμαρτιας του.
Ελα και συ στο ποίμνιο του Χριστού,  σε καλεί και σενα ο καλός ποιμένας.
Να είμαστε στο ποίμνιο Του και να τον ακολουθούμε έως τέλους της επίγειας ζωής μας ωστε να αξιωθούμε να ζήσουμε αιώνια στους νέους ουρανούς και νέα γη που ετοίμασε Αυτός για τους αγαπώντας Τον.

Ιησούς Χριστός ο αληθινός Θεός

Ιησούς Χριστός ο αληθινός Θεός
1Ιωαν 5:20 Εξεύρομεν δε ότι ο Υιός του Θεού ήλθε και έδωκεν εις ημάς νόησιν, διά να γνωρίζωμεν τον αληθινόν· και είμεθα εν τω αληθινώ, εν τω Υιώ αυτού Ιησού Χριστώ. Ούτος είναι ο αληθινός Θεός και η ζωή η αιώνιος.

Ο Ιησούς Χριστός,  ο αληθινός Θεός, ήρθε στην γη με το σώμα του ανθρώπου,  γεννηθείς από την παρθένο Μαρία δια Αγίου Πνεύματος,  έζησε με τις ίδιες ανάγκες που έχει ο καθένας μας και πειράσθηκε κατά πάντα όπως και εμείς αλλά δεν αμάρτησε ποτέ και έτσι έγινε αιτία σωτήριας για κάθε άνθρωπο που θα τον δεχθεί.
 Η σταυρική θυσία του στον Γολγοθά δημιούργησε μια ανεξάντλητη πηγή για εξιλασμό των αμαρτιών όλων των ανθρώπων που θα προσέλθουν ταπεινά και θα δεχθούν το εργο αυτό.
Με την Ανάσταση Του ολοκληρώθηκε το έργο αυτό και τώρα είναι στα δεξιά του θρόνου του Πατέρα Θεού και μεσιτεύει υπέρ των ανθρώπων μάλιστα των παιδιών Του.
Ο Χριστός περιμένει και σένα να σε σώσει .
Είναι η απόλυτη αλήθεια μέσα σε ένα κόσμο που έχει διαφθαρεί και οδηγείται στην απόλυτη καταστροφή.

Ευχές για ελπιδα και χαρά Ρωμ 15:13

Ευχές για ελπιδα και χαρά Ρωμ 15:13

Ρωμ 15:13 Ο δε Θεός της ελπίδος είθε να σας εμπλήση πάσης χαράς και ειρήνης διά της πίστεως, ώστε να περισσεύητε εις την ελπίδα διά της δυνάμεως του Πνεύματος του Αγίου.
Ο κάθε άνθρωπος έχει ανάγκη από ζωντανή και αληθινή ελπίδα και χαρά που να στηρίζεται όχι στα φθαρτά στοιχεία του κόσμου αυτού αλλά στο Παντοκράτωρα και Δημιουργό των πάντων Θεό. Για να έχει συμμετοχή σε αυτές τις επαγγελίες - ευλογίες πρέπει να πιστέψει στο απεσταλμένο του Υιό Ιησού Χριστό τον οποίον μας τον φανερώνει το Ευαγγέλιο δια Αγίου Πνεύματος.
Με το Άγιο Πνεύμα ασφαλίζουμε τις ευλογίες του Πατέρα μας Θεού δια Ιησου Χριστού.
Ευχαριστούμε τον Πατέρα μας στο όνομα του Ιησού μας Χριστού διότι δεν μας άφησε ορφανούς μετά την ανάληψη του αλλά απέστειλε τον Παράκλητο , το Πνεύμα της Αληθείας να μας καθοδηγεί , δυναμώνει και παρηγορεί.
Λάβατε Πνεύμα Αγιο αφού πιστέψατε ; ρώτησε ο Παύλος τους μαθητές στην Εφεσο (Πράξεις 19:2). Είναι όμως και για σένα το Άγιο Πνεύμα αφού πίστεψες στον Ιησού Χριστό! Πήγαινε λοιπόν στον Ιησού να λάβεις το Πνεύμα το Αγιο!

Το αίμα του Ιησού Χριστού και η κοινωνία των αγίων

Το αίμα του Ιησού Χριστού και η κοινωνία των αγίων

1 ΙΩΑΝ 1:7 εάν όμως περιπατώμεν εν τω φωτί, καθώς αυτός είναι εν τω φωτί, έχομεν κοινωνίαν μετ' αλλήλων, και το αίμα του Ιησού Χριστού του Υιού αυτού καθαρίζει ημάς από πάσης αμαρτίας.

Οταν το παιδι του Θεού περπατάει σύμφωνα με τον οδικό χάρτη του λόγου του Θεού που τον εξηγεί το Άγιο Πνεύμα, τότε φυσιολογικά έχει κοινωνία με τους άλλους πιστούς αδελφούς του. Σε αυτή την κοινωνία αγωνίζεται να μένει ταπεινός και να παραδέχεται και να εξομολογείται τα λάθη του, να είναι επιεικής στα λάθη των αλλων υποφεροντας τους με αγάπη . Πρότυπο του είναι το περπάτημα του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, ο οποίος βέβαια δεν έκανε καμιά αμαρτία και λάθος αλλά προσφέρει την ζωή του για να πληρωθούν οι αμαρτίες όλων των ανθρώπων όλων των εποχών.
Όταν περπατά έτσι ο πιστός τότε και αν αυτός καποια στιγμή πέσει σε κάποια αμαρτία και επικαλεστεί τον Ιησού Χριστό, τότε οι αμαρτίες του θα συγχωρεθούν πλενόμενες με το τίμιο αίμα και ρου Χριστού.

Ο λόγος του Θεού, ο σπόρος της Αιωνίου Ζωής

Ο λόγος του Θεού,  ο σπόρος της Αιωνίου Ζωής
Ησα 40:7-8 Ο χόρτος εξηράνθη, το άνθος εμαράνθη· διότι πνεύμα Κυρίου έπνευσεν επ' αυτό· χόρτος τη αληθεία είναι ο λαός.
Ο χόρτος εξηράνθη, το άνθος εμαράνθη· ο λόγος όμως του Θεού ημών μένει εις τον αιώνα.

Άνθρωπος διχως τον λόγο του Θεού ειναι ως το χόρτο  όμως άνθρωπος με τον λόγο του Θεού έχει αιώνια ζωή. Δηλαδή ο άνθρωπος ότι και αν κάνει που δεν είναι σύμφωνο με το λόγο του Θεού θα χαθεί και στο τέλος και ο ίδιος αν δεν μετανιώσει και δεχθεί το λυτρωτικό έργο του Ιησού Χριστού θα απωλεσθεί στην αιώνια κόλαση. Ιδέ Μαρκ 16:15-16, Αποκ 20
Και στην Καινή Διαθηκη:
1Πετρ1:23-25
επειδή ανεγεννήθητε ουχί εκ φθαρτού σπέρματος, αλλά αφθάρτου, διά του λόγου του Θεού του ζώντος και μένοντος εις τον αιώνα.
Διότι Πάσα σαρξ είναι ως χόρτος, και πάσα δόξα ανθρώπου ως άνθος χόρτου. Εξηράνθη ο χόρτος, και το άνθος αυτού εξέπεσεν.
Ο λόγος όμως του Κυρίου μένει εις τον αιώνα. Και ούτος είναι ο λόγος ο ευαγγελισθείς εις εσάς.

Ο λογος του Θεού είναι το σπέρμα της αιωνίου ζωής, όσο είναι μέσα στον άνθρωπο τον συντηρεί και τον ετοιμάζει για την αιώνια ζωή όπου δεν θα υπάρχει πόνος,  δάκρυ , θάνατος και κανένα κακό. Ο Θεός θα κατοικει ανάμεσα στους ανθρώπους Του .
Και ο Ιωάννης στο Α' επιστολή λέει:
1 Ιωαν3:2-3 Αγαπητοί, τώρα είμεθα τέκνα Θεού, και έτι δεν εφανερώθη τι θέλομεν είσθαι· εξεύρομεν όμως ότι όταν φανερωθή, θέλομεν είσθαι όμοιοι με αυτόν, διότι θέλομεν ιδεί αυτόν καθώς είναι.
Και πας όστις έχει την ελπίδα ταύτην επ' αυτόν καθαρίζει εαυτόν, καθώς εκείνος είναι καθαρός.


Αυτός είναι ο αγώνας του παιδιού του Θεού, να αγιάζεται με την υπακοή στον λόγο της αλήθειας του Θεού και με την βοήθεια του Αγίου Πνεύματος.

Η παρηγοριά μας η αληθινή, ο Θεός δια Ιησού Χριστού Ψαλμ 42:5

Η παρηγοριά μας η αληθινή, ο Θεός δια Ιησού Χριστού Ψαλμ 42:5
Ψαλμ 42:5 Διά τι είσαι περίλυπος, ψυχή μου; και διά τι ταράττεσαι εντός μου; έλπισον επί τον Θεόν· επειδή έτι θέλω υμνεί αυτόν· το πρόσωπον αυτού είναι σωτηρία.
Πολλές είναι οι καταστάσεις που μπορούν να φέρουν βάρος και λύπη στην καρδιά του ανθρώπου μέσα στην ζωή αυτή την επίγεια που και το καλύτερο μέρος της είναι κόπος και πόνος (Ψαλμός 90:10).

