Τι λέει η Αγία Γραφή για..

Η οικογένεια σε κίνδυνο! Η κοινωνία σε κίνδυνο.

Αγαπητοί μας φίλοι σήμερα η κοινωνία μας πραγματικά βρίσκεται σε μεγάλη κρίση. Δεν είναι η οικονομική κρίση αυτή που είναι η ποιο σημαντική αλλά η ηθική κρίση και καλύτερα να εστιάσουμε περισσότερο στο πρόβλημα, η κρίση βρίσκεται στο κύτταρο της κοινωνίας που είναι η οικογένεια . Τι μας λέει η Αγία Γραφή: «..ότι στις έσχατες ημέρες θάρθουν κακοί καιροί· επειδή, οι άνθρωποι θα είναι φίλαυτοι, φιλάργυροι, αλαζόνες, υπερήφανοι, βλάσφημοι, απειθείς στους γονείς, αχάριστοι, ανόσιοι, άσπλαχνοι, ασυμφιλίωτοι, συκοφάντες, ακρατείς, άγριοι, αφιλάγαθοι, προδότες, προπετείς, τυφλωμένοι από εγωισμό, περισσότερο φιλήδονοι παρά φιλόθεοι..» Β’ Τιμόθεου 3. Είναι μια φωτογραφία προφητική, που έγινε πριν από 2000 χρόνια περίπου των ανθρώπων της εποχής μας, που το Άγιο Πνεύμα φανέρωσε μέσω του Αποστόλου Παύλου. Όπως καταλαβαίνουμε, δεν είναι δυνατόν να υπάρχει ενωμένη και αγαπημένη οικογένεια με τα μέλη της να έχουν τα παραπάνω χαρακτηριστικά στους χαρακτήρες τους. Το αποτέλεσμα είναι να έχουμε οικογένειες που να διαλύονται, παιδιά να μένουν μόνα τους και να παρασύρονται από ανθρώπους κακόβουλους και πονηρούς που τα οδηγούν σε καταστροφή. Αυτό το βλέπουμε σήμερα δυστυχώς καθαρά να συντελείται γύρω μας και θλιβόμαστε και αισθανόμαστε όπως ο Λωτ μέσα στα Σόδωμα και Γόμμορα, καθώς μας φανερώνει ο δια Πνεύματος Αγίου λόγος του Αποστόλου Πέτρου «και ελευθέρωσε τον δίκαιο Λωτ, που καταθλιβόταν από την ακόλαστη διαγωγή των ανόμων· (επειδή, ο δίκαιος, κατοικώντας ανάμεσά τους, με το βλέμμα και με την ακοή βασάνιζε από ημέρα σε ημέρα τη δίκαιη ψυχή [του], εξαιτίας των άνομων έργων [τους])·» Β’ Πέτρου 2:7,8

Τα ερωτήματα μας

Μια υγιής κοινωνία έχει υγιείς οικογένειες, συγκροτημένες με αγάπη οι οποίες δίνουν στην κοινωνία ανθρώπους που έχουν αρχές που δεν μπορεί να είναι άλλες από τις αρχές του Ευαγγελίου του Ιησού Χριστού και γενικότερα της Αγίας Γραφής.
ΤΙ είναι όμως οικογένεια;
Τι σημαίνει υγιής οικογένεια;
Πότε μια οικογένεια είναι άρρωστη σε πορεία διάλυσης (θανάτου);
Μας ενδιαφέρει η οικογένεια να είναι υγιής;
Πως μπορεί να είναι μια οικογένεια υγιής;
Που μπορούμε να βρούμε βοήθεια, καθοδήγηση ώστε να βοηθήσουμε τις οικογένειές μας να είναι υγιής;
Έχει εχθρούς η οικογένεια; Πως μπορούμε να τους νικήσουμε;
Στα ερωτήματα αυτά έρχεται ο αψευδής και δοκιμασμένος λόγος του Θεού να μας δώσει τις κατάλληλες απαντήσεις και με την χάρη του Θεού θα προσπαθήσουμε να βρούμε τις απαντήσεις αυτές.
Ανοίξαμε αυτό το θέμα και μπορεί ο κάθε ένας από εσάς να εκφράσει και τις δικές του απόψεις ή και να ερωτήσει χρησιμοποιώντας την σελίδα επικοινωνίας πατώντας εδώ. Θα χαρούμε να έχουμε και την δική σας καλοπροαίρετη συμμετοχή πάνω στο θέμα αυτό.
Συνεχίζεται...