Τι λέει η Αγία Γραφή για..

Υποδειγματικοί Κυβερνήτες

Υποδειγματικοί Κυβερνήτες" Και είπα προς αυτούς, Σεις βλέπετε την δυστυχίαν εις την οποίαν είμεθα, πως η Ιερουσαλήμ κείται ηρημωμένη και αι πύλαι αυτής είναι κατηναλωμέναι υπό του πυρός• έλθετε και ας ανοικοδομήσωμεν το τείχος της Ιερουσαλήμ, διά να μη ήμεθα πλέον όνειδος."


Νεεμίας 2:17


Τα λόγια αυτά είπε ο Νεεμίας ο Ιουδαίος στους προκρίτους , ιερείς και λοιπούς άρχοντες των Ιουδαίων στην Ιερουσαλήμ, μετά την νυχτερινή επίσκεψή του στην πόλη. Ήταν σταλμένος από τον βασιλέα Αρταξέρξη (ως οινοχόος τον υπηρετούσε στα Σούσα) να επιβλέψει την ανοικοδόμηση της Ιερουσαλήμ. Η πόλις που ήταν το καύχημα των ιουδαίων, με τον περίλαμπρο ναό του Σολομώντα, τα παλάτια και όλα τα ισχυρά τείχη παραδόθηκε στις φλόγες και στην καταστροφή από τον Ναβουχοδονόσορα και ό λαός της σύρθηκε σε αιχμαλωσία στην Βαβυλώνα. Έτσι εκπληρώθηκαν οι λόγοι όλων των απεσταλμένων προφητών του Κυρίου που προειδοποιούσαν τους Ιουδαίους να μετανοήσουν και να επιστρέψουν στον Κύριο διαφορετικά θα ερχόταν μεγάλη καταστροφή επάνω τους. 'Εκτοτε η πόλις για 70 χρόνια έμενε ανοχύρωτη και ερημωμένη. Μετά τα 70 χρόνια με διάταγμα του βασιλιά Κύρου των Περσών, οι Ιουδαίοι γύρισαν πίσω στην Ιουδαία και στην Ιερουσαλήμ αλλά υπήρχε μεγάλη δυστυχία εκεί καθώς η πόλις ήταν ανοχύρωτη και οι λαοί γύρω της ήταν ισχυροί. Ο λαός ήταν φοβισμένος και οι άρχοντες τους είχαν επαναπαυθεί στην κατάσταση αυτή έχοντας μάλιστα συνεταιρισθεί με τους άρχοντες των λαών που κατοίκησαν στα μέρη τους μετά την μετοικεσία τους στην Βαβυλώνα.

Ο Νεεμίας ήταν ένας άνθρωπος που αγαπούσε τον λαό του, τους Ιουδαίους και καταλάβαινε ότι όσο η πόλις ήταν ατείχιστη θα ήταν πάντοτε εύκολη λεία σε κάθε έναν που θα ήθελε να κυριαρχεί επάνω τους. Είχε εξουσία από τον βασιλιά να κυβερνήσει την Ιερουσαλήμ και τους Ιουδαίους και να ανοικοδομήσει την πόλη και το τείχος της. Ο Νεεμίας εργάσθηκε με αυταπάρνηση για τον λαό του, ακόμη και τον μισθό του δεν ήθελε να τον λαμβάνει για να μην δίνει βάρος στον φτωχό τον λαό του, που μάλιστα πολλοί από αυτούς έγιναν δούλοι είτε σε ξένους είτε στους ίδιους τους Ιουδαίους και μάλιστα από αυτούς τους αδελφούς τους !
Ο λαός τον αγάπησε και τον υπάκουσε και το έργο ολοκληρώθηκε. Η Ιερουσαλήμ απέκτησε πάλι τα τείχη της και μπορούσε στην συνέχεια να ανοικοδομηθεί με ασφάλεια και άφοβα απο τους εχθρούς της.
Εμείς όμως σήμερα ζούμε στην Ελλάδα στο έτος 2010, χιλιάδες χρόνια μετά από τα γεγονότα αυτά που περιγράψαμε προηγούμενα, όμως πόσο μοιάζει η κατάσταση της χώρας μας με την κατάσταση των Ιουδαίων εκείνη την εποχή. Όπως εκείνοι έτσι και εμείς αν και "Χριστιανικό έθνος" και μάλιστα στην συντριπτική πλειοψηφία "ορθόδοξο", έχουμε στρέψει τα μάτια μας από τον αληθινό Θεό, ζούμε μέσα στην αμαρτία, σερνόμενοι πίσω από πάθη και επιθυμίες που μας οδήγησαν στην καταστροφή, τόσο σε προσωπικό επίπεδο όσο και σε οικογενειακό και ακόμη κοινωνικό.

Η νεολαία μας, ένα σημαντικό μέρος από αυτήν ζει μακριά από την γνώση του αληθινού Θεού, από την διδασκαλία του ευαγγελίου του Ιησού Χριστού αλλά μέσα στα ναρκωτικά, στην πορνεία, στην κλεψιά. Οι οικογένειες χωρίζουν, οι εκτρώσεις αυξάνουν , οι ανασφάλεια έχει αυξηθεί παντού και οι χώρα ολόκληρη βρίσκεται δέσμια στα χέρια ξένων πιστωτών που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι πως θα καταληστέψουν τον πλούτο αυτής χώρας (που τόσο ευλογήθηκε από τον Θεό) και να σείρουν τους ανθρώπους της, ως σύγχρονους σκλάβους στα δικά τους συμφέροντα. Η ιστορία επαναλαμβάνεται και δυστυχώς οι άνθρωποι που δεν γνωρίζουν την ιστορία και ιδιαίτερα τον λόγο του Θεού, γίνονται εύκολα θύματα ανθρώπων που μεθοδεύονται την πλάνη. Ποιός θα σώσει λοιπόν την Ελλάδα; τους Έλληνες αλλά και όσους έχουν εγκατασταθεί σε αυτήν την φιλόξενη απο πάντα χώρα; Που είναι ο δρόμος της σωτηρίας; Πρέπει να επιστρέψουμε εις Κύριον τον Θεό μας, να μετανοήσουμε από τον δρόμο της ασωτίας και της απομάκρυνσης από τον αληθινό Θεό και να πιστέψουμε στον Ιησού Χριστό και στο ευαγγέλιο Του. Επίσης χρειαζόμαστε ανθρώπους κυβερνήτες με φόβο Θεού, δίκαιους, αφιλάργυρους που να σέβονται τον αληθινό Θεό και να αγαπάνε τον λαό τους όπως ακριβώς έκανε ο Νεεμίας που τον "'αρτον του κυβερνήτη" τον έδινε υπέρ των φτωχών αδελφών του. Τότε ότι θυσίες και αν χρειασθεί να κάνουμε για το καλό της πατρίδας μας, βλέποντας τέτοιους ανθρώπους να μας κυβερνάνε θα τις κάνουμε με όλη μας την καρδιά ώστε η χώρα μας να βγει από την κατάσταση αυτή. Προσευχόμαστε για τους κυβερνήτες μας, ανεξάρτητα από ποιό κόμμα είναι, θέλουμε να τους δώσει ο Θεός σοφία, όραση, πνεύμα ηγεμονικό να εργασθούν για το καλό του τόπου και να μην φοβούνται κανένα παρά μόνο αυτόν τον Κύριο των δυνάμεων.
Αμην

Ο Χριστός μόνο μπορεί να σώσει την Ελλάδα !

www.EcclesiaOfPerea.org