Ποιό είναι το όπλο μας και τον αντίδοτο σε αυτές τις περιπτώσεις; Μόνο ο Χριστός , ο Σωτήρας και Λυτρωτής , ο Κύριος των δυνάμεων που πέθανε στον σκληρό σταυρό, και αναστήθηκε για να πληρωθούν οι αμαρτίες και να έχει ζωή αιώνια, αφθαρτη δίχως πόνο και δάκρυ , όποιος θα το δεχθεί και θα τον ακολουθήσει.
Αυτός θα τον βαπτίσει και με το Άγιο Πνεύμα που εκπορεύεται από τον Πατέρα Θεό και είναι και επαγγελία Του, για όσους δεχθούν τον Υιό Του. Αυτός ο Παράκλητος, το Πνεύμα της Αλήθειας θα τον συντροφεύει, θα τον παρηγορεί, θα τον διδάσκει τον λόγο του Χριστού, θα τον εξοπλίζει με θεϊκές δυνάμεις με τις οποίες θα μπορεί να νικά τα πονηρά πνεύματα του διαβόλου και τέλος θα τον αρπάξει αφού τον δώσει το νέο άφθαρτο σώμα, στον ουρανό προς συνάντηση του Κυρίου Ιησού Χριστού. Α Θεσ. 4:14-18
Πίστη λοιπόν στο Ευαγγέλιο του Ιησού Χριστού για να νικήσουμε!
Αλληλούια!

Αδυναμία στην αντιμετώπιση του εχθρού; Ο Κύριος είναι ετοιμοτάτη βοήθεια!

Αδυναμία στην αντιμετώπιση του εχθρού; Ο Κύριος είναι ετοιμοτάτη βοήθεια!

Β Βασ. 19:3 Και είπον προς αυτόν, Ούτω λέγει ο Εζεκίας· Ημέρα θλίψεως και ονειδισμού και βλασφημίας η ημέρα αύτη· διότι τα τέκνα ήλθον εις την ακμήν της γέννας, πλην δύναμις δεν είναι εις την τίκτουσαν·

Εδώ ο Εζεκίας ομολογεί την αδυναμία τους μπροστά στην πρόκληση του εχθρού, του βασιλιά της Ασσυρίων και του τοπάρχη του Ραβσάκη . Όπως δηλαδή το παιδί μεγαλώνει στην μήτρα της μητέρας και η μητέρα μέχρι την στιγμή της γέννας είναι αμέτοχη στην αύξηση του τέκνου (αν και ετοιμάζεται για την ημέρα της γέννας) , αλλά όταν έρθει η στιγμή της γέννας η ίδια θα πρέπει να καταβάλει κάποια δύναμη ώστε να γεννηθεί το παιδί. Έτσι και οι Ιουδαίοι τότε όταν περικυκλώθηκαν από τους Ασσύριους δεν είχαν δύναμη να τους αντισταθούν καθόλου ενώ θα έπρεπε, πλην του να εκζητήσουν την βοήθεια του Κυρίου.
Μπορεί και εμείς να βρεθούμε σε μια τέτοια θέση που δεν θα έχουμε δυνάμεις για να αντιμετωπίσουμε ένα ζήτημα επικίνδυνο στην ζωή μας. Τι θα κάνουμε; Ότι έκανε και ο Εζεκίας, ταπεινώθηκε ενώπιον του Θεού και ζήτησε το έλεος Του και ο Κύριος τον άκουσε και έκανε μεγαλεία. Ο Κύριος ακούει την προσευχή των παιδιών του, σε αυτό να είμαστε βέβαιοι και να τον επικαλούμαστε πάντοτε με πίστη και ευχαριστία.

ΔΙΟΤΙ ΟΙ ΟΦΘΑΛΜΟΙ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΩΤΑ ΑΥΤΟΥ ΕΙΣ ΤΗΝ ΔΕΗΣΙΝ ΑΥΤΩΝ ΤΟ ΔΕ ΠΡΟΣΩΠΟΝ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΠΡΑΤΤΟΝΤΩΝ ΚΑΚΑ . Α Πέτρου 3:12


Αλληλούια

Ο Θεός είναι ο δημιουργός μας

Ο Θεός είναι ο δημιουργός μας

Ψαλμ 100:3 Γνωρίσατε ότι ο Κύριος είναι ο Θεός· αυτός έκαμεν ημάς, και ουχί ημείς· ημείς είμεθα λαός αυτού και πρόβατα της βοσκής αυτού.

Οι άθεοι λένε ότι εμείς οι άνθρωποι κάναμε τον Θεό στην αδυναμία μας, αλλά εδώ ο λόγος του Θεού χιλιάδες χρόνια πριν προβλέποντας τις σκέψεις των ανθρώπων δίνει την απάντηση.
Ευχαριστούμε τον ζωντανό Θεό που..
Διότι εν αυτώ ζώμεν και κινούμεθα και υπάρχομεν, καθώς και τινές των ποιητών σας είπον· Διότι και γένος είμεθα τούτου.
Πραξ 17:28
(Από την ομιλία του Αποστόλου Παύλου στην Αθήνα)

Αλληλούια!

Να μιμηθούμε τον Υιό

Να μιμηθούμε τον Υιό

Ιωαν 5:19 Απεκρίθη λοιπόν ο Ιησούς και είπε προς αυτούς· Αληθώς, αληθώς σας λέγω, δεν δύναται ο Υιός να πράττη ουδέν αφ' εαυτού, εάν δεν βλέπη τον Πατέρα πράττοντα τούτο· επειδή όσα εκείνος πράττει, ταύτα και ο Υιός πράττει ομοίως.

Παράδειγμα μας έδωσε ο Κύριος μας Ιησούς Χριστός να ακολουθούμε και εμείς. Όπως περπάτησε Αυτός έτσι να περπατήσουμε και εμείς και με την διδασκαλία βέβαια που παρέδωσε στους μαθητές Του και γράφτηκε στα βιβλία της Καινής Διαθήκης.
Υπάκουος Αυτός στον Πατέρα και εμείς καλούμαστε να είμαστε υπάκουοι στον ίδιο Πατέρα και Θεό δια Ιησού Χριστό.
Μας λέει και στην προς Εβραίους επιστολή:
Εβρ 5:7 Οστις εν ταις ημέραις της σαρκός αυτού, αφού μετά κραυγής δυνατής και δακρύων προσέφερε δεήσεις και ικεσίας προς τον δυνάμενον να σώζη αυτόν εκ του θανάτου, και εισηκούσθη διά την ευλάβειαν αυτού.
Και έτσι μας προτρέπει:
Εβρ 12:28 Διά τούτο παραλαμβάνοντες βασιλείαν ασάλευτον, ας κρατώμεν την χάριν, διά της οποίας να λατρεύωμεν ευαρέστως τον Θεόν με σέβας και ευλάβειαν.

Ασφαλείς Μόνο κάτω από το χέρι Του Θεού

Ασφαλείς Μόνο κάτω από το χέρι Του Θεού

Ησαιας 30:15 Διότι ούτω λέγει Κύριος ο Θεός, ο Αγιος του Ισραήλ· Εν τη επιστροφή και αναπαύσει θέλετε σωθή· εν τη ησυχία και πεποιθήσει θέλει είσθαι η δύναμίς σας· αλλά δεν ηθελήσατε·

Είναι η απάντηση του Θεού στο σύνθημα που κυριαρχεί σήμερα παντού:
" Μένουμε ασφαλείς "

Η ασφάλεια του ανθρώπου είναι όταν μετανοεί και επιστρέφει στον Δημιουργό του και ησυχάζει στο λιμάνι Του.

Και στο ψαλμό 91:
Ψαλμ 91:1 Ο κατοικών υπό την σκέπην του Υψίστου υπό την σκιάν του Παντοκράτορος θέλει διατρίβει....
Διότι αυτός θέλει σε λυτρόνει εκ της παγίδος των κυνηγών και εκ θανατηφόρου λοιμού.

Επίγνωση και καρποφορία του ευαγγελίου στην ζωή του πιστού

Επίγνωση και καρποφορία του ευαγγελίου στην ζωή του πιστού

Κολ1:9 Διά τούτο και ημείς, αφ' ης ημέρας ηκούσαμεν, δεν παύομεν προσευχόμενοι διά σας και δεόμενοι να εμπλησθήτε από της επιγνώσεως του θελήματος αυτού μετά πάσης σοφίας και πνευματικής συνέσεως,
διά να περιπατήσητε αξίως του Κυρίου, ευαρεστούντες κατά πάντα, καρποφορούντες εις παν έργον αγαθόν και αυξανόμενοι εις την επίγνωσιν του Θεού,
ενδυναμούμενοι εν πάση δυνάμει κατά το κράτος της δόξης αυτού εις πάσαν υπομονήν και μακροθυμίαν.


Εδώ ο λόγος του Θεού χρησιμοποιώντας τον δούλο του τον Απόστολο τον Παύλο φανερώνει ότι πρέπει να αγωνιζόμαστε να έχουμε τη επίγνωση του θελήματος του Θεού, να εννοούμε δηλαδή τι ο Θεός θέλει από καθένα από μας και αυτό να γίνεται με τη σοφία και την πνευματική σύνεση που μας χορηγεί το Άγιο Πνεύμα αποκαλύπτοντας τον λόγο του Θεού στις καρδιές και διάνοιες μας.
Και συνεχόμενα να δυναμώνουμε εν Πνεύματι ώστε να νικάμε στις πνευματικές μάχες που καθημερινά συναντάμε στη ζωή μας (Εφεσίους 6:10)
Το αποτέλεσμα θα είναι η καρποφορία του ευαγγελίου στη ζωή μας

Σοφία και φρόνιση δυναμώνουν τον πιστό

Σοφία και φρόνιση δυναμώνουν τον πιστό

Παρ 24:5
Ο σοφός άνθρωπος ισχύει, και ο άνθρωπος ο φρόνιμος αυξάνει δύναμιν.

6 Διότι διά σοφών βουλών θέλεις κάμει τον πόλεμόν σου· εκ του πλήθους δε των συμβούλων προέρχεται σωτηρία.

7 Η σοφία είναι παραπολύ υψηλή διά τον άφρονα· δεν θέλει ανοίξει το στόμα αυτού εν τη πύλη.


Σοφά τα λόγια Του, έχουμε ανάγκη δυνάμεων και ισχύος για να μπορούμε να κρατήσουμε την πανοπλία του Θεού και να νικήσουμε στην μάχη με τα πονηρά πνεύματα αλλά και με τον σαρκικό εαυτό μας.
Στα παραπάνω εδάφια μας φανερώνει πως όταν έχουμε σοφία και φρόνιση τότε δυναμώνουμε .
Ο Χριστός γεννήθηκε σοφία Θεού και δικαιοσύνη μέσα μας
1 Κορ 1:30 Αλλά σεις είσθε εξ αυτού εν Χριστώ Ιησού, όστις εγενήθη εις ημάς σοφία από Θεού, δικαιοσύνη τε και αγιασμός και απολυτρωση.
Όσο αυξάνει μέσα μας ο εσωτερικός άνθρωπος κατά Χριστό, τόσο ποιό σοφοί γινόμαστε και δύναμη Πνεύματος Αγίου κατοικεί μέσα μας . Αυτός δε είναι και ο "Θαυμαστός Σύμβουλος " Ησαΐας 9:6

Η Αγία Γραφή, είναι ο λόγος του Θεού

Η Αγία Γραφή, είναι ο λόγος του Θεού

2Τιμ 3:16 Ολη η γραφή είναι θεόπνευστος και ωφέλιμος προς διδασκαλίαν, προς έλεγχον, προς επανόρθωσιν, προς εκπαίδευσιν την μετά της δικαιοσύνης,
διά να ήναι τέλειος ο άνθρωπος του Θεού, ητοιμασμένος εις παν έργον αγαθόν

Αξίζει και είναι απαραίτητο, να μελετούμε την Αγία Γραφή για να αντλούμε διδάγματα, νουθεσίες, παρηγοριά και ζωή . Να μπορούμε να διακρίνουμε τον αγαθό από το σαπρό και να πράτουμε το αγαθό , ευάρεστο και τέλειο που είναι το θέλημα του Θεού. Σε αυτό βοηθός και Οδηγητής μας στην πλοήγηση μέσα στα νερά τα ζωντανά της γραφής είναι το Άγιο Πνεύμα.
Και πάντα να θυμόμαστε ότι η Καινη Διαθήκη, το ευαγγέλιο του Ιησού Χριστού είναι η αποκάλυψη της αλήθειας και της χάριτος για σωτηρία σε κάθε ένα που πιστεύει σε αυτό.
Ο νόμος της Παλιάς Διαθήκης ήταν παιδαγωγός εις τον Χριστό έως να έρθει ο Ιησούς Χριστός. Έτσι λέει και απόστολος Παύλος :
"Ωστε ο νόμος έγεινε παιδαγωγός ημών εις τον Χριστόν, διά να δικαιωθώμεν εκ πίστεως.
αφού όμως ήλθεν η πίστις, δεν είμεθα πλέον υπό παιδαγωγόν.

Διότι πάντες είσθε υιοί Θεού διά της πίστεως της εν Χριστώ Ιησού·" Γαλάτες 3:25

Ο λίθος του τάφου έχει σηκωθεί, ο Χριστός αναστήθηκε!

Ο λίθος του τάφου έχει σηκωθεί, ο Χριστός αναστήθηκε!

Μαρκ16:3 Και έλεγον προς εαυτάς· Τις θέλει αποκυλίσει εις ημάς τον λίθον εκ της θύρας του μνημείου;

Πολλοί βλέπουν τεράστια εμπόδια που τους κρύβουν τις ευλογίες του ανεστημενου Ιησού Χριστού. Τον έχουν πρακτικά νεκρό και ας είναι ανεστημενος.
Η πίστη είναι ένα δώρο από τον Θεό  που βεβαιώνει πράγματα που δεν φαίνονται. Έρχεται μέσω της ακροάσεως ή της μελέτης του λόγου του Θεού δια Αγίου Πνεύματος.

Είθε να δώσει προσοχή ο κάθε άνθρωπος και σεβασμό στον λόγο Του Θεού  και τα αλλά είναι ενέργεια του Θεού . Αυτός θα του ανοίξει την διάνοια και θα τον αναγέννησει.

Προσευχόμαστε για το καλό όλων των ανθρώπων,  να έρθουν σε επίγνωση της αλήθειας

Οπλισμένοι με την πανοπλία του Θεού θα μπορέσουμε να νικήσουμε

Οπλισμένοι με την πανοπλία του Θεού θα μπορέσουμε να νικήσουμε
Β' Θεσ 5:8 αλλ' ημείς, όντες της ημέρας, ας εγκρατευώμεθα, ενδυθέντες τον θώρακα της πίστεως και αγάπης και περικεφαλαίαν την ελπίδα της σωτηρίας·

Αν και το σκοτάδι απλώθηκε γύρω μας , εμείς όντες  της ημέρας , φωτιζόμενοι από τον ήλιο της δικαιοσύνης,  τον Κύριο μας Ιησού  Χριστό, θα αγωνιζόμαστε όπως μας λέει το παραπάνω εδάφιο.  Φορώντας την πανοπλία του Θεού,  πίστη δια αγάπης ενεργουμένη  ( Γαλ 5:6 ) και την ελπίδα της σωτηρίας θα αγωνιζόμαστε με εγκράτεια και στο τέλος θα λάβουμε το στεφάνι της δικαιοσύνης (Β' Τιμ 47,8 ). Η νίκη είναι κοντά, η πατρίδα μας ή επουράνια μας περιμένει. Μην χάσουμε την όραση αυτή. Αλληλούια!

Η πίστις το όπλο για να νικήσουμε τον κόσμο της αμαρτίας.

Η πίστις το όπλο για να νικήσουμε τον κόσμο της αμαρτίας.


1 Ιωαν 5:4 Διότι παν ό,τι εγεννήθη εκ του Θεού νικά τον κόσμον· και αύτη είναι η νίκη η νικήσασα τον κόσμον, η πίστις ημών.

 Το αναγεννημένο παιδί του Θεού (Ιωάννη 3), στον κόσμο αυτό φαίνεται αδύνατο και ασήμαντο γιατί οι δυνάμεις του είναι αόρατες στον τυφλό κόσμο της αμαρτίας. Αυτές οι δυνάμεις του  όμως που τις διοχετεύει σε αυτόν ο Ιησούς Χριστός διά του Αγίου Πνεύματος ενεργούν τέλεια και είναι ανικητες διά της αληθινής και ανυπόκριτης πίστης στον λόγο του Θεού. 

Αυτή η πίστη ειναι βασισμένη στο ευαγγέλιο του Ιησού Χριστού που είναι δύναμης Θεού προς σωτηρία σε κάθε πιστό. Ρωμαίους 1:15

Να μένουμε στην απλότητα εν Χριστώ

Να μένουμε στην απλότητα εν Χριστώ
2 Corinthians 11:3  φοβούμαι όμως μήπως, καθώς ο όφις εξηπάτησε την Εύαν διά της πανουργίας αυτού, διαφθαρή ούτως ο νούς σας, εκπεσών από της απλότητος της εις τον Χριστόν. 

Μας προειδοποιεί εδω ο λόγος του Θεού να είμαστε προσεκτικοί στις εισηγήσεις του διαβόλου καθώς έρχεται με πονηρούς τρόπους να απατήσει  τον πιστό και να τον κάνει να παραβεί το θέλημα του ΘΕΟΥ . Καθώς το φίδι δεν έχει ευθύ δρόμο έτσι και ο διαβολος προτείνει στραβούς και διεφθαρμένους δρόμους στον πιστό ώστε να φύγει από την ευθεία οδό του ΚΥΡΙΟΥ που ειναι ο λόγος του . Προσπαθεί ο διάβολος να βάλει στον άνθρωπο διαλογισμούς αμφιβολιών στον λόγο του ΘΕΟΥ και μετα να του βάλει επιθυμίες αμαρτωλές  οπως έκανε στην Εύα . Κατάφερε να την κάνει να προσέξει στα ψέματα του και την έπεισε να παραβεί τον λόγο του ΘΕΟΥ με αποτέλεσμα ναι να έρθει  ο θάνατος και σε αυτή και στον Αδάμ που παρασύρθηκε απο την Εύα αλλά και σε όλο το ανθρώπινο γένος στην συνέχεια  . Ευχαριστούμε όμως τον Θεό διότι ένας άλλος άνθρωπος , ο ενσαρκωθείς Λόγος του Θεού, ΙΗΣΟΥΣ Χριστος  με την μοναδική του θυσία ξεχρέωσε τις αμαρτίες των ανθρώπων που θα το  πιστεύουν και τους δίνει αιώνια ζωή . Έτσι  λοιπόν αυτός είναι ο στόχος του διαβόλου, αυτούς που πίστεψαν στο λυτρωτικό έργο του Ιησού Χριστού να τους ρίξει στην παρακοή μέσω της διαφθοράς του εν Χριστω νου τους και με αυτόν τον τρόπο να χάσουν την Αιώνια ζωή που λάβανε. Για αυτό να αγρυπνούμε  πάντοτε για να πειθαρχούμε στο λόγο του Κυρίου με την χάρη Του και να μπούμε πλούσια στην Βασιλεία των Ουρανών.

Ευχόμαστε το καλό για όλους τους ανθρώπους

Ευχόμαστε το καλό για όλους τους ανθρώπους

Ρωμ 12:17 Εις μηδένα μη ανταποδίδετε κακόν αντί κακού· προνοείτε τα καλά ενώπιον πάντων ανθρώπων·ει δυνατόν, όσον το αφ' υμών ειρηνεύετε μετά πάντων ανθρώπων. 

Ο λόγος του Θεού ιδιαίτερα στην Καινή Διαθήκη  με απόλυτο και αναμφισβήτητο τρόπο μας διδάσκει να είμαστε αγαθοί πάντοτε στην ζωή μας ακόμη και όταν μας βλάπτουν. Να σκεφτόμαστε και να ενεργούμε έτσι ώστε να γίνεται καλό στον συνάνθρωπο μας σαν να το κάναμε για τον εαυτό μας. Επίσης μας προτρέπει ο λόγος του Θεού, να προσευχόμαστε για όλους τους ανθρώπους όπου και να βρίσκονται , ξεκινώντας από αυτούς που βρίσκονται σε θέσεις εξουσίας για να ζούμε ήσυχο βίο και να γνωρίσουν οι άνθρωποι την αλήθεια και να σωθούν (Α Τιμ 2)

Ματθ 5:13 Σεις είσθε το άλας της γής· εάν δε το άλας διαφθαρή, με τι θέλει αλατισθή; εις ουδέν πλέον χρησιμεύει ειμή να ριφθή έξω και να καταπατήται υπό των ανθρώπων.

Η παράκλειση του προφήτου Ιερεμία

Η παράκλειση του προφήτου Ιερεμία

Ιερ 10:24 Κύριε, παίδευσόν με, πλην εν κρίσει· μη εν τω θυμώ σου, διά να μη με συντελέσης.

Ο Ιερεμίας, ο προφήτης που ο Κύριος ο Θεός τον έχρισε από βρέφος (Ιερ α:5) , έζησε και εργάσθηκε το έργο του Κυρίου σε μια εποχή που ο λαός του Ισραήλ ήταν σε αποστασία. Ο Κύριος για πολλά χρόνια πριν τους προειδοποιούσε για την επερχομένη κρίση και οργή του αλλά αυτοί δεν έδωσαν σημασία μάλιστα τους προφήτες που έστελνε ο Κύριος τους θανατώνανε. Έτσι ήρθε η ώρα της κρίσης, την οποία εξήγγειλε πάλι ο Κύριος διά του Ιερεμία που όμως την έζησε και ο ιδιος  . Στο εδάφιο αυτό όμως παρόλο που αυτός ήταν κάτω από την κάλυψη του Θεού, προσεύχεται για τον λαό του Ισραήλ βάζοντας στην θέση του τον εαυτό του. Ένα ωραίο παράδειγμα για κάθε Χριστιανό σήμερα να προσευχομαστε ταπεινά για κάθε άνθρωπο, διότι είναι θέλημα του Θεού να σωθεί κάθε άνθρωπος. Η σωτηρία δόθηκε δωρεάν διά της μοναδικής θυσίας του Κυρίου Ιησού Χριστού σε όποιον πιστεύει σε αυτήν

Η ασέβεια οδηγεί στην καταστροφή ενώ η ευσέβεια στην απόλαυση της αιωνίου ζωής

Η ασέβεια οδηγεί στην καταστροφή ενώ η ευσέβεια στην απόλαυση της αιωνίου ζωής
2Πετρ 3:7 οι δε σημερινοί ουρανοί και η γη διά του αυτού λόγου είναι αποτεταμιευμένοι, φυλαττόμενοι διά το πυρ εις την ημέραν της κρίσεως και της απωλείας των ασεβών ανθρώπων...13 Κατά δε την υπόσχεσιν αυτού νέους ουρανούς και νέαν γην προσμένομεν, εν οις δικαιοσύνη κατοικεί.

Ένα σημαντικό αίτημα Ψαλμ 43:3

Ένα σημαντικό αίτημα Ψαλμ 43:3

Ψαλμ 43:3 Εξαπόστειλον το φως σου και την αλήθειάν σου· αυτά ας με οδηγώσιν· ας με φέρωσιν εις το όρος της αγιότητός σου και εις τα σκηνώματά σου.

Τα  λόγια αυτά ας είναι πάντοτε στην καθημερινή προσευχή μας. Μέρος ενός πολύ όμορφου ψαλμού που εκφράζει την καθημερινή αγωνία και τον αγώνα που δίνει η ψυχή του ανθρώπου που εμπιστεύεται τον Κύριο Θεό για να μπορεί να είναι στο τέλος νικητής και να απολαύσει την Αιώνια παρηγοριά που του δίνει ο Θεός διά Ιησού Χριστού, την Αιώνια ζωή στην παρουσία Του.


Άξιος θαυμασμού και εύλογιας ο Θεός

Άξιος θαυμασμού και εύλογιας ο Θεός

Ψαλμ 104:1 Ευλόγει, η ψυχή μου, τον Κύριον. Κύριε Θεέ μου, εμεγαλύνθης σφόδρα· τιμήν και μεγαλοπρέπειαν είσαι ενδεδυμένος·
ο περιτυλιττόμενος το φως ως ιμάτιον, ο εκτείνων τον ουρανόν ως καταπέτασμα·
Άξιος πράγματι είναι Κύριος ο Θεός, να θαυμάζεται και να ευλογείται από τον άνθρωπο που είναι το δημιούργημα των χεριών του. Τον έπλασε κατά εικόνα και ομοίωση Του. Είχε δε ετοιμάσει πριν την πλάση του ανθρώπου ακόμη και πριν την δημιουργία όλου του κόσμου το σχέδιο της σωτηρίας του καθώς προείδε την πτώση του ανθρώπου. Το σχέδιο αυτό αποκαλύφθηκε και εκπληρώθηκε στο πρόσωπο του Ιησού Χριστού, του μονογενούς Υιού Του. Μας το παρουσιάζει βέβαια η Αγία Γραφή και ιδιαίτερα η Καινή Διαθήκη με την αποκάλυψη του Αγίου Πνεύματος σε όποιον θέλει ειλικρινά να γνωρίσει αυτό το θαυμαστό σχέδιο της σωτηρίας του ανθρώπου που η ολοκλήρωση του είναι η Αιώνιος Ζωή, Αλληλούια


Ένας νέος άνθρωπος, όπως τον θέλει ο Θεός

Ένας νέος άνθρωπος, όπως τον θέλει ο Θεός


Ησαΐας 40:3 Φωνή βοώντος εν τη ερήμω, Ετοιμάσατε την οδόν του Κυρίου. ευθείας κάμετε εν τη ερήμω τας τρίβους του Θεού ημών. Πάσα φάραγξ θέλει υψωθή και παν όρος και βουνός θέλει ταπεινωθή· και τα σκολιά θέλουσι γείνει ευθέα· και οι τραχείς τόποι ομαλοί·

Ο ερχομός του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού στην ζωή του ανθρώπου αλλάζει τα πάντα στον χαρακτήρα του, στην καρδιά του, στο πνεύμα του. Γίνεται νέος άνθρωπος, αναγεννημένος διά του λόγου και του Αγίου Πνεύματος. Τίποτα δεν κάνει δηλαδή ο άνθρωπος για να αλλάξει; ολα ο Θεός θα τα κάνει; Ο άνθρωπος απλά πρέπει να δεχθεί με απλότητα το κάλεσμα του Θεού διά Ιησού Χριστού, να πιστέψει και τα άλλα είναι του Κυρίου στην ζωή του. Αφού τον αναγεννήσει ο Θεός, θα τον ακολουθεί πίστα μένοντας στον λόγο Του πάντα με την χάρη του Κυρίου Ιησού Χριστού. Και το μένοντας σημαίνει παραδοχή και εκτέλεση του λόγου Του. 

Ο Ευλαβής Ιησούς, παράδειγμα για όλους

Ο Ευλαβής Ιησούς, παράδειγμα για όλους

Εβρ 5:7 Όστις εν ταις ημέραις της σαρκός αυτού, αφού μετά κραυγής δυνατής και δακρύων προσέφερε δεήσεις και ικεσίας προς τον δυνάμενον να σώζη αυτόν εκ του θανάτου, και εισηκούσθη διά την ευλάβειαν αυτού,

Τον ευχαριστούμε γιατί υπέφερε αυτός για να μην απωλεσθούμε εμείς λόγω των αμαρτιών μας. Η ζωή Του εδώ στην γη ως άνθρωπος είναι το τέλειο παράδειγμα - πρότυπο που ακολούθησαν όλοι οι άγιοι Του και σήμερα και εμείς καλούμαστε να ακολουθήσουμε.
Το Ευαγγέλιο είναι η ζωή Του, η διδασκαλία Του και όσα χρειάζεται να γνωρίσουμε για να λάβουμε την Αιώνια ζωή!. Πάρε και εσύ το Ευαγγέλιο του Ιησού Χριστού που είναι δύναμη Θεού προς σωτηρία για κάθε ένα που θα το πιστεύει.


Ειρήνη Ομοφροσύνη Αγάπη για τα παιδιά του Θεού

Ειρήνη Ομοφροσύνη Αγάπη για τα παιδιά του Θεού

2 Κορ 13:11 Λοιπόν, αδελφοί, χαίρετε, τελειοποιείσθε, παραμυθείσθε, φρονείτε το αυτό, ειρηνεύετε· και ο Θεός της αγάπης και της ειρήνης θέλει είσθαι μεθ' υμών.

Ο Θεός μας άφησε οδηγό τον λόγο Του για να έχουμε μια αληθινά όμορφη, ευλογημένη ζωή εδώ στην γη και ακόμη περισσότερο Αιώνια ζωή. Όλα αυτά αν δεχθούμε και εφαρμόζουμε τον λόγο Του με την χάρη Του πάντοτε. Αυτή η χάρη Του φανερώθηκε διά του Ιησού Χριστού με την θυσία του για τις αμαρτίες μας και την Ανάσταση Του διά την δικαίωση μας. Προσφέρεται δε διά του Αγίου Πνεύματος σε κάθε αναγεννημένο παιδί του Θεού. 

Ο Κύριος συντηρεί τα παιδιά Του

Ο Κύριος συντηρεί τα παιδιά Του


Λουκά 12:27 Παρατηρήσατε τα κρίνα πως αυξάνουσι· δεν κοπιάζουσιν ουδέ κλώθουσι· σας λέγω όμως, ουδέ ο Σολομών εν πάση τη δόξη αυτού ενεδύθη ως εν τούτων.

Ο Θεός φροντίζει για όλη την κτίση πόσο μάλλον για τον άνθρωπο που τον έπλασε με τα ίδια Του τα χέρια και για τον οποίον πρόσφερε τον μονογενή Υιό Του, το Ιησού Χριστό να πεθάνει για τις αμαρτίες μας ώστε να έχουμε πιστεύοντας σε Αυτόν Αιώνια Ζωή. Και τι ζητά από εμάς ο λόγος Του; Ας προσέξουμε το παρακάτω :

Λουκ 12:29 Και σεις μη ζητείτε τι να φάγητε ή τι να πίητε, και μη ήσθε μετέωροι· διότι ταύτα πάντα ζητούσι τα έθνη του κόσμου· υμών δε ο Πατήρ εξεύρει ότι έχετε χρείαν τούτων· πλην ζητείτε την βασιλείαν του Θεού, και ταύτα πάντα θέλουσι σας προστεθή.Θαυμάσια και αξεπέραστη σ Σοφία του Θεού

Θαυμάσια και αξεπέραστη σ Σοφία του Θεού


Ρωμ 11:33 Ω βάθος πλούτου και σοφίας και γνώσεως Θεού. Πόσον ανεξερεύνητοι είναι αι κρίσεις αυτού και ανεξιχνίαστοι αι οδοί αυτού. Διότι τις εγνώρισε τον νούν του Κυρίου; ή τις έγεινε σύμβουλος αυτού; ή τις έδωκε τι πρώτος εις αυτόν, διά να γείνη εις αυτόν ανταπόδοσις;

Πράγματι πως να μην αναφωνήσεις αυτά τα λόγια όταν πλησιάσεις κοντά στον Θεό διά του Ιησού Χριστού και αφήσεις το Άγιο Πνεύμα να σου τον αποκαλύψει. Όσο περισσότερο ο άνθρωπος ταπεινώνεται μπροστά στον Κύριο και εμβαθύνει στον λόγο Του τον Άγιο με την προσευχή και την μελέτη του, τόσο περισσότερο καταλαβαίνει ότι ολη η σοφία του κόσμου είναι μια μωρία μπροστά στο έξοχο της γνώσης του Θεού. Και ότι μόνο Αυτός έχει την τέλεια σοφία ώστε να τον συμβουλεύει στην ζωή για να έχει την τέλεια επιτυχία που είναι να εισέλθει πλούσια στην Βασιλεία των Ουρανών

Ζήτα το έλεος του Θεού να σε προστατεύει από πονηρούς ανθρώπους

Ζήτα το έλεος του Θεού να σε προστατεύει από πονηρούς ανθρώπους

Ψαλμός 140:4

Φύλαξόν με, Κύριε, από χειρών ασεβούς· λύτρωσόν με από ανθρώπου αδίκου· οίτινες εμηχανεύθησαν να υποσκελίσωσι τα διαβήματά μου.

Αυτή η προσευχή του Δαβίδ είναι και για κάθε άνθρωπο που πιστεύει ή θέλει να δοκιμάσει την αγάπη του Θεού με ειλικρινή καρδιά.

Πράγματι, έχουμε ανάγκη του ελέους του Θεού διά Ιησού Χριστού καθημερινά.


Ψαλμός 124:2

αν δεν ήτο ο Κύριος μεθ' ημών, ότε εσηκώθησαν άνθρωποι εφ' ημάς, ζώντας ήθελον μας καταπίει τότε, ενώ ο θυμός αυτών εφλέγετο εναντίον ημών

Ανάπαυση μόνο στον Κύριο

Ανάπαυση μόνο στον Κύριο

Καλόν είναι και να ελπίζη τις και να εφησυχάζη εις την σωτηρίαν του Κυρίου.

Σήμερα όλη η ανθρωπότητα βρίσκεται σε μεγάλη ταραχή και οι άνθρωποι διακατέχονται από ανασφάλεια και  μεγάλο άγχος και φόβο για τα επερχόμενα δεινά . Ο Θεός όμως είναι καταφύγιο αληθινό μέσω του Ιησού Χριστού που οποίος τον δεχθεί λαμβάνει σωτηρία και αιώνια ζωή . Φεύγει ο φόβος του θανάτου διότι ο Ιησούς Χριστός τον νίκησε με την Ανάσταση Του μετά τον σταυρικό θάνατο Του.

Ο Χριστός ήρθε στον κόσμο αυτόν όχι για τους δίκαιους αλλά για τους αμαρτωλούς και τους έχοντας ανάγκη θεραπείας και ελευθερίας απο τα πάθη και τις κακές επιθυμίες . Όσοι τον δέχθηκαν και τον δέχονται και σήμερα βρίσκουν πραγματική ανάπαυση που κανείς άλλος δεν μπορεί να τους προσφέρει.

Το Αγιο Πνεύμα στο βιβλίο του προφήτη Ησαΐα κεφ 30:15 φωνάζει :

Εν τη επιστροφή και αναπαύσει θέλετε σωθή· εν τη ησυχία και πεποιθήσει θέλει είσθαι η δύναμίς σας· αλλά δεν ηθελήσατε·

Εσυ θέλεις; Ο Χριστος σε καλεί

Ας αγρυπνήσουμε στις προσευχές και στην έμπρακτη αγάπη προς αλλήλους

Ας αγρυπνήσουμε στις προσευχές και στην έμπρακτη αγάπη προς αλλήλους

Α Πέτρου δ:7

Πάντων δε το τέλος επλησίασε. Φρονίμως λοιπόν διάγετε και αγρυπνείτε εις τας προσευχάς· προ πάντων δε έχετε ένθερμον την εις αλλήλους αγάπην, διότι η αγάπη θέλει καλύψει πλήθος αμαρτιών·


Αρχή της Δικαιοσύνης είναι ο ίδιος ο Θεός

Αρχή της Δικαιοσύνης είναι ο ίδιος ο Θεός

Ψαλμός  89:14 Η δικαιοσύνη και η κρίσις είναι η βάσις του θρόνου σου· το έλεος και η αλήθεια θέλουσι προπορεύεσθαι έμπροσθεν του προσώπου σου.

Αν ψάχνουμε για δικαιοσύνη και ορθή κρίση ,τότε ας πλησιάσουμε τον Θεό, είναι ο μόνος δίκαιος και άξιος  να διδάξει την αληθινή δικαιοσύνη που όταν ο άνθρωπος την ακολουθήσει θα βρει ανάπαυση και αιώνια ζωή . Πολλές φορές βλέποντας γύρω μας την αδικία που υπάρχει ακόμη και σε εμάς τους ίδιους μπορεί να νιώσουμε απογοήτευση ιδιαίτερα,  αν δεν έχουμε γνωρίσει τον λόγο του Θεού που μας εξηγεί ότι μόνο κοντά σε Αυτόν,  τον αληθινά Δίκαιο , μπορούμε να γνωρίσουμε και να χορτάσει η ψυχή μας την αληθινή δικαιοσύνη.

Ματθ 5:6 Μακάριοι οι πεινώντες και διψώντες την δικαιοσύνην, διότι αυτοί θέλουσι χορτασθή.

Η δικαιοσύνη του Θεού φάνηκε ολοκληρωμένα στο πρόσωπο του Υιού Του,  Ιησού Χριστού. Αυτός ο αληθινό Θεός και η ζωή η Αιώνιος, ενσαρκώθηκε και περπάτησε στην γη αυτή χωρίς να πέσει σε καμία αμαρτία διδάσκονται την οδό της Σωτηρίας του ανθρώπου. Όμως παραδόθηκε προς σταυρικό θάνατο χωρίς να αντισταθεί, για να πληρώσει με την ψυχή του την αμαρτία όλου του κόσμου. Έτσι δίνεται το δικαίωμα δωρεάν σε κάθε ένα που θα πιστέψει στην προσφορά αυτή του Θεού, να απαλλάσσεται από την αιώνια καταδίκη λόγω της αμαρτίας του και να λαμβάνει Αιώνα ζωή.  Αυτή είναι η δικαιοσύνη του Θεού η οποία όμως είναι γεμάτη από έλεος και αλήθεια για τον αμαρτωλό άνθρωπο. Αν όμως ο άνθρωπος δεν πιστέψει  στη θυσία αυτή και στον λόγο του Ιησού Χριστού τότε τον περιμένει η αιώνια καταδίκη  στην τελική κρίση. Αποκ 20:12-15

Στην Αγία Γραφή και ιδιαίτερα στην Καινή Διαθήκη , μπορούμε να διαβάσουμε και να γνωρίσουμε αυτή την Σωτήρια οδό που κήρυξε ο Ιησούς Χριστός. Ας πάμε μπροστά στον θρόνο του Θεού δια του Ιησού με ταπείνωση και ειλικρίνεια να ζητήσουμε να μας αποκαλύψει αυτή την θαυμάσια σωτήρια δικαιοσύνη Του.

Ο Κύριος θα στείλει κόρακες να σε τρέφουν στην ανάγκη σου αν μένεις πιστός

Ο Κύριος θα στείλει κόρακες να σε τρέφουν στην ανάγκη σου αν μένεις πιστός

Α Βασ. 7:4... και θέλεις πίνει εκ του χειμάρρου· προσέταξα δε τους κόρακας να σε τρέφωσιν εκεί.

Ο προφήτης Ηλίας εμπιστεύθηκε κατά πάντα τον λόγο του Κυρίου, είχε μια θαυμάσια επικοινωνία μαζί Του και γεύθηκε την δικαιοσύνη του Θεού στην ζωή του. Ο Θεός τον χρησιμοποίησε για να επιστρέψει τον λαό του Ισραήλ από την ειδωλολατρεία με θαυμαστό τρόπο.

Ο Κύριος τον έστειλε να επιβίωσει τον πρώτο καιρό της ανομβρίας που θα διαρκούσε 3 χρόνια και 6 μήνες (Ιάκ 5:17)  σε έναν χείμαρο από όπου θα έπινε νερό και θα τον έτρεφαν κόρακες που τους είχε προστάξει Αυτός.

Ειναι θαυμαστό οτι ο Θεός μπορεί να δώσει λύσεις στα ζητήματα μας απο εκεί που δεν το περιμένουμε . Ας θυμηθούμε και τα λόγια του Κυρίου μας Ιησού Χριστού που είπε : 

Παρατηρήσατε τους κόρακας, ότι δεν σπείρουσιν ουδέ θερίζουσιν, οίτινες δεν έχουσι ταμείον ουδέ αποθήκην, και ο Θεός τρέφει αυτούς· πόσω μάλλον σεις διαφέρετε των πτηνών. Λουκ 12:24

Ας πλησιάσουμε στον ΘΕΟ δια του Ιησού Χιστού και να τον αφήσουμε να γίνει ο ποιμένας μας ώστε να μας διαφυλάξει και σε αυτήν την πρόσκαιρη ζωή αλλά και στην Αιώνια ζωή που χαρίζει δωρεάν σε κάθε άνθρωπο πο μετανοεί και τον ακολουθεί .


Ποιός είναι ο πραγματικός πλούτος;

Ποιός είναι ο πραγματικός πλούτος;

Ψαλμός 34:9-10 Φοβήθητε τον Κύριον, οι άγιοι αυτού· διότι δεν υπάρχει στέρησις εις τους φοβουμένους αυτόν.

Οι πλούσιοι πτωχεύουσι και πεινώσιν· αλλ' οι εκζητούντες τον Κύριον δεν στερούνται ουδενός αγαθού.

 Σύμφωνα με την Αγία Γραφή, πλούσιος είναι ο φοβούμενος και υπακούων στον λόγο του Θεού.

Και στην γη αυτή έχουν Κύριο που τους προμηθεύει ότι έχουν πραγματικά ανάγκη αλλά πολύ περισσότερο έχουν θησαυρό στην Βασιλεία των Ουρανών. Αυτός ο θησαυρός δεν θα χαθεί ποτέ και θα τον απολαυάνει  ο πιστός Χριστιανός αιώνια. Ο επίγειος όμως γρήγορα θα χαθεί. Ματθ. 6:19-20.   Ιωαν 6:27

Έλεος και αλήθεια να χαρακτηρίζουν τον Χριστιανό

Έλεος και αλήθεια να χαρακτηρίζουν τον Χριστιανό

Ελεος και αλήθεια ας μη σε εγκαταλίπωσι· δέσον αυτάς περί τον τράχηλόν σου· εγχάραξον αυτάς επί την πλάκα της καρδίας σου· ούτω θέλεις ευρεί χάριν και εύνοιαν ενώπιον Θεού και ανθρώπων. Παρ 3:3

Το Ελεος είναι η εκδήλωση της αγάπης ακόμη και στον εχθρό. Ο Κύριος μας δίδαξε την αγάπη όχι μόνο στους φίλους αλλά και στους εχθρούς. (Ματθ 5:43-47., Ρωμ:12:20)

Η Αλήθεια είναι ο ίδιος ο Κύριος Ιησούς Χριστός (Ιωαν 4:6), έχουμε την αλήθεια όταν έχουμε τον λόγο του Χριστού οδηγό μέσα στην ζωή μας. Αυτή η αλήθεια ελευθερώνει τον άνθρωπο από δύσκολες καταστάσεις αλλά και από πάθη αμαρτίας (Ιωαν 8:31-32)

Ζήλος για την αύξηση του έργου του Θεού Ζαχαρίας 10:1

Ζήλος για την αύξηση του έργου του Θεού Ζαχαρίας 10:1

ΖΗΤΕΙΤΕ ΠΑΡΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΥΕΤΟΝ ΕΝ ΤΩ ΚΑΙΡΩ ΤΗΣ ΟΨΙΜΟΥ ΒΡΟΧΗΣ ΚΑΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΚΑΜΕΙ ΑΣΤΡΑΠΑΣ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΔΩΣΕΙ ΕΙΣ ΑΥΤΟΥΣ ΒΡΟΧΑΣ ΟΜΒΡΟΥ ΕΙΣ ΕΚΑΣΤΟΝ ΒΟΤΑΝΗΝ ΕΝ ΤΩ ΑΓΡΩ. Ζαχ 10.1 .


Ζούμε στην εποχή της όψιμης βροχής που παγκόσμια ξεκίνησε στις αρχές του 20ου αιώνα με την αναζωπύρωση στη Ουαλία το 1904 και στην συνέχεια με την έγχυση του Αγίου Πνεύματος στο Λος Άντζελες αρχικά και ακολούθως απλώθηκε σε όλο τον κόσμο.Δείτε εδώ σχετικά   . Αυτή η αναζωπύρωση ήρθε και στη Ελλάδα,  όπου ο Κύριος αναγέννησε και βάπτισε χιλιάδες πιστούς ιδιαίτερα μετά τον 2nd παγκόσμιο πόλεμο που άφησε πολύ μεγάλες πληγές και στην χώρα .

Σήμερα το έργο του Κυρίου δεν έχει την δυναμική που είχε και πρέπει όλοι μας να επανεξετάσουμει την πορεία μας , να επιστρέψουμε με ολη μας την καρδιά στον Σωτηρα μας και να ζητήσουμε να οδηγήσει σε αναζωπύρωση τον λαό Του και να ευλόγησε την πολύπαθη Ελλάδα μας.  Ο καιρός πλησίασε,  Κύριε Ιησού Χριστέ,  σώσε την Ελλάδα μας.

Αμήν 

Που προσκαλεί ο Θεός τον άνθρωπο; Πολίτες του Ουρανού

Που προσκαλεί ο Θεός τον άνθρωπο;  Πολίτες του Ουρανού

.... αλλά προσήλθετε εις όρος Σιών και εις πόλιν Θεού ζώντος, την επουράνιον Ιερουσαλήμ, και εις μυριάδας αγγέλων, εις πανήγυριν και εκκλησίαν πρωτοτόκων καταγεγραμμένων εν τοις ουρανοίς, και εις Θεόν κριτήν πάντων, και εις πνεύματα δικαίων οίτινες έλαβον την τελειότητα Εβρ 12:22

Μία αληθινή όραση για το μέλλον του πιστού Χριστιανού που μπορεί να του δίνει κουράγιο και να συντηρεί την ελπίδα, ότι ο Σωτήρας του, έχει ένα θαυμάσιο μέλλον για αυτόν.

Ο Χριστιανός εχει μια ουράνια κλίση για να ζήσει σε μια νέα πολιτεία που δεν εχει φθορά , δεν γνωρίζει τον θάνατο αλλα ειναι αιώνια και Βασιλέας σε αυτήν ειναι ο ίδιος ο Θεός που έπλασε όλα τα ορατά και τα αόρατα . 

Όταν ο Χριστός αναγεννά τον άνθρωπο με τον λόγο Του και το Αγιο Πνεύμα ,γράφει και το όνομα του στον ουρανό  Λουκά 10:20 και απο εκείνη την στιγμή είναι πολίτης του ουρανού και οικείος του ΘΕΟΥ ως παιδί του πλέον 'Ελπισε επί τον Θεόν

'Ελπισε επί τον Θεόν

ΔΙΑ ΤΙ ΕΙΣΑΙ ΠΕΡΙΛΥΠΟΣ ΨΥΧΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΔΙΑ ΤΙ ΤΑΡΑΤΤΕΣΑΙ ΕΝΤΟΣ ΜΟΥ ΕΛΠΙΣΟΝ ΕΠΙ ΤΟΝ ΘΕΟΝ ΕΠΕΙΔΗ ΕΤΙ ΘΕΛΩ ΥΜΝΕΙ ΑΥΤΟΝ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟΝ ΑΥΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΩΤΗΡΙΑ
Ψαλμός 42:5

Ο άνθρωπος καθημερινά συναντά πολλές δυσκολίες και πολλές φορές η ψυχή του αποκάμει. Ο λόγος του Θεού μας συστήνει να εμπιστευόμαστε και να ελπίζουμε στον Κύριο Ιησού Χριστό που είναι ο Αληθινός Θεός και η Αιώνιος Ζωή! (Α' Ιωάννου 5:20) .

Ο ίδιος ο Κύριος Ιησούς Χριστός είπε στους μαθητές του
ΑΣ ΜΗ ΤΑΡΑΤΤΗΤΑΙ Η ΚΑΡΔΙΑ ΣΑΣ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΕΙΣ ΤΟΝ ΘΕΟΝ ΚΑΙ ΕΙΣ ΕΜΕ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ (Ιωάννη 14)
Ευχόμαστε όλοι οι άνθρωποι να πιστεύσουν στον Σωτήρα Ιησού Χριστό , τον απεσταλμένο του Πατέρα Θεού για να αποκτήσουν ειρήνη, ανάπαυση και σωτηρία. Τότε ο κόσμος αληθινά θα είναι πολύ διαφορετικός.

Φως από τον Χριστόν μας στην ουράνια πατρίδα μας

Φως από τον Χριστόν μας στην ουράνια πατρίδα μας

Και η πόλις δεν έχει χρείαν του ηλίου ουδέ της σελήνης, διά να φέγγωσιν εν αυτή· διότι η δόξα του Θεού εφώτισεν αυτήν, και ο λύχνος αυτής είναι το Αρνίον.
Αποκ 21:23

Νύχτα δεν θα υπάρχει στην πόλη των εορτών (Ησαϊας 33:20) , στον ουρανό καθώς δεν θα υπάρχει και ήλιος που θα ανατέλλει και θα δύει. Το φως θα έρχεται από αυτόν που πέθανε για τις αμαρτίες μας και αναστήθηκε για να δικαιωθούμε και τώρα ζει εις τους αιώνες και σε λίγο θα έρθει να πάρει την εκκλησία Του για να είναι πάντοτε μαζί του στον ουρανό!

Δεν υπάρχει δύναμη που να μπορεί να χωρίσει το παιδί του Θεού από την αγάπη του Θεού

Δεν υπάρχει δύναμη που να μπορεί να χωρίσει το παιδί του Θεού από την αγάπη του Θεού

Rωμ 8:35 Τις θέλει μας χωρίσει από της αγάπης του Χριστού; θλίψις ή στενοχωρία ή διωγμός ή πείνα ή γυμνότης ή κίνδυνος ή μάχαιρα;
Καθώς είναι γεγραμμένον, Ότι ένεκα σου θανατούμεθα όλην την ημέραν. Ελογίσθημεν ως πρόβατα σφαγής.
Αλλ' εις πάντα ταύτα υπερνικώμεν διά του αγαπήσαντος ημάς..

Όταν ο άνθρωπος ταπεινωνεται κάτω από το χέρι του Θεού, τότε ο Θεός διά Ιησού Χριστού αναλαμβάνει κάθε του ζήτημα.

Μακάριος ο άνθρωπος που ο Θεός παιδεύει και διδάσκει . ΨAΛ 94:12

Μακάριος ο άνθρωπος που ο Θεός παιδεύει και διδάσκει . ΨAΛ 94:12

 MAKAPIOΣ O ANΘPΩΠOΣ, TON OΠOION ΣΩΦPONIZEIΣ, KYPIE, KAI ΔIA TOY NOMOY ΣOY ΔIΔAΣKEIΣ AYTON· ΔIA NA ANAΠAYHΣ AYTON AΠO TΩN HMEPΩN THΣ ΣYMΦOPAΣ, EΩΣOY ΣKAΦΘH ΛAKKOΣ EIΣ TON AΣEBH. Ψαλμός 94:12

Ο Κύριος μας με την διδασκαλία και την παιδεία Του μας σοφίζει, μας κάνει ειρηνικούς και δίκαιους ώστε να μην έχουμε την κατάληξη των ασεβών αλλά το αντίθετο να απολαύσουμε την Αιώνια ανάπαυση . Αυτό λέει  και στην Καινή Διαθήκη :

Πάσα δε παιδεία προς μεν το παρόν δεν φαίνεται ότι είναι πρόξενος χαράς, αλλά λύπης, ύστερον όμως αποδίδει εις τους γυμνασθέντας δι' αυτής καρπόν ειρηνικόν δικαιοσύνης.  Εβραίους 12

Τον ευχαριστούμε. Αμην

Οι ταπεινοί, απλοί θα είναι οι κληρονόμοι της Βασιλείας του Θεού

Οι ταπεινοί, απλοί θα είναι οι κληρονόμοι της Βασιλείας του Θεού

Σημαντική η δήλωση αυτή του διδασκάλου μας και Σωτήρος Ιησού Χριστού, μέρος των μακαρισμών που είπε στην επί του όρους ομιλία Κατά Ματθαίον ε:3.

Βρίσκεται και πάλι ο λόγος του Θεού σε πλήρη αντίθεση με το κοσμικό φρόνημα. Αυτό , το κοσμικό φρόνημα, συστήνει στον άνθρωπο την αλαζονεία του βίου, την υπερηφάνεια ,την έπαρση ,την φιλαυτία, στην αδιαλλαξία  (2 Τιμοθ 3 ) και με όλα αυτά οδηγεί την ανθρωπότητα σε μίση, φθόνους , μάχες και πολέμους και σε κάθε είδους ακαταστασία.

Η άνωθεν σοφία

Η άνωθεν σοφία


Ιακ 3:17 Η άνωθεν όμως σοφία πρώτον μεν είναι καθαρά, έπειτα ειρηνική, επιεικής, ευπειθής, πλήρης ελέους και καλών καρπών, αμερόληπτος και ανυπόκριτος. 

Αλήθεια πόσο συχνά συναντούμε σήμερα αυτή την σοφία  ανάμεσα στους ανθρώπους; Η σοφία αυτή είναι άνωθεν από του Πατέρα των φώτων, τον αιώνιο Θεό στον οποίον είναι η αιώνια δόξα. Αν αυτή την σοφία την είχε ο άνθρωπος, σήμερα θα ζούσαμε ένα επίγειο (προσωρινό βέβαια ) παράδεισο. Δεν θα είχαμε πολέμους και θα απολαμβάναμε πραγματική ειρήνη, δικαιοσύνη και ασφάλεια και στο τέλος Αιώνια ζωή .  Τι φταίει; Η απομάκρυνση μας από τον αληθινό Θεό που ακούει στο όνομα Ιησούς Χριστός. Η άρνηση της μοναδικής προσφοράς του Θεού στον άνθρωπο για την σωτηρία του που εκφράστηκε μέσω της σταύρωσης του Υιού αυτού Ιησού Χριστού.  Ώρα να επιστρέψουμε λοιπόν στον Θεό, να μετανοήσουμε και να πιστεύσουμε στο Ευαγγέλιο Του.

Αληθώς, αληθώς σας λέγω ότι ο ακούων τον λόγον μου και πιστεύων εις τον πέμψαντά με έχει ζωήν αιώνιον, και εις κρίσιν δεν έρχεται, αλλά μετέβη εκ του θανάτου εις την ζωήν. Ιωαν ε'24 

Εκλεκτοί του Θεού

Εκλεκτοί του Θεού

Μπορεί να μην είσαι ένας διάσημος , οι άνθρωποι να μην σε υπολογίζουν, να νιώθεις ότι σε αυτή την ζωή έχεις αποτύχει. Πρέπει όμως να ξέρεις ότι Αυτός που έκανε γη και ουρανό, Ο Θεός και πατέρας του Ιησού Χριστού, σε αγαπά, νοιάζεται για σένα και θέλει να σε κάνει εκλεκτό Του, μέσω της δικής σου πίστης στην θυσία Του Υιού Του Ιησού Χριστού. Και αν είσαι εκλεκτός Του τότε έχεις την χάρη να έχεις Αιώνια Ζωή και είσαι και συγκληρονόμος του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού.

Ελα σήμερα λοιπόν στον Χριστό, προσευχήσου σε Αυτόν και πες του ότι θέλεις να τον γνωρίσεις, θα σε βοηθήσει , πάρε το Ευαγγέλιο Του και ακολούθησε το.

Η πίστη του Ιώβ, παράδειγμα για μίμηση

Η πίστη του Ιώβ, παράδειγμα για μίμηση

Ιωβ 19:25 Διότι εξεύρω ότι ζη ο Λυτρωτής μου, και θέλει εγερθή εν τοις εσχάτοις καιροίς επί της γής· και αφού μετά το δέρμα μου το σώμα τούτο φθαρή, πάλιν με την σάρκα μου θέλω ιδή τον Θεόν·

Είναι πραγματικά άξιο θαυμασμού αλλά κυρίως μίμησης, η στάση αυτή του Ιώβ Παρόλη την μεγάλη ταλαιπωρία που πέρασε δεν έχασε την πίστη του  στον Θεό. Τέλειος δεν ήταν αλλά ο ίδιος ο Κύριος σύστησε την δικαιοσύνη του.(Ιεζεκιήλ 14:14)

Το Ουράνιο Τόξο - Η συνθήκη του Θεού

Το Ουράνιο Τόξο - Η συνθήκη του Θεού

Ο Θεός μέσα στην δικαιοκρισία του έχει πάντοτε έλεος και τέλειο σχέδιο για την σωτηρία του ανθρώπου. Τα έσχατα χρόνια ο Θεός φανέρωσε απόλυτα το σχέδιο Του για την Σωτηρία του ανθρώπου μέσω του Υιού Του Ιησού Χριστού.

Τότε η αμαρτία είχε κατακλύσει την ανθρωπότητα και διέφθειρε τη γή  (δες  εδώ) . Ο Θεός αποφάσισε να καταστρέψει την αμαρτωλή ανθρωπότητα δια του κατακλυσμού έχοντας όμως μέσα στην σοφία του και μακροθυμία Του δώσει μια περίοδο 120 ετών όπου έστειλε τον Νώε , κήρυκα της δικαιοσύνης να ετοιμάσει την κιβωτό μέσω της οποίας θα σωζόταν όσοι ακούγανε στο κήρυγμα του. Τελικώς σώθηκαν 8 ψυχές.

Τώρα ο Θεός δια του Ιησού Χριστού και των αγίων αποστόλων Του, μας προειδοποιεί για την επερχόμενη κρίση του Θεού στην γή και μας καλεί για μετάνοια για να σωθούμε και να λάβουμε Αιώνια Ζωή. Ο σωτήρας σήμερα δεν είναι ο Νώε, αλλά ο Ιησούς Χριστός, ο Υιός του Θεού του ζώντος δια της μιας και παντοτινής θυσίας Του στον σταυρό του Γολγοθά .
Δες σχετικές παραπομπές της Αγίας Γραφής  Λουκά 17:12,Α' Πέτρου 2:5.. ,και περισσότερα..

Όλη η κτίσις σε αγωνία λόγω της αμαρτίας

Όλη η κτίσις σε αγωνία λόγω της αμαρτίας

Ρωμ 8:19 - 22 Διότι η μεγάλη προσδοκία της κτίσεως προσμένει την φανέρωσιν των υιών του Θεού.....Επειδή εξεύρομεν ότι πάσα η κτίσις συστενάζει και συναγωνιά έως του νύν· και ουχί μόνον αυτή, αλλά και αυτοί οίτινες έχομεν την απαρχήν του Πνεύματος

Όλη η κτίσις έμψυχη και άψυχη βρίσκεται σε μια καθημερινή φθορά και αγωνία λόγω των αποτελεσμάτων που έχει η αμαρτία που κατοικεί στην ανθρωπότητα. Περιμένουν όλα όμως την αποκατάσταση που θα γίνει με τον ένδοξο ερχόμενο του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού μαζί με τον αγιασμένο λαό Του που τον απέκτησε με την μοναδική θυσία Του στον Σταυρό του Γολγοθά.

Μαρτυρία από τον Δαβίδ για την σταύρωση του Χριστού

Μαρτυρία από τον Δαβίδ για την σταύρωση του Χριστού
Ταύροι πολλοί με περιεκύκλωσαν· ταύροι δυνατοί εκ Βασάν με περιεστοίχισαν. Ήνοιξαν επ' εμέ το στόμα αυτών, ως λέων αρπάζων και βρυχόμενος.... Ψαλμος 22:12 

Ο Ιησούς Χριστός πέθανε για τις αμαρτίες μας!

Ο Ιησούς Χριστός πέθανε για τις αμαρτίες μας!

Η αγάπη του Θεού για τον άνθρωπο αποδείχθηκε με την θυσία του Υιού Του πάνω στον Σταυρό του Γολγοθά.

Όλοι μας είμασταν άξιοι θανάτου λόγω της μαρτίας μας, αλλά ο Θεός πρόσφερε τον Υιό του για να πληρώσει την δική μας ποινή με τον θάνατο Του και με την Ανάσταση Του δικαιωθήκαμε και έχουμε Αιώνια Ζωή από την στιγμή που με την καρδιά μας πιστέψουμε στην θυσία αυτή.

Ο Χριστός σε αγαπά και σένα,

ΈΛΑ ΣΤΟΝ ΧΡΙΣΤΌ ΣΗΜΕΡΑ!

Ο θυμός φέρνει μάχες, η μακροθυμία όμως ειρήνη

Ο θυμός φέρνει μάχες, η μακροθυμία όμως ειρήνη
Ο θυμώδης άνθρωπος διεγείρει μάχας· ο δε μακρόθυμος καταπαύει έριδας.
Παροιμίες 15:18
Ο λόγος του Κυρίου μας κάνει σοφούς όταν τον παραδεχόμαστε και τον εκτελούμε με την χάρη του Κυρίου μας Ιησού Χριστού. Έτσι μπορούμε να απολαμβάνουμε όμορφες στιγμές στην ζωή μας διότι θα έχουμε την ευλογία Του και η καρδία μας θα γεμίζει με την Ειρήνη Του, την αγάπη και χαρά Του. Ας αγαπήσουμε τον λόγο Του ώστε να κατοικεί πλούσια μέσα μας και να τον εκτελούμε.
Ιωάννη 6:63 ... οι λόγοι, τους οποίους εγώ λαλώ προς εσάς, πνεύμα είναι και ζωή είναι.

Το παράπονο του Κυρίου

Το παράπονο του Κυρίου
..Και αυτός ο πελαργός εν τω ουρανώ γνωρίζει τους διωρισμένους καιρούς αυτού· και η τρυγών και ο γερανός και η χελιδών φυλάττουσι τον καιρόν της ελεύσεως αυτών· ο δε λαός μου δεν γνωρίζει την κρίσιν του Κυρίο... Ιερεμίας 8:7 (Διαβάστε εδώ) .

Μακροθυμία και πίστη

Μακροθυμία και πίστη
Μακροθυμήσατε λοιπόν, αδελφοί, έως της παρουσίας του Κυρίου. Ιδού, ο γεωργός περιμένει τον πολύτιμον καρπόν της γης και μακροθυμεί δι' αυτόν, εωσού λάβη βροχήν πρώϊμον και όψιμον·
μακροθυμήσατε και σεις, στηρίξατε τας καρδίας σας, διότι η παρουσία του Κυρίου επλησίασε. Ιακώβου 5:7-8
Λουκ 18:7 ο δε Θεός δεν θέλει κάμει την εκδίκησιν των εκλεκτών αυτού των βοώντων προς αυτόν ημέραν και νύκτα, αν και μακροθυμή δι' αυτούς; σας λέγω ότι θέλει κάμει την εκδίκησιν αυτών ταχέως. Πλην ο Υιός του ανθρώπου, όταν έλθη, άρα γε θέλει ευρεί την πίστιν επί της γης;

Αν ο ο Κύριος μακροθυμεί για εμάς πόσο μάλλον εμείς θα πρέπει να μακροθυμούμε και να περιμένουμε τον Κύριον μας Ιησού Χριστό να κάνει έκβαση στις υποθέσεις μας.

Πατήστε εδώ να ακούσετε το κήρυγμα

Μια Ουράνια πρόσκληση

Σας παρακαλώ λοιπόν εγώ ο δέσμιος εν Κυρίω να περιπατήσητε αξίως της προσκλήσεως, καθ' ην προσεκλήθητε,μετά πάσης ταπεινοφροσύνης και πραότητος, μετά μακροθυμίας, υποφέροντες αλλήλους εν αγάπη...Εφεσίους 4(δ'):1 Η συμπεριφορά μας στις οικογένειες μας, στην αδελφότητα , στις εργασίες μας και παντού όπου βρισκόμαστε, πρέπει να φανερώνει το έργο του Θεού μέσα μας και οτι εκτiμούμε την ουράνια πρόσκληση που λάβαμε μέσω της οποίας γiνόμαστε μέτοχοι της Αγιότητας Αυτού και έτσι θα απολαύσουμε την Αιώνια Ζωή. "Όθεν, αδελφοί άγιοι, ουρανίου προσκλήσεως μέτοχοι, κατανοήσατε τον απόστολον και αρχιερέα της ομολογίας ημών τον Ιησούν Χριστόν.." Εβραίους 3(γ')

Θυσία στον αληθινό Θεό!

Θυσία στον αληθινό Θεό!

  Και πας όστις αφήκεν οικίας ή αδελφούς ή αδελφάς ή πατέρα ή μητέρα ή γυναίκα ή τέκνα ή αγρούς ένεκεν του ονόματός μου, εκατονταπλάσια θέλει λάβει και ζωήν αιώνιον θέλει κληρονομήσει

Ματθαίου 19:29
Το παιδί του Θεού, έρχεται κάποια στιγμή που πρέπει να κάνει σημαντικές επιλογές. Ας θυμηθούμε τον Αβραάμ που ο Θεός του ζήτησε να θυσιάσει το παιδί του. Στο τέλος όμως όταν ο Θεός είδε την πίστη του, στην θέση του παιδιού του έδωσε τον αμνό. Ότι θυσιάζουμε για το ον Κύριο, Αυτός είναι Δίκαιος να ανταποδώσει απείρως περισσότερα.
Αμην